nazad na vrh

Beograd zapošljava 1000 komunalnih policaja koji će kontrolisati da li građani bacaju novčiće u fontane

BEOGRAD, 1. mart 2019, (Njuz) – Zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić najavljuje zapošljavanje hiljadu novih komunalnih policajaca čija glavna dužnost će biti kontrola i kažnjavanje građana koji ne bacaju novac u gradske fontane.

– Fontane su velika razvojna šansa Beograda koju moramo iskoristiti ako želimo da naš grad napreduje. Primetili smo da postoje nedgovorni pojedinci koji uopšte ne bacaju novac u njih što nanosi štetu finansiranju grada – priča Vesić. – Zapošljavanjem novih komunalnih policajaca ćemo stati na put takvoj praksi. Oni će dežurati pored fontana, proveravati da li građani ubacuju novčiće i kažnjavati svakog ko se drzne da samo prođe pored njih – objašnjava on i dodaje da su fontane praktično nepresušan izvor svežeg kapitala. – Računica je prosta: Sakupljanjem novčića, grad će prihodovati dovoljno sredstava za ulaganje u nove fontane i zapošljavanje novih komunalnih policajaca. Oni će, potom, zarađivati za nove fontane čime stvaramo jedan zaokružen i samoodrživ finansijski sistem i uslove za slobodan protok kapitala – poručio je zamenik gradonačelnika.
Komunalni policajci koji će uskoro stupiti na dužnost proći će specijalno obuku, dobiti šira ovlašćenja pa i mogućnost da kažnjavaju građane na licu mesta.

– Sa novim ovlašćenjima, rad komunalnih policajaca će biti znatno lakši i omogućiće im da deluju brzo i efikasno. Trenutno radimo na promeni propisa da bismo građanima, uhvaćenim tokom prekršaja, omogućili da, na licu mesta, ubace hiljadu dinara u fontanu i tako izbegnu skupe sudske troškove – zaključio je Vesić i priznao da i sam razmišlja o otvaranju privatne fontane po okončanju političke karijere.

Bojan Savić

Tagovi:
  1. Ja bih bacio novčić u fontanu na Slaviji, ali ne mogu toliko da dobacim. Nadam se da će Duče uskoro napraviti neku pristupačniju…

  2. Specijalna jedinica takozvana ŽardiNJEerija!

  3. Jao komunalci…..Vam….. sto bi rekao njihov idol Bora Corba,dok je bio legenda nasih svrcana-rok orijentacije..?.Muzika,muzika i samo muzika…

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix