njuz-autor

AUTOR: Marko Drazic

28. mar. 2013

Biro za zapošljavanje obećao milionitom nezaposlenom posao u Birou

Zapošljavanjem jubilarne osobe i biro će proslaviti dan kada su nekome našli posao

BEOGRAD, 28. mart 2013, (Njuz) – Nacionalna služba za zapošljavanje saopštila je da broj nezaposlenih osoba u Srbiji iznosi 780.000, zbog čega su došli na ideju da jubilarnu milionitu nezaposlenu osobu nagrade radnim mestom u toj službi.

Iz Nacionalne službe saopštavaju da se nadaju da bi do ovog jubileja moglo da dođe već krajem ove godine.

– Godinama gledamo kako se povećava broj osoba na Birou – izjavila je Vesna Lazić iz Nacionalne službe za zapošljavanje – Nažalost, nismo na vreme organizovali nikakvu nagradu za jubilarnog šestohiljaditog i sedamstohiljaditog nezaposlenog, ali smo zato u pravom trenutku počeli da se spremamo za milionitu osobu.

Ona kaže da su danima razmatrali kako bi mogli da nagrade ovu osobu i shvatili da bi, u skladu sa njihovom službom, možda mogli da pokušaju da joj pronađu neko radno mesto.

– Shvatili smo da do tog trenutka imamo svega nekoliko meseci, što za nas predstavlja suviše kratak period da pronađemo neko radno mesto. Na sreću, koleginica Ana nas je podsetila da krajem godine odlazi u penziju, pa smo došli na ideju da srećnoj milionitoj nezaposlenoj osobi ponudimo zaposlenje u Službi za zapošljavanje – istakla je Vesna i napomenula da će taj događaj biti razlog za dvostruko slavlje, jer će Nacionalna služba proslaviti dan u kojem su nekome pronašli posao.

Marko Dražić

Ideja: Ivana Mihajlović

 1. Malo ja sam kaže:

  Veca je verovatnoca da Toma poseti Nambiju i odlikuje Pohambu, nego da Biro zaposli nekog.

 2. Jan kaže:

  Trebalo bi i ja da se prijavim na biro za nezaposlene , ali posle ovih vesti baš i nemam takvu volju , jer šta ako bi bio te nesreće , pa da zaposle baš mene .

 3. Ja sam kaže:

  Министар за социјалу:
  Једно је сигурно, број незапослених неће премашити број становника- у овој години. Ако се то ипак деси, расписаћемо нове изборе и тако запослити на хиљаде младих на гласачким местима.

 4. aleksandar kaže:

  a sta ako milioniti nezaposleni dobije radno mesto taman kad i njemu/njoj bude vreme za penziju? morace da ode u penziju u isto vreme kada dobije posao!! to je onda kao deljenje sa nulom: otvorice se crna rupa i sve nas progutati, naci cemo se sa druge strane ogledala, pocecemo govoriti unazad, zemlju ce udariti asteroid, velja ce ostaviti alkohol, dinkic ce prestati da krade, i ko zna kakve se jos paranormalne stvari mogu desiti… ma, najbolje da ne zaposljavaju nikoga…

  1. Ja sam kaže:

   …а ти се вратиш у земљу Србију и почнеш да пратиш Фарму..: )

   1. aleksandar kaže:

    a kad vidim da od pracenja farme nema vajde, odem na biro da se zaposlim, a ona kaze, zao nam je, milionitog smo zaposlili, morate cekati da budete drugomilioniti….

 5. Džoni kaže:

  Ja bio na birou (redovno javljanje), a tip što radi tamo mi kaže ovim rečima:

  “Što ne počneš da radiš negde, ne valja ti ovako…”

  1. aleksandar kaže:

   nije to nista, moj buraz prijavljuje telefonom muriji pljacku u toku, koju posmatra sa 150 metara, egipcani provalili na usamljenu kucu pored puta: predstavi se, i diktira im koja adresa, koliko ih je, sta rade, a murija mu spusti slusalicu. on zove ponovo, oni ponovo spuste slusalicu, treci put se javi ljut pandur i kaze “momak, ako ti sve tako lepo znas, sto ne dodjes ti da radis u miliciji!!!!”

  2. Tetka kaže:

   Кад сам се пријавила на Биро, па после неколико, тих, редовних јављања питала ја моју референтицу да ли имају посао за мене? Онда је она мене питала: А шта бисте ви могли да радите? !!!

  1. Tetka kaže:

   Мени личи ко да је Њуз и то писао! :D

 6. nexux kaže:

  Bice taj broj i preasen uskoro u kakvom cabru od zemlje zivimo

 7. Maja kaže:

  Ovo podseca na kupovinu u Maxiju…ili slicno…Svakom hiljaditom gratis kafa…Klasicna sprdnja sa narodom…Muka je od ovakvih vesti..

  1. aleksandar kaže:

   ali Majo, zar se ne radujes sto ce penzioner konacno dobiti posao!!!??? elem, sta ima novo na fejsu…

 8. ariela kaže:

  Da da… Na vratima biroa na Gundulicevom vencu odavno bi trebalo da stoji: svi vi koji ulazite ostavite zadnju nadu”…evocirali ste mi uspomene na dugogodisnje clanstvo ove institucije…

 9. Славко kaže:

  Шта ће нама уопште Национална служба за запошљавање? Ових неколико медицинских сестара је и без ње могло у Немачку да оде.

 10. seljak kaže:

  Kao i obično, radi se o prevari jer već odavno ima više od milion nezaposlenih lica u Srbiji. Da je taj milioniti znao da će dobiti posao, javio bi se u Nacionalnu službu još pre pet godina. Na žalost, onda je na vlasti bila druga partija koja nije znala da će ova nova raspisati ovu nagradnu igru.

 11. Монолит kaže:

  Majmuni glupi, njuz.net nisu prave vesti, već čista zajebancija, vrhunska satira i ironija (uz nažalost dosta elemenata istine), ali ipak i dalje ŠALA!!!
  Kako država da ne ode u k….. pored takvih pajsera i balvana….

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *