Čak i Beograđani često moraju da čekaju na mesto u kafićima
njuz-autor

AUTOR: urednistvo

03. sep. 2015

Beograđani strahuju da će im izbeglice uzeti sva mesta u kafićima

BEOGRAD, 3. septembar 2015, (Njuz) – Sve veći broj Beograđana strahuje da će im pridošlice uzeti sva mesta u kafićima gde sede u toku radnog vremena, saznaje Njuz iz razgovora sa nekima od njih.

– Sada je već svima jasno da Srbija nije slučajno na putu izbeglicama, već su čuli da mi ovde imamo mnogo mesta u kafićima i krenuli ovamo da nam ta mesta uzmu. Već razmišljamo da pokrenemo neki protest ne bismo li zaštitili naša mesta gde sedimo i ispijamo prvu jutarnju kaficu negde oko 11 sati, kaže jedan od stalnih gostiju u kafiću “Tema” na Vračaru – Za sve je ovo kriva Amerika koja je ljubomorna na naše produžene espresoe sa mlekom u većoj šolji i hoće da oslabi našu ugostiteljsku ekonomiju, dodaje on.

Stručnjaci se slažu da Beograd nema toliko mesta u kafićima za sve izbeglice i da ponekad i Beograđani moraju da čekaju da bi dobili slobodno mesto.

– Evropa ljubomorno čuva svoja mesta u kafićima, pa zato i diže ogradu na granici sa Srbijom. A zapitajte se i zašto izbeglice ne potraže mesto u kafićima u zemljama koje su im bliže, poput Saudijske Arabije ili Ujedinjenih Arapskih Emirata? – kaže dr Nenad Popović, ekspert za migracije iz kafića u kafić.

Prema rečima stalnih mušterija kafića u centru Beograda, izbeglice zauzimaju najbolja mesta, i to ne da bi satima ispijali pivo, već za kratki predah i nešto bezalkoholno, što pokazuje potpuni nedostatak poštovanja za kulturu u koju su došli.

Viktor Marković

 1. Ime (obavezno) kaže:

  Turisti vise ne mogu, i da hoce, da kroce u zemlju jer mesta po hotelima i hostelima nema ni za lek! Gradska cistoca ostaje bez sadrzaja jer sve uredno pokupe, bace, ociste za sobom! Parkovi prazni jer su uglavnom po muzejima… Susedi, konkurenti, obaraju sve barijere na trzistu kako bi i oni uzeli deo kolaca, pa da i njima svane!

 2. Рубљов kaže:

  Савамалски хипстери мараме “арафатке” прогласили демоде…

 3. himalajac kaže:

  a najgore od svega je, sto starletama nude od 5 do 10 dolara! kazu tolika im je stvarna cena

 4. Tagore kaže:

  In a while, in a word, every moment now returns. For a while, seen or heard, how each memory softly burns. Every touch, every smile, You have given me in care. Keep in heart, always I'll, now be treasuring everywhere. I'm a refugee.

  (Autorka teksta je “Miss Saigon”, izbeglica neka mala, koja me je samo malo naučila da hodam po nekom izbegličkom svetu.)

  60 miliona ratnih izbeglica, 60 miliona ekonomskih izbeglica, 600 miliona ekoloških izbeglica, i ja i ja i ja…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *