njuz-autor

AUTOR: urednistvo

09. feb. 2022

BIA na izbore izlazi u više kolona

BEOGRAD, 9. februar, 2022, (Njuz) – Bezbednosno informativna agencija će na parlamentarne izbore izaći u više kolona, odlučeno je na sastanku čelnih ljudi ove organizacije. BIA se nada da će ponoviti uspeh sa dosadašnjih izbora i da će nastaviti da značajno utiče na politički život u Srbiji.

– Pregovori su protekli u dobroj i konstruktivnoj atmosferi. Saslušali smo jedni druge, razmenili argumente i doneli odluku da na izbore izađemo odvojeno – objašnjava naš izvor iz BIA-e. – Zajednički nastup na izborima bi mogao da deluje zbunjujuće na naše birače. Ipak smo mi prilično heterogena grupacija koja ujedinjuje desne i leve partije, liberale i konzervativce, pa su i teme kojima se prioritetno bavimo dosta različite. Ovako će građani imati jasnu sliku o programima koje kandidujemo i dobiti priliku da se izjasne o njima. Postizborne koalicije zavise od rezultata izbora, ali verujem da ćemo našu saradnju nastaviti i u budućnosti pogotovu što se pokazala kao izuzetno plodna i uspešna – zaključio je on.

Ova odluka se zada odnosi samo na parlamentarne izbore, dok će konačna odluka o podršci nekom od predsedničkih kandidata biti ubrzo doneta.

– Skupština je ipak najvažniji državna institucija i prirodno je da naš fokus bude na izborima za narodne poslanike. To je mesto gde se donose zakoni i najvažnije državne odluke. Naravno da nećemo zanemariti ostale izbore, a kako stvari stoje, najbliži smo ideji da podržimo jednog predsedničkog kandidata – kaže naš izvor.

Nenad Milosavljević

Nema komentara za ovu vest.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *