nazad na vrh

BIA pokušava da vrbuje svog novog direktora da radi za BIA

Agenti BIA su novog direktora odmah stavili "na mere"

BEOGRAD, 27. oktobar 2013, (Njuz) – Odmah pošto su saznali da će novi direktor Bezbedonosno-informativne agencije biti Aleksandar Đorđević, operativci ove agencije pokušali su da ga vrbuju da radi za BIA, saznaje Njuz.

Agenti BIA stavili su Đorđevića “na mere“ i na taj način saznali njegove uobičajene navike, a onda su mu neupadljivo prišli u jednom beogradskom kafiću u blizini njegove advokatske kancelarije.

– U početku smo uglavnom razgovarali o fudbalu i Crvenoj zvezdi za koju znamo da Đorđević navija, ali smo vrlo brzo otkrili karte i ponudili mu da radi za našu tajnu službu. Upoznali smo ga sa činjenicoom da su svi prethodni direktori radili za BIA i da bi bilo prirodno da radi i on – kaže jedan od oprativaca koji je želeo da ostane anoniman.

Prema njegovim rečima, novi direktor BIA nije bio iznenađen ovom ponudom, ali je zahtevao da zna šta se tačno od njega očekuje.

– Rekli smo mu da će sve ono što bude saznao prvo morati da dojavi nama u BIA, pa tek onda saopšti Savetu za nacionalnu bezbednost. Lojalnost državi je za svaku pohvalu, ali neki red mora da se zna. Objasnili smo mu i da nema potrebe da često dolazi u sedište BIA na Banjici kako ne bi kompromitovao svoj status. Neka on ne kontaktira nas, kontaktiraćemo mi njega – kaže naš izvor.

Aleksanadar Đorđević, kome su operativci BIA već nadenuli šifrovano ime “Đorđe“, obećao je da će razmisliti o ovoj ponudi. Ukoliko njegov odgovor bude pozitivan, na prvom narednom kolegijumu nosiće crvenu kravatu.

Bojan Ljubenović

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. ziva istina :)

  2. A ako njegov odgovor bude negativan, na prvom narednom kolegijumu nosiće kolumbijsku kravatu

  3. Dzaba, svi znamo da oni rade za CIA.

  4. Obrni – okreni, izgleda da je tzv. “sportsko drustvo” Crvena Zvezda – idealni model kome tezi Drzava Srbija. Nakon “sjajnih rezultata” u upravljanju klubom (i prodaji arapima), njeni funkcioneri se sele na visoka drzavnicka mesta, danas u BIA, sutra u Gradu (kao prinudna uprava). A bice valjda i neko rukovodece mesto u “omrznutim” javnim preduzecima i agencijama, za vodje navijaca.

  5. Operativac je htio da ostane anoniman?! Svašta.

  6. Aleksa Zunjic sreski spijun.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix