njuz-autor

AUTOR: urednistvo

08. feb. 2022

Bogoljub Karić menja godinu rođenja da bi dobio 100 evra od države

BEOGRAD, 8. februar, 2022, (Njuz) – Biznismen Bogoljub Karić podneo je danas nadležnim organima zahtev za promenu godine rođenja da bi, kako je naveo, mogao da dobije pomoć u iznosu od 100 evra od države.

Karić je objasnio da se na taj korak odlučio jer ne želi da prima penziju i bude na teretu države.

– Ja ovaj zahtev nisam podneo samo zbog sebe, već zbog svih ljudi koji se osećaju sposobno da prime pomoć od 100 evra, ali ih godina rođenja u tome onemogućava. Smatram da nije u redu da me zbog godišta smatraju starim za primanje pomoći i da zbog toga budem na teretu budžeta Republike Srbije, Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja i Fonda zdravstvenog osiguranja – istakao je Karić.

– Koliko mi godine nisu važne najbolje ilustruje to što u zahtevu nisam naveo koje godište želim da budem, sve dok mi nova godina rođenja omogućava da imam između 16 i 30 godina. Odgovorno tvrdim da sam pshički na nivou šesnaestogodišnjaka, dok fizički mogu da prođem i kao neko daleko mlađi jer nemam čak ni brkove – izjavio je on za Njuz.

Bogoljub Karić je dodao kako ima ideju da učini nešto i za svoju porodicu čime bi demantovao tvrdnje pojedinaca da misli samo na sebe.

– Razmišljam da, nakon primanja pomoći, podnesem zahtev da mi se kao godina rođenja upiše 2022. i da se vodim kao prvo dete, jer bi time moja porodica ostvarila pravo na 300.000 dinara koje država dodeljuje – rekao je on.

Soko Sokolović

Ideja: Danko Kardović

 1. Milan (nisam odavde) kaže:

  To je trebao ugovoriti da se odbije od cene povratka. Sada će ga uhvatiti i optužiti da je falsifikator i lopov, pa će ga koštati više od 100€ da se ,,opere”!

 2. Dušan kaže:

  Mentalno kao 16 godina, 🥴😂 ne odgovara za svoje postupke. Vidi se da nije sposoban da razmišlja.

 3. Gebo kaže:

  Treba da se zavrti na ražnju sa naprednjacims kao što je bilo, istorija će se ponoviti.

 4. voya montoya kaže:

  Stize mlada salata…pa ce Bogoljub, verovatno da ubere i bostan…Nakon aprila meseca….!! Sve mi se cini da je plac na Makisu…kupio u burazerskoj privatizaciji, napredne brace svih partijskih boja…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *