nazad na vrh

Belorusija potpisala Deklaraciju EU o izborima u Srbiji

Minsk, 28. avgust – Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko potpisao je danas Deklaraciju Evropske unije o nedavno završenim izborima u Srbiji. Ovim dokumentom kritikuje se izborni proces u Srbiji kao nedemokratski i prisrasan u korist vladajuće stranke.
– Na nedavnim izborima građani Srbije pokazali su želju za demokratskim promenama, ali izbori nisu bili ni slobodni, ni fer. Nažalost, bili smo svedoci velike pristrasnosti državnih medija i manipulacijama na biračkim mestima. Sa velikim čuđenjem i zgražavanjem primili smo vesti o kupovini glasova I prekrajanju izborne volje građana – ocenio je predsednik Lukašenko.
Vlasti u Minsku posebno su osudile nesrazmernu silu prema demostrantima koji su se pobunili protiv ovako organizovanih izbora i zatražile da uhapšeni koji se još nalaze u pritvoru odmah budu oslobođeni.
– Sa Srbijom gajimo izuzetno prijateljske odnose, ali nismo mogli da zažmurimo na očiglednu izbornu krađu. Zato smo potpisali Deklaracju I nadamo se da nam vlasti u Beogradu to neće zameriti – rekao je Lukašenko.
Bojan Ljubenović
Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Ne može čovek Aleksandru verovati, pa to ti je!

  2. Ne možemo imati većeg necoveka od AV Pinokija, najgori smrad, lažov, lopov i ubica.
    Lukasenko je jedan od retkih od kojih je Srbija imala bezrezervnu podršku.

  3. Bravo Bojane! Srbija kao teritorija iz ”Alise u zemlji čuda” – sa druge strane ogledala…

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix