nazad na vrh

Belorusija potpisala Deklaraciju EU o izborima u Srbiji

Minsk, 28. avgust – Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko potpisao je danas Deklaraciju Evropske unije o nedavno završenim izborima u Srbiji. Ovim dokumentom kritikuje se izborni proces u Srbiji kao nedemokratski i prisrasan u korist vladajuće stranke.
– Na nedavnim izborima građani Srbije pokazali su želju za demokratskim promenama, ali izbori nisu bili ni slobodni, ni fer. Nažalost, bili smo svedoci velike pristrasnosti državnih medija i manipulacijama na biračkim mestima. Sa velikim čuđenjem i zgražavanjem primili smo vesti o kupovini glasova I prekrajanju izborne volje građana – ocenio je predsednik Lukašenko.
Vlasti u Minsku posebno su osudile nesrazmernu silu prema demostrantima koji su se pobunili protiv ovako organizovanih izbora i zatražile da uhapšeni koji se još nalaze u pritvoru odmah budu oslobođeni.
– Sa Srbijom gajimo izuzetno prijateljske odnose, ali nismo mogli da zažmurimo na očiglednu izbornu krađu. Zato smo potpisali Deklaracju I nadamo se da nam vlasti u Beogradu to neće zameriti – rekao je Lukašenko.
Bojan Ljubenović
  1. Ne može čovek Aleksandru verovati, pa to ti je!

  2. Ne možemo imati većeg necoveka od AV Pinokija, najgori smrad, lažov, lopov i ubica.
    Lukasenko je jedan od retkih od kojih je Srbija imala bezrezervnu podršku.

  3. Bravo Bojane! Srbija kao teritorija iz ”Alise u zemlji čuda” – sa druge strane ogledala…

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix