njuz-autor

AUTOR: urednistvo

07. mar. 2011

Bliži se radni dan Željka Samardžića

Željko Samardžić se nada da će do sledećeg 8. marta uspeti da se odmori

BEOGRAD, 7. mart 2011. (Njuz) – Beogradska arena izdala je saopštenje u kome se kaže da je sve spremno za radni dan Željka Samardžića. Većina karata je rasprodata, tako da iz Arene očekuju da će jedini dan u godini koji Željko Samardžić provodi radno proći u najboljem redu. Da vas podsetimo, ovaj popularni kantautor radi svakog 8. marta, a ostatak godine živi od honorara koji zaradi tog dana.

Reporter Njuza upitao je Željka kako se oseća povodom približavanja ovog datuma, i kako će taj radni dan izgledati.

– Šta da vam kažem, taj dan na poslu je veoma naporan i stresan, ni sam ne znam kako uspem sve da postignem – otvorio je svoju dušu Željko – Svake godine već negde u januaru počinje da me boli glava od pomisli da ću tog dana morati da ustanem dosta ranije, već negde oko 11 ujutru kako bih stigao da završim sve probe i pripreme. Pa onda kad pomislim na sve probleme oko organizacije, znate i sami kako to ide na poslu, uvek se desi nešto nepredviđeno i nešto pođe naopako. Toliko je cela priprema stresna, da više ne znam ni kako se zovem, i nemam pojma kako uopšte uspem da otpevam sve pesme. Ali, šta da se radi, posao je posao, svi mi moramo nešto da radimo kako bismo imali od čega da živimo.

Željkova supruga Maja kaže da se trudi da mu bude maksimalna podrška ne samo na ovaj radni dan, već i pre i posle njega.

– Nakon koncerta moj muž bar mesec dana mora da spava po 16 sati dnevno da bi se oporavio od rada. Budim ga samo da mu donesem teleću čorbicu i palačinke u krevet, ništa drugo ne može da jede od umora. Tek krajem aprila on postaje potpuno odmoran od koncerta. Često ga kritikujem jer ga volim i ne želim da se toliko iscrpljuje na poslu, ali s druge strane svesna sam da moram da ga podržim, jer ipak njegova plata izdržava celu našu porodicu godinu dana – rekla je Maja.

Upitan kako provodi vreme između dva radna dana, Željko je odgovorio:

– Slobodne dane uglavnom provodim sa porodicom. Trudim se da tada ne razmišljam o poslu i da se maksimalno posvetim pre svega deci koju obožavam. I taman kada se opustim i malo napunim baterije, već dođe novi 8. mart i mora ponovo da se ide na posao. Odmor uvek proleti začas, znate i sami kako je to – rekao je Željko.

Pevač Željko Samardžić je osoba sa najkraćim radnim vremenom od svih građana Srbije, saopštio je i zvanično Republički zavod za statistiku.  Prema njihovim proračunima, on efektivno radi četiri sata na dan koncerta, a kada se to podeli sa 365 dana u godini, dobija se da Željko radi po 39,5 sekundi svakog dana, naveli su u Zavodu.

Istok Pavlović

Viktor Marković

 1. Čim pročitam ovako genijalan tekst znam da će na kraju pisati Istok Pavlović. :)

  1. blekiize kaže:

   Pa da. Samo Istok nije obavešten da je Zeljko uzeo godišnji odmor za taj dan!!!

 2. marko kaže:

  Ovde treba dodati i onog Neno Belana koji je takodje aktivan na takozvani “dan ljubavi”i od toga zivi godinu dana.da citiram jednu svoju pesmu:”Ceo zivot sanjam isti san,da sam strasno popularan.Da od jedne svirke kupim stan,da sam strasno popularan!”

 3. Tamm kaže:

  dobri zeljko… stare kosti umorne… :DDD

 4. Jordan kaže:

  Najgore je sto ce tog dana vise hiljada zena, uzeti slobodan dan, da bi bile svedok, jednom Zeljkovom obicnom radnom danu.

 5. Ognja kaže:

  Dosad nisam komentarisao, ali ovo je vrh!!! vrh vrhova! Dobro je da neko bar prepoznaje licemerje ovog datuma i moze da se nasali na tu temu :D ima nade!!!
  PEACE!!! PANTERA STYLE!!

 6. KK Patlidzan kaže:

  Ma pustio Željko!

 7. scoby kaže:

  Ovaj je zeznuo i čuvenog babojepca Kenija Rodžersa!

 8. Mufasa kaže:

  Ovo je NAAAAJACA vest IKADA !!!

 9. Salac kaže:

  Šta ćeš, morao je nekoj jednom zameniti i Zvonka & Bogdana :)

 10. Biljana kaže:

  Zeljko Samardzic- pola covek – pola osmi mart :D

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *