Bin Laden iznerviran zbog svoje pogibije
njuz-autor

AUTOR: urednistvo

07. maj. 2011

Bin Laden potvrdio svoju smrt, preti odmazdom

osama

Bin Laden iznerviran zbog svoje pogibije

INDIJSKI OKEAN, 7. maj 2011, (Njuz) – Vođa terorističke organizacije Al kaida, Osama bin Laden, potvrdio je svoju smrt saopštenjem putem video snimka koji je u petak postavljen na islamističke internet-forume i zavetovao se da će se osvetiti za svoju smrt.

– Obećavam Alahu svemoćnom i tražim njegovu pomoć, podršku i istrajnost da nastavim putem džihada, nakon što sam mučki ubijen drugog maja – navedeno je u saopštenju Osame bin Ladena.

Pokojni bin Laden je pozvao sve muslimane u Pakistanu da ustanu protiv svojih lidera i “očiste” zemlju od “sramote koju im je nanela grupa izdajnika i lopova koji su sve prodali neprijatelju” i od “prljavih Amerikanaca koji u njoj šire korupciju”. Osama je takođe saopštio da će uskoro biti objavljen i audio-snimak govora u kome poziva na osvetu, načinjen tri dana nakon njegove smrti.

Akcija ubistva vođe Al kaide je izvedena i pored naznaka da bi u slučaju smrti bin Laden najverovatnije bio “veoma, veoma ljut” i da bi u znak odmazde za svoju smrt lično izveo neku novu terorističku akciju na tlu Amerike. Takve sumnje su se po svemu sudeći i obistinile jer se sve strane medijske agencije slažu da ubijeni teroristički vođa na objavljenom video snimku delovao “prilično nadrndano”.

Redakcija Njuz
Teoretski analitičar terorizma Gorčin Stojanović izjavio je za Njuz da ga poruka koju je poslao Bin Laden posle svoje smrti uopšte nije iznenadila i da se može očekivati još veći talas terorizma sa područja Indijskog okeana. – Moje mišljenje je da bi bilo bolje da ga nisu ni ubijali. Osama Bin Laden je poznat po tome što ne trpi sopstveni homicid u bilo kojem obliku i da će posledice biti osetne po ceo zapadni svet i šire – tvrdi Stojanović.

BREJKING APDEJT: U međuvremenu je u redakciju stigao i najnoviji snimak na kome se vidi pokojni bin Laden kako gleda sebe na TV prijemniku kako gleda sebe na TV ekranu kako gleda svoju pogibiju na TV-u.

 1. Ajvarolog kaže:

  Šta vam je odjedared? Beše klimaks dobrih tekstova, i sad samo ove proširene kratke vesti, jest smešno, sviđa mi se, ali je nekako ispod nivoa njuza… Ah, biće boljih dana za megdana, do tad, tako vam Alaha, ne sprdajte se sa pokojnicima. xD

  1. majamajic kaže:

   Pokojnicima???!!!Ahahahahaha…..Bin laden ne samo da je ziv…vec je zivopisno izmisljen :D….”Ubijen”je tek da nam UBIJU cinjenicu morbidnog ubistva troje dece i njihovog tate

   1. Ajvarolog kaže:

    tu si u pravu. mozda nisam bio dovoljno jasan, i trebalo je da stavim ”pokojnicima”, koji su ko sto vidimo vrlo nadrndani. al’ sta sad, necu da se vadim, pocrveneh od muke i minuseva. xD

    1. strucnjak kaže:

     “Sve što je živo umire Allahovom voljom u času suđenom. Dat ćemo onome koji želi nagradu na ovome svijetu, a dat ćemo i onome koji želi nagradu na onom svijetu i sigurno ćemo zahvalne nagraditi.” (Ali Imran, 145)

     “Sva slava Onome Koji je učinio da moj ubica bude neko ko ne može ni jednu sedždu iznijeti kao argumenat protiv mene. Nije bilo na Arapu (muslimanu) da me ubije.” (At-tabaqtul-kubra, Ibn Sa'd)

     Što se tiče mudžahida, uistinu, Allah ih je umirio i utješio ih važnim i značajnim savjetom, kao što je On, Uzvišeni rekao:

     “A koliko je bilo vjerovjesnika uz koje su se mnogi iskreni vjernici borili, pa nisu klonuli zbog nevolja koje su ih na Allahovom putu snalazile, i nisu posustajali niti su se predavali – a Allah izdržljive voli i samo su govorili: “Gospodaru naš, oprosti nam krivice naše i neumjerenost našu u postupcima našim, i učvrsti korake naše i pomozi nam protiv naroda koji ne vjeruje!” (Ali Imran, 146-147)

  2. urednistvo kaže:

   Subota uvece a mi sedimo za kompom, smisli ti nesto bolje pod tim uslovima :P

   1. mile kaže:

    moze nesto na temu one jezive reklame s detetom sto drzi soljicu za kafu i gleda te i pita … imas li ti stan … sta li vec, zamalo da se zakucam za banderu kad sam je video

   2. Golub kaže:

    Ne znam iz kojih razloga, tek, bio sam ubeđen da i čitaoci šalju vama tekstove…. sa sve slikama uz njih, pa se nešto i od toga može obijaviti…… mora da sam u zabludi……

    1. Ljix kaže:

     @ Golub
     Ja sam ubeđena da ne šalju… Mada sam možda i ja u zabludi…

    2. urednistvo kaže:

     Naravno da šalju. Što?

     1. Golub kaže:

      `nako… pitam samo :)

     2. Ljix kaže:

      Stvarno što?

   3. Ajvarolog kaže:

    OK, OK, razumem, haha, ne osudjujem ljudi, kapiram da je period posle prvog maja i slava ucinio svoje. :)

  3. Aleksandar kaže:

   Evo još jednog satiričnog teksta na temu američke hegemonije!

   http://www.zadruznikonj.rs/?p=239

   1. Petar kaže:

    hahahaha, dobar text:
    Unesrećeni narodi se prepoznaju po tome što na njihovoj teritoriji ima mnogo nafte koju oni lično eksploatišu i prodaju je po tržišnim cenama. Da bi bili srećni i živeli u slobodi, tu njihovu naftu treba da eksploatišu strane kompanije i to po ceni upotrebljenog kondoma po barelu nafte. Kad svetske sile, srede situaciju u nekoj zemlji bogatoj naftom, tj. kada ona postane demokratska, tada njeni građani mogu da uživaju.
    :) :) :)

  4. Bosa kaže:

   On ne samo da je ziv nego me uopste ne bi iznenadilo da se inscenira njegovo vaskrsnuce, kako bi se muslimani lepo posprdali sa svima nama

 2. mile kaže:

  Gorcin vadi tekst nemoj te …tako

 3. Ljix kaže:

  Kakav bi tek spektakl bio da se Bin Laden pojavi na takmičenju za pesmu Evrovizije, u trenutku kad ona naša bude pevala “Čovek je ča-ro-ban”

  Samo veselo! :D

  http://www.youtube.com/watch?v=Gy2MSddSL3M

  1. Tetka kaže:

   Morbidan spektakl, Ljix :))

 4. Tagore kaže:

  Најављено је укидање Женевске Конвенције ратних права о поштовању ратних заробљеника. :) )))
  Сваки ратни злочинац или хладнокрвни убица ће имати права на убитачни орден, почасну медаљу или оков око врата, те част и славу Вашингтона, док ће неуспешне убице Фидела Кастра судити у Хагу.

  Прокопамо ли дубље модерну тезу о новом светском поретку, наследници убица Че Геваре, (9. октобра 1967.), колико и унучад храбро уништеног насилника Мурата, (15. јуна 1389. године), би могла захтевати исту част.

 5. Tagore kaže:

  Tako je i moja zemlja Srbija, poštovanjem ‘novog poretka’, obećala ukininuti ”zelenu kartu” te svakom putniku po lepoj Evropi priuštila godišnju ušteđevinu od 2,000 dinara u korist modernije nalepnice od 5,000 dinara.
  Godišnjom ušteđevinom od 2,000 dinara u Evropi može da se plati američki McDonald's restoran po glavi stanovnika ili daleko bolji kineski ‘fast food’ bez alkohola.

  I ne zaboravimo, ako me sećanja ne varaju, da u toj Jevropi, od šesetih godina do danas, to ‘zeleno uverenje o osiguranju’ niko ne traži, mada se oduvek, koliko i nanas, i preko telefona besplatno dobija za svako osigurano vozilo.
  Ko 14 dana kasni u plaćanju godišnjeg osiguranja motornog vozila po ceni od 35%, ni manje ni više, njemu se sistematski oduzimaju mineralne pločice vozila i ‘siva karta’, te može samo da prošeta aka nepostojeći neprijatelj BL u društvu poštenih Paštuna po planinama Afganistana.

  Da je Bin Laden znao kako se u Srbiji 2,000 dinara godišnje mogu uštedeti, on bi već davno izvršio samoubistvo i ‘Twin Sisters’ bi, možda, i danas sjale na mestu namerno satkane pustinje nad crnim velom nebuloze obavijenom ‘ground zero’.

  1. Kum Spasoje kaže:

   To lutko…

 6. Tetka kaže:

  Jel može gosin Stojanović da pita mog pokojnog deda-Milojka gde je sakrio one zlatnike? Ubi se familija tražeći. I da kaže kako je podelio one njive, jer ni sud već trijes godina ne može da razmrsi međe… ;)

 7. Tagore kaže:

  Tamo daleko postoji jedan GLAVNI UREDNIK, (rédacteur en chef), na jengleskom jezičku (editor-in-chief), koji me se boji i koji me redovno čita. :(

  Mon Dieu, my God, koliko bi svi mi voleli da naučimo da znamo naša slova da čitamo i da nam naše dobronamerno uredništvo sve naše malene greške pri kucanju naših nepisanih misli dobrovoljno ispravlja u nadi za bolji komentar…!!!

  http://www.youtube.com/watch?v=4BEGGWhdkb8
  http://www.youtube.com/watch?v=gU8Z25Ep1jo

 8. Kum Spasoje kaže:

  Ovo je kvajt okej. Sasvim je logično da se Osama Bin Laden oglasi povodom svoje smrti.
  Pored toga treba da imamo u vidu da svako internetsko pominjanje imena ovog medjunarodnog teroriste angažuje značajne elektronske resurse CIA & FBI-ja.

  Zato…

  Osama
  Osama
  O sa ma
  O sama li si
  Mr Bin
  Laden li si

  i tako dalje…

  1. Ljix kaže:

   He he.. bil laden na makedonskom znači – bio hladan… to znači da je cool
   ;)

 9. Tagore kaže:

  Ja psovati ‘općenito’ nisam znao pre no što me moji maleni Filipinci nisu naučili šta misle o njihovom američkom dobrotvorcu:
  (Čita se po Vuku i izgovara na beogradskom naglasku.)

  How to insult an American in our country of 7106+(1) islands in Tagalog language ?

  Ang pangit ng nobya mo. – Your girlfriend's so ugly.
  Ang taba ng asawa mo. – Your wife/husband is fat.
  Ang pangit ng mga anak nila. – Their kids are ugly.
  Ang baho ng kili-kili mo. – Your armpits stink!
  Baboy! – Pig!
  Taba! – Fatso!
  Ang pangit mo! – You're so ugly!
  Ang baho mo! – You stink!
  Baboy ka. – You're a pig.
  Ang tamad mo! – You're so lazy!
  Ang payat mo. – You're so skinny.
  Ang taba mo. – You're so fat.
  Pangit ka! – You're ugly!

  1. mile kaže:

   i ti si brate opsiran, koj ti je … samo si mudro podelio tekst na tri dela

   1. Tagore kaže:

    Cher Monsieur MILE,

    Étudiant en dernière année de l’école de commerce et en voie d’obtenir mon diplôme en juin prochain, ainsi que le diplôme de BEC (Busines English Cambridge), j’aimerais effectuer un stage d’une année auprès d’une organisation telle que la tienne, où je pourrais non seulement appréhender tous les aspects d’une activité humanitaire mais également et surtout bénéficier de ton expérience en droit social tout en ne négligeant pas d’autres domaines que cela soit en expérience de la langue serbe, de la nécessité humaine, ou encore l’urgence et les priorités de l’enfance serbe, porteuse de l’espoir de notre nation, dont nous sommes tous témoins tout au long de nos vies.
    C’est pourquoi, je souhaiterais te rencontrer pour pouvoir détailler mes motivations et éclairer mon désir, forcément simplificateur à mon âge.
    Dans cette attente, je te prie de croire, cher Monsieur MILE, en l’assurance de ma considération distinguée.

    P.S. – Što se u jednoj prosto-proširenoj rečenici može napisati, ti, dragi moj MILE, možeš samo bezuspešno da čitaš i da ćutiš.
    Hvala na pažnji !

    1. mile kaže:

     Cheer up old boy, i zavrsi tu skolu, preozbiljno shvatas stvari pa si na pogresnom mestu, vrlo uspesno citam nekoliko jezika, a ovaj odozgo dovoljno, i da cutim mogu vrlo uspesno, a ti smaraj s tim tekstovima …

     1. Tagore kaže:

      ”vrlo uspesno citam nekoliko jezika, al’ ne znam da pišem…”

      Zašto bre, junače, maternji jezik ne učiš ?

     2. Ljix kaže:

      Mile, molim te objasni mi da li te teksovi koje piše Tagore smaraju, (kako kažeš) zato što ih ne razumeš, zato što se ne slažeš sa onim što on piše, ili zato što su opširni?

     3. Tagore kaže:

      Hé pa poštovana sestro Ljix, ja suzim kao kurva kad mi neko potajno ubije 6000 filipinskih revolucionara i pokrade zemlju mojih predaka u kojoj ne živim.
      Zbog toga, obavešten do krajnje mere, toliko opširno širim istinu i molim da se zna.

    2. mile kaže:

     tuj sam te ceko, nisam junak pa ne mogu

     1. mile kaže:

      Draga ostroumna i znatizeljna Ljix, da ne bih bio opsiran pisem ti sledece …
      kao sto ti imas problem sa kratkim i predvidivim komentarima tako i ja imam sa ovakvim. Nije gosim Tagore negativna osoba u mojim ocima, kao niko od komentatora, ako Tagore ima sta da kaze neka pise srpski da ga CEO svet razume, jer ima sta da napise. Neke stavari sam objasnio u gornjim komentarima. Ako zeli da siri istinu ili nije na pravom mestu ili ne radi na pravi nacin. I kao poliglota koji siri pravopis i junak neka malo poradi na znakovima interpunkije. Sto bi i urednistvo moglo … i jos po nesto, al mi ne smeta. Ipak su oni zvezde i povod naseg pisanija, ipak kroz tu vrstu humora ti je nekako lakse, jer na lep, zdrav nacin osetis da nisi budala, kako sistem generalno pokusava da te napravi. Komentari su slika kolko nas je sistem pojeo ili ne, recimo komentari o Romima su za mene zabrinjavajuci, da ne mislis da plitko razmisljam …

 10. djukares kaže:

  Indijski okean … ahahahhah

 11. efendija zukorlic kaže:

  Vi vrijedjate nase muslimansko pravo na veru ovakvim tekstovima.

  1. MizantropoAltruisticna kaže:

   Ahahahah, ko ti bre brani da verujes, veruj kako god to zelis… Ovi tekstovi ti nista ne brani, ne budi glup da verujes u americko mazanje ociju…

 12. Kum Spasoje kaže:

  E sad nas neće oprati ni Dunav ni Sava.

 13. Кнежевић kaže:

  хахаха потврдио,хахаха,па американци су га убили четврти пут за 2-3.године.

 14. Ljix kaže:

  He he… iskopaće SEBE Bili…

 15. Tagore kaže:

  Jedni bi sanjali o Evropi, drugi bi hteli bez Evrope, ali sutra, ni čistači toaleta i drugih prirodnih čučavaca po gradu Belgradu neće naći posla bez dva-tri strana jezika.
  U Singapuru i u Lištenštajnu stranim jezicima se dive, njihova ekonomija je zadnjih 16 meseci narasla za 10%, ali ovi nemaju poturčene maternje izraze lepog ponašanja za bolja sutra Afganistana, Srbije i Turkmenistana.

 16. VIP kaže:

  E,ljudi, sto se bre pro…ravate kud god stidnete,mandragore(tagore)u 4 reda 5 krucijalnih gresaka, “za zadnjih….16mes.narasla ekonomija…glupost, nema zadnjih i prednjih, zadnja je zadnjica!a prednja-nepismenost….ekonomija ne narasta,cvet,drvo,”celjade”, mozda,ali ekonomija moze da zabelezi povecanje bruto nacionalnog proizvoda,isl…poturceni maternji izrazi ne postoje, vec govor knjizevni,ulicni,sleng,a postoje,germanizmi,turcizmi isl,koji su vremenom stekli legitimitet koriscenja,iako najcesce u deformisanoj formi,”frafcigera”i stotina drugih reci pristiglih po dugotrajnom radu u inostranstvu,(nakazni govor u kucama-ni srpski,a jos manje govor te zemlje),vec nesrecna muckalica,da ne pisem o tih 5 vekova otomanije(aka)…..eh…..a tek to sta nam Drina ucini…..

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *