njuz-autor

AUTOR: urednistvo

26. maj. 2012

Beogradske fontane i ove godine premale da prime sve maturante

Sve jača inicijativa da svaka škola dobije svoju fontanu

BEOGRAD, 26. maj 2012, (Njuz) – Nakon jučerašnjeg završetka školske godine većina maturanata gimnazija je, kao što tradicija nalaže, ovaj događaj proslavila kupajući se u beogradskim fontanama. Međutim, i ove godine se pokazalo da kapacitet beogradskih fontana nije dovoljan da primi sve maturante pa su se formirali dugački redovi srednjoškolaca koji su čekali svoj red za kupanje.

Fontana na trgu Nikole Pašića je i ove godine bila najatraktivnija za kupače. Uprkos lošem vremenu veliki broj svršenih gimnazijalaca skupio se kod ove fontane jer, kako su mnogi od njih rekli, ništa ne može da upropasti proslavu za koju su se spremali čitave godine.

– Jedva sam čekao kraj godine zbog ovog kupanja ali pogledajte koliko je ljudi – izjavio je za Njuz Darko iz Zemunske gimnazije dok je čekao u redu za novi skok u fontanu – Stvarno je velika gužva, čekao sam više od sat vremena da uđem u vodu. Profesori su nas ranije pustili sa časa da bi prvi stigli do fontane ali nije vredelo. Možda smo ipak trebali da prvo odemo do fontane kod SIV-a – smatra ovaj maturant.

Petar Crnogorac, predsednik saveta roditelja Devete beogradske gimnazije, ističe da bi grad trebao ozbiljnije da se pozabavi nedovoljnim brojem fontana za kupanje maturnata.

– Problem sa malim brojem fontana nije od juče, on traje već godinama. Smatram da bi grad Beograd, zajedno sa Ministarstvom prosvete morao da proširi postojeće kapacitete fontana i da omogući našoj deci nesmetano uživanje u kupanju. Maturanti moraju mokri da čekaju najmanje pola sata da ponovo uskoče u fontanu a vremenski uslovi nisu baš idealni i postoji realna opasnost da se razbole. Da ne pričam o tome što, recimo, na trgu Nikole Pašića imamo đake iz svih delova grada koji posle treba da se vrate kući tako mokri – napominje Crnogorac.

Kako Njuz saznaje, zbog velike popularnosti koju među maturantima ima kupanje u fontanama roditelji osnovaca su pokrenuli inicijativu da svaka osnovna škola dobije svoju fontanu i da na taj način omogući osmacima da malu maturu proslave na adekvatan način, kao i da se što bolje pripreme na proslavu koja ih čeka za četiri godine.

Soko Sokolović

 1. celtic kaže:

  Šta fali ako se prehlade, i prehlada mora od nečeg da živi….

 2. ariela kaže:

  Ja se ne secam da smo skakali u kakvu fontanu…pripadam onima koji su jutro posle maturske veceri docekali na Tasu u “Poslednjoj sansi”…eh behu to srecna vremena…smrc smrc…ebem ti ja sad ko Toma…

 3. trabant kaže:

  Šta sad,i osnovci ‘oće u fontanu?Rano,bre!Nih može razredni da prska crevom u školskom,to je podjednako lepo.

  1. trabant kaže:

   Što će reći da oni koji diplomiraju mogu pravo sa mosta u Savu…

   1. Bane kaže:

    Mogu sa mosta u Savu, sami ili uz pomoć “prijatelja”.

 4. zoran kaže:

  Све матуранте из Београда организовано телепронтовати у Јагодину, у највећу фонтану на Балкану! Не могу да обећам Бетовена, али за цецу гарантујем – биће ту! Дивна прилика да је деца упознају, многима ће догодине и предавати на мегаџоннезбиту…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *