njuz-autor

AUTOR: urednistvo

25. okt. 2019

Beogradski vazduh dobio astmu

BEOGRAD, 25. oktobar 2019, (Njuz) – Vazduhu u glavnom gradu Srbije dijagnostikovana je astma usled velike zagađenosti, javljaju domaći mediji.

Nakon što se nekoliko dana žalio da teško diše, beogradski vazduh je zatražio pomoć lekara, a nakon pregleda utvrđeno je da boluje od bronhijalne astme, uz niz drugih simptoma karakterističnih za visok stepen aerozagađenja.

– Počelo je sa blagim kašljem, da bi prešlo na jako iskašljavanje i pojavu šlajma. Doktor mi je preporučio da odem u prirodu, ali nisam želeo da ostavim Beograđane bez sebe. Međutim, poslednjih nekoliko dana jedva dišem, gušim se i praktično se borim za vazduh, tj. za sebe – kaže za Njuz beogradski vazduh.

– Razmišljao sam i o odlasku u Nemačku, ali teško je dobiti papire, plus ko bi želeo mene punog čađi, smoga, izduvnih gasova i svega ostalog što se ispušta u atmosferu u ovom gradu. Zvao sam i košavu da mi pomogne, ali ne javlja se danima. Plašim se da je već emigrirala severozapadno – žali se vazduh dok sve vreme kašlje i dodaje kako ga polako napušta i kiseonik.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić tvrdi da vazduh u Beogradu ne govori istinu.

– Mislim da je jasno po čijem nalogu vazduh govori te laži koje govori, jer prema informacijama koje ja imam, vazduh je skroz dobar i Beograđani mogu slobodno da ga udišu. Ako se stvarno ispostavi da kvalitet vazduha u Beogradu nije zadovoljavajući, za šta bi, naravno, bila odgovorna bivša vlast, presložićemo ga i doneti drugi čim raspišemo tender za kvalitetniji vazduh – rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Vesić je apelovao na sve vozače, posebno na one koji voze dizelaše, kao i na sve građane koji se greju na ugalj i na drva da pojačaju potrošnju u blizini kuće u kojoj živi Dragan Đilas kako bi ga naterali da prizna da je on nahuškao vazduh da se pogorša u glavnom gradu.

Nenad Milosavljević

  1. voya montoya kaže:

    Nebo gori ,vazduh treperi…Izgleda da se sprema Oluja…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *