Ovim potezom država zaštitila 400.000 građana koji još uvek nemaju novu zdravstvenu
njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

12. jul. 2017

Bolesti pacijenata bez nove zdravstvene knjižice proglašene nevažećim

BEOGRAD, 12. jul 2017, (Njuz) – Ministarstvo zdravlja juče je poništilo sve bolesti građana koji nisu uspeli da zamene zdravstvenu knjižicu i tako rešilo probleme sa kojima su se oni susretali pokušavajući da ostvare pravo na zdravstvenu zaštitu.

Ovim potezom, vlada i ministarstvo su zaštitili oko 400 000 građana koji još uvek nisu dobili novu zdravstvenu knjižicu.

– Za ovu situaciju odgovorni su, pre svega, neodgovorni građani koji su čekali poslednji momenat kako bi podneli zahtev za vađenje nove zdravstvene knjižice. Pri tome, jedan broj njih je odlučio da se, u međuvremenu, razboli i tako dodatno optereti naš zdravstveni sistem – kaže Vitomir Srejović sekretar u Ministarstvu zdravlja – U takvim okolnostima, jedino što je Vlada Srbije mogla da uradi je donošenje uredbe kojom se njihove bolesti proglašavaju nevažećim i tako spreči moguće komplikacije i posledice po zdravlje građana. To je najsvrsishodnije i najefikasnije rešenje u ovom momentu. Naši građani će biti zdravi i samim tim neće imati nikakvog razloga da se leče, jure upute kod specijaliste ili podižu lekove na recept što će, uzgred, olakšati rad lekarima i medicinskom osoblju – objašnjavaju nadležni.


Građani priznaju da im je laknulo posle ovakve odluke ministarstva koje je pokazalo da ima razumevanja za njihove probleme i izrazili nadu da će nevaženje bolesti trajati što duže.


– Već mesecima čekam novu zdravstvenu karticu, više puta sam uzaludno kontaktirao RFZO i proveravao da li je gotova jer mi je kao hroničnom srčanom bolesniku neophodna. Leto i vrućine su dodatni faktor rizika, pa danima nisam mrdao iz kuće kako ne bih pogoršao svoje stanje. Čim sam saznao za odluku ministarstva odjednom sam osetio poboljšanje, a srce je, od sreće, počelo da lupa kao ludo. Iskoristiću ovaj period da nadoknadim sve ono što sam propuštao zbog svoje bolesti. Već sam zvao drugove da negde izađemo, odigramo koju partiju fudbala ili bar odemo na bazen, ako im vrućina toliko smeta – ispričao nam je Vladmir Cvetković, beograđanin koga smo sreli na ulazu u jednu pečenjaru.

Bojan Savić

 1. Ja sam kaže:

  Toma, grobar, pozdravlja odluku ministarsva recima:
  -Ziveli mrtvi.

 2. milan (nisam odavde) kaže:

  Obrazovanje će se razrešiti otpuštanjima, zdravstvo tako što će svi biti proglašeni ,,nebolesnima”, još kad ubedi zaposlene da im plate ne trebaju i da im je mnogo lakše nego političarima, prvoministarka će u prvih 100 dana vlasti, za Srbiju uraditi više nego veliki vodja za 5 godina. Kad posao završi njemu će jedino ostati da je otpusti!

 3. Bojan kaže:

  Predao zahtev za novu zdrvstvenu u oktobru prošle gdine a u maju ove gdine dobio. Ali džabe..promenila mi se krvna grupa u međuvremenu dok sam čekao.

 4. zeks kaže:

  Aman ljudi,sto pravite frku oko knjizica,kao da one necemu sluze,ako uz njih ne ide neki koverat,peceno jagnje,flasa rakije ili bar kokoska…

 5. Zoran kaže:

  I Njuz.net aktivno radi na smeni Veverice Vece, vd direktorke RFZO :))) Ima cela kompilacija na Youtube.

  Ona je i napravila ovaj haos sa knjižicama.

 6. Mile Rizik kaže:

  Bravo za Njuz.net, samo forsirajte i dalje. Verica Lazić mora da ode iz RFZO.

  https://www.youtube.com/watch?v=NwQ3BHAWMnY

 7. Ariela kaže:

  Ocigledno se negira I postojanje psihicki bolesnih…citaj sizofrenicara koji setaju ulicom ko da su zdravi…nemaju knjizicu a I sta ce to njima…moram ironicno ovo da primetim reagujuci na desavanja ovih dana…Da se ne bi slucajno opteretio zdravstveni sistem pustite slobodno bahate ubice bez kontrole da se setkaju sa svojom porodicom dave kolju …jer eto Srbija je zemlja bez pacijenata…neko to sredio za cas…bravo!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *