Građani uzimaju po nekoliko keš kredita jer ih rasveta tera da troše
njuz-autor

AUTOR: Bane Grkovic

30. jan. 2016

Beograđani mole Malog da ukloni novogodišnju rasvetu jer nemaju više novca za trošenje

BEOGRAD, 30. januar 2016, (Njuz) – Građani Beograda uputili su apel gradonačelniku Siniši Malom da što pre ukloni novogodišnju rasvetu jer nemaju više novca za trošenje.

– Poštovani gospodine Mali, ekspresno ste krajem prošle godine poslušali premijera Vučića i na njegovu oštru kritiku, okitili grad. Premijer je, kao i uvek, bio u pravu, iako smo se mi na to nasmejali. Istina je da građani više troše kada im je lepa atmosfera i kad Beograd izgleda kao i druge metropole, te na taj način, kako je premijer primetio, raste i BDP. Međutim, mi smo potrošili sve što smo imali i smatramo da smo dovoljno učinili za rast BDP – navodi se u apelu dostavljenom kabinetu gradonačelnika Beograda.

Goran Jovičić, član organizacionog odbora ove inicijative, rekao je za Njuz da ako se nešto hitno ne preduzme mnogi Beograđani će ili bankrotirati ili upasti u neku vrstu dužničkog ropstva.

– Evo uzmite moj primer. Ja sam, od kad je grad okićen, uzeo dva keš kredite jer me sve to tera da trošim. Hteo sam da uzmem i treći, ali su me u banci odbili uz obrazloženje “Aman čoveče, dosta si se zadužio, smiri se”. Kad vam u banci, koje su poznate da hoće sve i svašta da vam uvale, to kažu, onda znate koliko je sati – priča Jovičić.

Beograđani su takođe apelovali i na premijera Aleksandra Vučića da ako je potrebno i viče na Sinišu Malog, kao što je vikao i kad ga je terao da okiti Beograd.

– Molimo premijera da kao što je pred Novu godinu kritikovao Malog što Beograd nije okićen, sada utiče na njega da tu dekoraciju što pre skine. Mi jednostavno nemamo više novca za trošenje, a da se zadužujemo, više ne možemo. I sam premijer je rekao da ne smemo da trošimo više nego što zarađujemo – naveo je Jovičić.

Bane Grković

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  Pa sad kad je donet novi zakon o komunalnoj policiji, i kad novi komunalni policajci krenu da ga sprovode, odma ce narediti gradskim sluzbama da rasvetu uklone!

 2. milan (nisam odavde) kaže:

  Pa sad kad je donet novi zakon o komunalnoj policiji, i kad novi komunalni policajci krenu da ga sprovode, odma ce narediti gradskim sluzbama da rasvetu uklone!

 3. folirant kaže:

  Ceka se slobodan termin na Dnevniku RTS. Za sada ima puno otvaranja sveze prekrecenih skola, zeleznickih stanica, parcica auto puta, mostica do njiva, otvaranje par novih mesta u starim fimama…
  Zato je njemu neprijatno da prvi iskljuci svetlo u Srbiji. Istini za volju svetlo je vec odavno ugaseno u Sumadiji, ostalo je ovo u Beogradu.

 4. Рубљов kaže:

  Сву расвету проследити Војсци Србије, а војска да је распореди дуж границе са хрватском – ово ласерско оружје последње генерације и кинеске производње, подржати ватрометима седме генерације и петардама девете генерације, такође кинеске производње…У силовитом нападу истовремено укључити све сијалице, лампице, лампионе, испалити све ватромете уз заглушујућу детонацију петарди…У густом диму, заглушујућој буци и заслепљујућој светлости, упасти у прву пограничну пошту хрватске са сликом министра одбране Вујовића урличући ” Знате ли Ви ко је он? ” Све који не знају пребацити као заробљенике на неку непознату вукојебинску локацију у Србији, смањити им права по женевској конвенцији за 20%, ако је некад неко био раније заробљаван, то му се не признаје код новог поробљивача, ако се неко разболи, обрачунати му боловање у заробљеништву по минималној женевској основи…Коме се не буде допало, нека слободно иде у друго заробљеништво…
  ( Извод из приступних програма новог министра војног у влади Србије…Прегледао и одобрио ММФ и оно прћаво што је, је ли, веће од ММФ-а. )

 5. Zoin Mihailo kaže:

  Siniša Mali bi isključio novogodišnju rasvetu u Beogradu, ali je zaboravio gde je prekidač.

 6. voya montoya kaže:

  Srdačno molim gradske obornike da uklone malog ,a svetlo nam treba u ovom mraku…

 7. ethanol kaže:

  Kratka memorija diplomiranog srpstva i junaštva na ”savršeno nenaučeno srbsko jeziko” je dokazala da u časnim srpskim granicama slonovi ne žive.
  ”Aerodromi Srbije” i Lađevci (na Moravu) je već otvarao Boris Tadić, a ProKoP za ”BeoVoz” je otvarao Đilas.
  Amerika zadnjih 15 godina nije poklonila pomoć srpskoj deci od US$500.000 godišnje kojom se srpski političari goje?
  Čestitamo gladnoj deci Surdulice, kao i deci piroćanskih priselja, naselja i sela!
  .
  Jedna majka, obična srpska majka iz centralne Srbije, je povela žensko dete u Beograd ”da vidi Beograd”, ponela je 5.000 dinara jer nije imala više, hodale su po Beogradu ”ceo dan” – i prekasno u istom danu nepoznatoj ženi poklonio malo hiljada evra, i proplakao sve nebeske kiše. Znam da je i to nedovoljno.
  Na uličarskom jeziku od zanata ova psovka zvuči ”to call somebody all the names under the sun”, u prevodu (imenovati sve lešinare po nazivu ptica), ali Sherlock Holmes i Dr Watson me nisu naučili psovati ni sranje galebova po glavi.
  .
  ”Dinar je najčvršća valuta u regionu” (i u svetu), pa vas molimo da sve zaboravne pacijente i psihopate pošaljete na lečenje.

 8. Posmatrač sa strane kaže:

  Zašto jednostavno ne premeste rasvetu u skupštinski restoran.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *