njuz-autor

AUTOR: urednistvo

31. jul. 2010

Bog iznenadio lokalnu crkvu svojom posetom

Gospod se neočekivano ukazao Crkvi

BEOGRAD, na Ognjenu Mariju, (Njuz) – Vernici koji su se u petak 30. jula na Ognjenu Mariju zatekli na liturgiji u lokalnoj crkvi u Beogradu ostali su zapanjeni i zadivljeni njegovom Slavom kada je Gospod Bog svemogući potpuno neočekivano navratio tokom Službe.

Otac Teofil koji je služio liturgiju sa đakonom Tihomirom Milovanovićem izjavio je za njuz da to nije uobičajeno tokom liturgije ali da se Gospod uljudno izvinio što je upao u sred čitanja Jevanđelja Njegovog.

Gospod se pojavio u vidu ognjenog plamena ispred oltara, kako tvrde svedoci, i spržio prva tri reda vernika.

– Ja sam Gospod, Bog Avramov i svemogući vladar, koji vas je oslobodio od ropstva egipatskog i preveo preko Crvenog mora do Izrailja. Ok, ne vas, vi ste sami došli ovde preko Kavkaza, ali znate na šta mislim. Navratio sam da vidim kako ide liturgija, šta ima od novotarija, da li su zatvorena vrata oltara i tako to. Molim Vas, nastavite, kao da nisam tu.

Gospod se zahvalio pojcima na divnom uvodu i zauzeo stolicu na donatorskoj stolici i bez reči prisustvovao Službi svojoj.

Posle liturgije prisutni su izjavili da ponekad osete prisustvo Svetog duha ali celo Sveto Trojstvo do sada nisu videli.

– Gospod je sedeo bez reči i ponekad sa odobravanjem klimao glavom, naročito tokom recitovanja Vjeruju i Oče naš. –  izjavio je jedan od vernika. – Mislm da su mu tokom pričešća tekle suze, ali je to brzo prikrio pokretima rukom kao da tera mušicu. – dodao je drugi.

Porodice sprženih vernika nisu želele da daju zvaničnu izjavu ali je nekoliko njih uplakanim glasom šaputalo – A rekao sam joj da ne pere suđe danas.

Još jedno svedočenje o dolasku Gospoda na Službi svoju zabeleženo je na

http://www.theonion.com/articles/god-makes-surprise-visit-to-local-church,2709/

 1. Apostol kaže:

  Bravo :)
  nemam reči

 2. marko kaže:

  a ovo bi trebalo biti smjesno??ubjedljivo najgori tekst na njuzu u zanjih par mjeseci..

  1. Neven kaže:

   Nikako nisi u pravu. Em je tekst odličan (doduše, veoma sličan linkovanom Onion tekstu), em je objavljen pre godinu dana tako da ne može biti najgori u zadnjih par meseci. :)

   Sweetheart, maybe you just got offended?

   P.S. “Em” definitivno nije reč. Smešno izgleda na ekranu. :)

 3. Aco kaže:

  @marko A vidi što imamo i vernika teških.
  Inače, umirem od smeha jedno 10 min već. :)))

 4. dufko kaže:

  Hahahaha, ja nešto bolje od ovoga nisam odavno pročitao … :-)))

 5. Vladan kaže:

  Ovo je bas cudan tekst, zanimljiv, i sigurno ce vernici da se uvrede, lol

 6. Mara kaže:

  Spržila ih Ognjena Marija. Hahaha.
  “Ako Bog postoji, ateizam je za njega manja uvreda od religije.”

  1. Ljix kaže:

   Ko radi na Ognjenu Mariju biće spržen…
   Auh, pa danas Skupština Srbije radi čak i prekovremeno!

 7. лакица kaže:

  Ja sam vernik ali nisam se uvredio (toliko o proyivkama nekih ovde). Interesantan je tekst, lepo sam se ismejao samo bih da yamolim redakciju da se malo bolje informiše oc terminologiji pravoslanve crkve, pošto vidim da je ovde reč o istoj. Nije SVETO TROJSTVO, to kod nas ne postoji već SVETA TROJICA. Ne ynam zašto svi koriste trojstvo ali dobro ako ste već medij budite pravi medij, ne kvarite utisak zbog sitnica. i malo ubrzajte objave svaku moram sa nestrpljenjem da čekam. Inače ste odlični svaka čast! Veliki pozdrav iz Libertzville-a.

 8. лакица kaže:

  Ja sam vernik ali nisam se uvredio (toliko o prozivkama nekih ovde). Interesantan je tekst, lepo sam se ismejao samo bih da zamolim redakciju da se malo bolje informiše o terminologiji pravoslanve crkve, pošto vidim da je ovde reč o istoj. Nije SVETO TROJSTVO, to kod nas ne postoji već SVETA TROJICA. Ne znam zašto svi koriste trojstvo ali dobro ako ste već medij budite pravi medij, ne kvarite utisak zbog sitnica. i malo ubrzajte objave svaku moram sa nestrpljenjem da čekam. Inače ste odlični svaka čast! Veliki pozdrav iz Libertzville-a. IZVINITE ZBOG GRŠAKA U TEXTU!

  Read more: https://www.njuz.net/bog-iznenadio-lokalnu-crkvu-svojom-posetom/#ixzz1TdaQgK9S

 9. snezana kaže:

  hahhahahhaha ~A rekao sam joj da ne pere suđe danas :)

 10. Georgije ubija kaže:

  Da Bog danas udje u crkvu verovatno bi ga ekskomunicirali, odmah… sta cete…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *