njuz-autor

AUTOR: urednistvo

08. sep. 2022

Beogradske elektrane predložile odlaganje početka jeseni i zime u Beogradu

BEOGRAD, 8. septembar 2022, (Njuz) – JKP “Beogradske elektrane” predložilo je gradu Beogradu da se zbog kriznih uslova odloži početak jeseni i zime u glavnom gradu Srbije i na taj način uštede energenti.

– Jesen, a pogotovo zima, donose niske temperature, a kad su niske temperature mi moramo da uključimo grejanje, odnosno radijatori u stanovima moraju da budu topli. Odlaganjem početka ovih godišnjih doba na neko vreme, odložićemo i te niske temperature, pa onda neće biti potrebe da se zagrevaju stanovi građana i imaćemo prostora za uštedu energenata, navodi se u saopštenju.

U predlogu “Beogradskih elektrana” kaže se da bi se ovo odlaganje jeseni i zime odradilo u dve faze.

– Prvo bismo odložili početak jeseni. U zavisnosti od daljeg razvoja situacije sa nabavkama energenata, odnosno potrebama za štednjom, bila bi doneta odluka i o odlaganju zime, objašnajvaju u ovom gradskom preduzeću.

Takođe, predloženo je da se, ako do početka zime i dođe, razmisli i o tome da se malo skrati njeno trajanje.

– Ove mera odnosile bi se samo na teritoriju Beograda, za šta je i nadležno naše preduzeće, ali bi mogla da se primeni i u drugim gradovima, pa možda i celoj Srbiji. Ipak, treba na vreme reagovati, jer kad jesen ili zima jednom počnu, više se njihov početak ne može odložiti, poručuju iz “Beogradskih elektrana”.

Miroslav Vujović

  1. Semi kaže:

    Ideja je odlična, smislena i pravovremena, Vučić će i ovo da odobri!😀

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *