nazad na vrh

Bračni par prvom detetu dao ime Četvrto

Predsednik rekao da se "za četvrto dobija veliki novac"

ČAČAK, 27.mart 2018, (Njuz) – Bračni par Zorana i Miloš Petrović doneli su sinoć na svet mališana od tri kile i dvesta grama, dugačkog 51 santimetar, koji je dobio ime Četvrto, saznaje Njuz.

Mali Četvrto Petrović je dobro i očekuje se da će za dva dana sa majkom doći kući.

Njegov otac kaže da su mesecima planirali da dečaku daju ime Luka, po njegovom dedi, ali da su pre nekoliko dana promenili odluku kada su slušali konferenciju za štampu predsednika Aleksandra Vučića.

– Čuli smo da će se za prvo dete dobiti 100.000 dinara, što je prilično dobra suma novca, ali ni blizu cifre od 18.000 dinara mesečno narednih deset godina. Jedini problem je što se taj novac daje za četvrto dete, pa smo odlučili da odmah imamo četvrto dete – izjavio je Miloš.

On napominje da je predsednik rekao da se za četvrto dete dobija ovaj novac, ali da nigde nije precizirao šta to tačno znači.

– Neki mi kažu da se ovo ne odnosi na moj slučaj, ali ne razumem šta je ovde sporno. Ako je Vučić rekao da se za četvrto dete dobija taj novac, a ako ja imam dete kome će sutra u svim dokumentima pisati da je Četvrto, kako ja to ne mogu da ostvarim pravo na ovaj novac – kaže naš sagovornik i napominje da je plan njegove žene i njega da se sledeće dete zove Treće, čime će narednih deset godina dobijati po 100 evra mesečno, dok je za treće i četvrto dete nebitno ime, jer će, ma kako se bude zvalo, sledećih deset godina dobijati najavljeni novac.

Marko Dražić

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Ako je i veliki vodja uspeo da kupi karte i odvede drugo dete u Njujork tek kad je dobio naknadu za treće dete ( od regularne plate niko u Srbiji to ne može, ako nema tetku u Kanadi) zašto onda i drugi gradjani ne bi koristili ove izuzetne pogodnosti!?

  2. Das mu ime Nemanja IV…i dovedes istoriju Srbije u totalnu ujdurmu…!!! Nemanja IV ( digit)…

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix