Kapi koje su prelile čašu kanalizacionoj cevi u Cvijićevoj
njuz-autor

AUTOR: urednistvo

24. jun. 2019

Beogradska kanalizacija otišla u Nemačku

BEOGRAD, 24. jun 2019, (Njuz) – Kako javljaju naši dopisnici iz centra Beograda, jutros oko 7 časova i poslednja kanalizaciona cev napustila je glavni grad i preselila se u Nemačku.

Prema rečima ove cevi, koja je svoj radni vek odrađivala u Cvijićevoj ulici, uslovi za rad u srpskoj prestonici postali su nemogući.

– Ranije su nas svi poštovali. Kad padne jača kiša, moje kolege kolektori i ja prikupimo svu kišnicu i lako je sprovedemo do Save ili Dunava. Danas, međutim, nemamo više kapaciteta da svu tu vodurinu propustimo kroz sebe. Niko nas više ne posećuje niti održava. Puni nas đubretom kako ko stigne, povezuju nas na nelegalne kolektore, a gradska vlast upire prstom u nas čim se desi neki potop u gradu, optužujući nas za sva sranja koja isplivaju na površinu – kaže za Njuz ova cev koja se iz Cvijićeve uputila ka beogradskom aerodromu.

– Istina je da će kroz mene prolaziti nečije tuđe fekalije, ali u Nemačkoj će barem umeti da nas cene i pohvale kad odradimo dobro svoj posao. Idem trbuhom za kruhom, izbačenog iz tuđeg trbuha – sa setom govori ova kanalizaciona cev.

Zbog odliva prestoničke kanalizacije u pečalbu, gradske vlasti su pripremile projekat koji podrazumeva 540 novih fontana, dok je GSP naručio 100 novih brodova.

Nenad Milosavljević

 1. Jan kaže:

  Od sledeće godine uvode se i sportske igre na vodi : surfovanje , spuštanje niz vidu sa i bez čamca , plivanje . Publika sa nestrpljenjem već čeka na ova takmičenja a prenos će biti na svim medijima i svim društvenim mrežama .

 2. milan (nisam odavde) kaže:

  Kad je stanja toliko,da ova ,,jedna od pet miliona cevi”, ne može jednostavno sa njim da se nosi, ovakva odluka je jedino moguća. Bojim se da se, ovi što ostanu, ne podave, sa svim stanjima kojima su izloženi svakodnevno!

 3. qgo kaže:

  BOlje bi bilo da su sva g…. otisla u Nemacku.

  1. Александар kaže:

   Neće Nemci njih, veliki su to neradnici, tamo mora da se radi

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *