njuz-autor

AUTOR: Bojan Ljubenovic

27. okt. 2013

BIA pokušava da vrbuje svog novog direktora da radi za BIA

Agenti BIA su novog direktora odmah stavili "na mere"

BEOGRAD, 27. oktobar 2013, (Njuz) – Odmah pošto su saznali da će novi direktor Bezbedonosno-informativne agencije biti Aleksandar Đorđević, operativci ove agencije pokušali su da ga vrbuju da radi za BIA, saznaje Njuz.

Agenti BIA stavili su Đorđevića „na mere“ i na taj način saznali njegove uobičajene navike, a onda su mu neupadljivo prišli u jednom beogradskom kafiću u blizini njegove advokatske kancelarije.

– U početku smo uglavnom razgovarali o fudbalu i Crvenoj zvezdi za koju znamo da Đorđević navija, ali smo vrlo brzo otkrili karte i ponudili mu da radi za našu tajnu službu. Upoznali smo ga sa činjenicoom da su svi prethodni direktori radili za BIA i da bi bilo prirodno da radi i on – kaže jedan od oprativaca koji je želeo da ostane anoniman.

Prema njegovim rečima, novi direktor BIA nije bio iznenađen ovom ponudom, ali je zahtevao da zna šta se tačno od njega očekuje.

– Rekli smo mu da će sve ono što bude saznao prvo morati da dojavi nama u BIA, pa tek onda saopšti Savetu za nacionalnu bezbednost. Lojalnost državi je za svaku pohvalu, ali neki red mora da se zna. Objasnili smo mu i da nema potrebe da često dolazi u sedište BIA na Banjici kako ne bi kompromitovao svoj status. Neka on ne kontaktira nas, kontaktiraćemo mi njega – kaže naš izvor.

Aleksanadar Đorđević, kome su operativci BIA već nadenuli šifrovano ime „Đorđe“, obećao je da će razmisliti o ovoj ponudi. Ukoliko njegov odgovor bude pozitivan, na prvom narednom kolegijumu nosiće crvenu kravatu.

Bojan Ljubenović

 1. ivant kaže:

  ziva istina :)

 2. Pera Detlić kaže:

  A ako njegov odgovor bude negativan, na prvom narednom kolegijumu nosiće kolumbijsku kravatu

 3. Aleksandar Hejter kaže:

  Dzaba, svi znamo da oni rade za CIA.

 4. scoby kaže:

  Obrni – okreni, izgleda da je tzv. “sportsko drustvo” Crvena Zvezda – idealni model kome tezi Drzava Srbija. Nakon “sjajnih rezultata” u upravljanju klubom (i prodaji arapima), njeni funkcioneri se sele na visoka drzavnicka mesta, danas u BIA, sutra u Gradu (kao prinudna uprava). A bice valjda i neko rukovodece mesto u “omrznutim” javnim preduzecima i agencijama, za vodje navijaca.

  1. demagog kaže:

   A tu su i gljive ludare ..

 5. celtic kaže:

  Operativac je htio da ostane anoniman?! Svašta.

 6. sloboda(n) kaže:

  Aleksa Zunjic sreski spijun.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *