njuz-autor

AUTOR: urednistvo

26. jun. 2024

Beograd će do 2055. dobiti Nacionalnu kanalizaciju

BEOGRAD, 26. jun 2024, (Njuz) – Novoizabrani gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio je da će do 2055. godine ceo Beograd dobiti Nacionalnu kanalizaciju.

– Mnogi kritikuju sadašnju vlast kako dosta para troši na izgradnju Nacionalnog stadiona, Beograda na vodi i EXPO-a, dok mnogi delovi grada nemaju ni kanalizaciju. Jednom prilikom, dok sam razgovarao sa predsednikom Vučićem, on je izneo jednu vizionarsku ideju, a to je da ceo Beograd dobije kanalizaciju. Čak i Kaluđerica – kaže gradonačelnik.

– Ne prođe godina, a da nas stanovnici Krnjače, Koteža, Borče, Ovče i sličnih naselja, tu negde u okolini Beograda, ne upitaju kad će krenuti izgradnja kanalizacije koju im je Vučić obećao 2019. godine. Pored toga što postaju baš naporni, oni nemaju viziju koju ima predsednik, a to je da se pitanje posedovanja kanalizacije podigne na viši, nacionalni nivo. Tim ljudima definitivno nedostaje patrotizam – požalio se Šapić.

– Vizionarske misli predsednika nisu stale samo na Beogradu. On je predložio da se sve kanalizacione cevi u Srbiji spoje u jedan veliki kolektor koji će se ulivati u Dunav. Ja sam predložio da se to nazove Srpska kanalizacija, ali predsednik je imao mnogo bolji predlog – Nacionalna kanalizacija – zaključio je Šapić.

Na pitanje novinara na koju kanalizacionu mrežu će, do pomenute 2055, biti priključeni Nacionalni stadion i EXPO, Šapić je odgovorio da nema više strpljenja da odgovara na dosadna pitanja i da će svakom ko nastavi da ga provocira, telefon završiti u najbližoj septičkoj jami.

Miroslav Vujović

  1. Smeška kaže:

    “Srpska kanalizacija”, odlično!
    Dobro je što je rok tako kratak, znači sve će biti gotovo već 2055.g.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *