Spomenik će biti izvajan po liku Kilijana Mbapea
njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

16. jul. 2018

Beograd gradi još jedan Spomenik zahvalnosti Francuskoj

BEOGRAD, 16. jul 2018, (Njuz) – Na zahtev građana, Beograd će uskoro dobiti još jedan Spomenik zahvalnosti Francuskoj kojim će biti odata počast veličanstvenoj pobedi koju su fudbaleri ove zemlje izvojevali u finalu Svetskog prvenstva. 

Pokretač inicijative Nenad Šupić kaže da, uprkos sitnim nesporazumima koje smo imali u prošlosti, duboko prijateljstvo koje vezuju Srbiju i Francusku izdržalo je sva iskušenja i pokazalo svoje pravo lice onda kada nam je bilo najpotrebnije.

– Simbolično, 100 godina po završetku Velikog rata, kada je srpskom narodu opet bila neophodna pomoć, Francuska se odazvala našem vapaju i poslala svoje najbolje fudbalere na teren stadiona Lužnjiki. Devedeset minuta, oni su izgarali na terenu, boreći se za sve nas koji smo u trenucima očaja u njima videli spasioce. Srbija danas duguje zahvalnost Francuskoj, a postavljanjem spomenika bismo pokazali da poštujemo naše velike prijatelje i sve ono što su učinili za naš narod u teškoj situaciji u kojoj smo se našli – poručuje on. 

Gradske vlasti su spremno dočekale ovu inicijativu i već tragaju za podesnom lokacijom na kojoj će biti postavljen spomenik.

– Beograd u potpunosti podržava izgradnju ovog spomenika, a podršku smo dobili od kompletne vlade i predsednika Aleksandra Vučića. Kip će uraditi neko od naših znamenitih vajara, a najverovatnije će biti izvajan po liku Kilijana Mbapea. Na ploči koja će stajati na njemu će biti ispisana imena francuskih reprezentativaca koji su svojim zalaganjem ostvarili ovu veliku pobedu za ceo srpski narod. Trenutno proveravamo planska dokumenta kako bismo pronašli adekvatno mesto na kome će kip stajati. Ne mogu da tvrdim sa stopostotnom sigurnošću, ali trenutno je najrealnija mogućnost da to bude negde u blizini hrvatske ambasade – rekao nam je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Bojan Savić

 1. Malo mnogo kaže:

  Da nas oni ne izvukoše danas bi svi pričali o neuspehu naših fudbalera, a ovako su svi zaboravili.

 2. Pegavi Djagadu kaže:

  A da ga uradi Ivan Mestrovic? Kao i sve ostale….

 3. Strani Placenik kaže:

  A sta fali Pogbi on je veci od Mbapea vide e se sa vece udaljenosti.

 4. scoby kaže:

  Ako bude kao onaj Gagarinov, naši veliki prijatelji francuzi će nas opet bombardovati…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *