nazad na vrh

Bračni par se dogovorio da obaveze oko dece ravnomerno rasporedi na babe

 

BEOGRAD, 28. mart 2019, (Njuz) – Jovana i Žarko Petrović, mladi bračni par iz Beograda, trude se da skladno podele teret zajedničkog života pa su postigli dogovor da obaveze oko dece ravnomerno podele na babe.

– Dobra, zdrava komunikacija i podela svakodnevnih poslova je osnova svakog uspešnog braka. Jovana i ja smo se uvek trudili da razgovaramo o stvarima koje nas tište i da dogovorom dođemo do rešenja problema. Isti pristup imamo i kod odgajanja dece – naglašava ovaj predani otac i muž.

– Prirodno je da je Jovana imala više obaveza oko njih dok su još dojila, a ja sam, naravno, pomagao koliko sam mogao. Deca su već velika, starije ima tri, mlađe godinu i po, Jovana se vratila na posao pa je sazrelo vreme za malo drugačiju organizaciju porodičnih obaveza. Seli smo, zrelo razgovarali i postigli dogovor da babe ravnomerno podele obaveze oko njih. Ostalo nam je još samo da osmislimo njihove aktivnosti i odredimo raspored po kojem će njih dve preuzimati decu – ispričao je ovaj mladi otac.

Njegova supruga potvrđuje da je kompromis ključan u održavanju dobre veze i da će joj podela obaveza oko dece znatno olakšati život.

– Prve godine sa decom su zaista bile naporne. To zna svaka majka. Sada kad su deca malo porasla i nisu toliko vezana za mene, shvatili smo da je vreme da brigu o njima podelimo na ravne časti. Vrlo brzo smo pronašli zajednički jezik i dogovorili se da ih moja majka ujutru vodi u vrtić, Žarkova će ih vraćati kući, a posle svi zajedno mogu u šetnju, park ili igraonicu, šta god već oni žele – navela je Jovana.

Ona je takođe rekla da će kupiti različite sportske rekvizite, lopte, rekete, trotinete, pa će uvek imati sijaset mogućnosti da ispune dan.

– Mislim da nećemo imati problema oko usklađivanja obaveza. Ako ih ipak bude, uvek u pomoć mogu da priteknu dede ili moja mlađa sestra – objasnila je Jovana detalje zajedničkog plana i dodala da je ubeđena da će babe oberučke prihvatiti ovu ideju jer će, pored vremena provedenog sa unucima, imati priliku da se druže sa vršnjacima koji čuvaju svoje unuke.

Bojan Savić

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
Tagovi: , ,
  1. Bogami, ni babe vise nisu kao sto su nekad bile, cim predju 70. pocnu da se foliraju i vade na starost, pa eventualno jedan dan vikenda mozes da racunas na slobodno.

  2. Bojane, mala ispravka:

    “…oko njih dok su još dojila…”

    Deca ne doje, ona sisaju. Doji ih majka.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix