nazad na vrh

Beogradski metro će povezivati kampanje za predsedničke, parlamentarne i lokalne izbore

Beograd je jedan od prvih gradova u svetu koji je došao na ideju metroa koji povezuje izbore

BEOGRAD, 8. novembar 2021, (Njuz) – Trasa beogradskog dobila je svoju finalnu verziju, a, prema usvojenom rešenju, njom će biti povezane kampanje za lokalne, parlamentarne i predsedničke izbore, saopštio je ministar Siniša Mali. Novac potreban za realizaciju ovog kapitalnog projekta je u potpunosti obezbeđen, a radovi bi mogli da započnu već tokom novembra.

– Ovo je najznačajniji projekat u modernoj istoriji Beograda i naša je obaveza da njegovom planiranju pristupimo odgovorno uz puno uvažavanje različitih stručnih mišljenja – rekao je Mali pred okupljenim novinarima. – Posle konstruktivne javne rasprave, odlučeno je da će budući metro imati tri kraka koji će na najefikasniji način povezivati izborne kampanje koje su pred nama. Ovo je izuzetno važno za građane jer će dobiti mogućnost da se vrlo lako prebace sa jedne kampanje na drugu bez bespotrebnih zastoja i gubljenja vremena – objasnio je ministar.

Iza ovakvog rešenja su stali Vlada Srbije i Grad Beograd, pa se početak radova očekuje već tokom ovog meseca.

– Sve je spremno za početak radova kojim otvaramo novo poglavlje u razvoju prestonice – istakao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić. – Zahvaljujući metrou, Beograđani će moći da uđu u, na primer, kampanju za lokalne izbore i za tili čas se prebace u parlamentarnu ili predsedničku kampanju. To je do skora bilo potpuno nezamislivo, a vrlo brzo će postati stvarnost – poručio je Vesić koji je iskoristio priliku i osvrnuo se na kritike koje stižu iz redova opozicije da se radi o predizbornom marketinškom trik – Pred prethodne izbore smo rekli da ćemo početi gradnju metroa i evo već sada krećemo u ispunjenje tog obećanja. Ne želim da se bavim besmislenim optužbama, ali građani dobro vide ko radi u njihovom interesu, a ko se bavi marketinškim smicalicama – naglasio je Vesić i poručio da će karte za metro, kupljene tokom prethodne kampanje za gradske izbore, moći nesmetano da se koriste i tokom sve tri predstojeće.

Nenad Milosavljević

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Kod mene, i komsija, kandidat za Upravnika zgrade, takodje, vec ubira poene, a u vezi ove novoistorijske Metro-Nojeve barke…uz srpsku melodiju…Tako daleko, daleko od metroa…!!

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix