nazad na vrh

Beograd zapošljava 1000 komunalnih policaja koji će kontrolisati da li građani bacaju novčiće u fontane

BEOGRAD, 1. mart 2019, (Njuz) – Zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić najavljuje zapošljavanje hiljadu novih komunalnih policajaca čija glavna dužnost će biti kontrola i kažnjavanje građana koji ne bacaju novac u gradske fontane.

– Fontane su velika razvojna šansa Beograda koju moramo iskoristiti ako želimo da naš grad napreduje. Primetili smo da postoje nedgovorni pojedinci koji uopšte ne bacaju novac u njih što nanosi štetu finansiranju grada – priča Vesić. – Zapošljavanjem novih komunalnih policajaca ćemo stati na put takvoj praksi. Oni će dežurati pored fontana, proveravati da li građani ubacuju novčiće i kažnjavati svakog ko se drzne da samo prođe pored njih – objašnjava on i dodaje da su fontane praktično nepresušan izvor svežeg kapitala. – Računica je prosta: Sakupljanjem novčića, grad će prihodovati dovoljno sredstava za ulaganje u nove fontane i zapošljavanje novih komunalnih policajaca. Oni će, potom, zarađivati za nove fontane čime stvaramo jedan zaokružen i samoodrživ finansijski sistem i uslove za slobodan protok kapitala – poručio je zamenik gradonačelnika.
Komunalni policajci koji će uskoro stupiti na dužnost proći će specijalno obuku, dobiti šira ovlašćenja pa i mogućnost da kažnjavaju građane na licu mesta.

– Sa novim ovlašćenjima, rad komunalnih policajaca će biti znatno lakši i omogućiće im da deluju brzo i efikasno. Trenutno radimo na promeni propisa da bismo građanima, uhvaćenim tokom prekršaja, omogućili da, na licu mesta, ubace hiljadu dinara u fontanu i tako izbegnu skupe sudske troškove – zaključio je Vesić i priznao da i sam razmišlja o otvaranju privatne fontane po okončanju političke karijere.

Bojan Savić

Tagovi:
  1. Ja bih bacio novčić u fontanu na Slaviji, ali ne mogu toliko da dobacim. Nadam se da će Duče uskoro napraviti neku pristupačniju…

    Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
  2. Specijalna jedinica takozvana ŽardiNJEerija!

    Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
  3. Jao komunalci…..Vam….. sto bi rekao njihov idol Bora Corba,dok je bio legenda nasih svrcana-rok orijentacije..?.Muzika,muzika i samo muzika…

    Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix