Kada je u novembru 1974. godine emisija krenula "Tata-ta-tira" nije postojalo
njuz-autor

AUTOR: Soko Sokolovic

31. jan. 2018

Branko Kockica: Vučić mi je dao ideju za “Tata-ta-tira”

BEOGRAD, 31. januar 2018, (Njuz) – Glumac Branko Milićević, poznatiji kao Branko Kockica, otkrio je ekskluzivno za Njuz da je čuvena uzrečica “Tata-ta-tira” nastala zahvaljujući Aleksandru Vučiću.

Glumac, uz čiju su emisiju mnogi odrasli, kaže da se mesecima mučio da smisli nešto prepoznatljivo, sve dok tokom snimanja u jednom vrtiću nije sreo malog Aleka.

– Kada je u novembru 1974. godine emisija krenula “Tata-ta-tira” nije postojalo. Posle nekoliko meseci snimali smo u jednom novobeogradskom vrtiću i tada sam upoznao malog Aleksandra Vučića. On mi je prišao i pitao me zbog čega nemamo neku uzrečicu koja će obeležiti “Kockicu”. Rekao sam mu da se i meni čini da to baš nedostaje, ali da nemam dovoljno dobru ideju i pitao sam ga da li može da mi pomogne. Zamolio me je da sačekam dva, najviše dva i po sata i obećao mi je da će emisija doživeti boljitak – ispričao je Kockica.

– Nakon dva i po sata se pojavio i samo mi je rekao “Tata-ta-tira”. Bio sam oduševljen kada sam to čuo. Vučić me je zamolio da ne pričam da je on to smislio. Rekao mi je da je on to uradio zbog budućih generacija koje će gledati emisiju i da mu je to najvažnije. Ispričao mi je da, za razliku od ostale dece iz vrtića, nije spavao posle podne, već je vredno radio na sloganu emisije – istakao je Milićević.

– Kada sam ga nedavno, nakon toliko godina, sreo jedva sam ga prepoznao. Dosta se promenio, ali to je normalno, prošlo je više od 40 godina. Posle sam od ljudi koji ga nisu videli desetak godina čuo da se i u odnosu na taj period puno promenio, a kamoli u odnosu na skoro pola veka – rekao je Branko.

On je napomenuo da je Vučić i tada, sa samo pet godina imao viziju.

– Sećam se da mi je u pauzama snimanja pričao kako će jednog dana na Savi biti izgrađene kule od čokolade sa prozorima od marmelade – dodao je Branko Kockica.

Soko Sokolović

 1. Ja sam kaže:

  zajahao aca Srbijicu pa zapevao:
  Điha, điha…

 2. milan (nisam odavde) kaže:

  Sada znamo da je u zabavištu još držao reč. Ostaje pitanje – kad i gde je naučio da ovoliko laže?

  1. penzos kaže:

   privedi vaspitacicu na razgovor!

 3. Boxy kaže:

  Ne dirajte mi Branka Kockicu..imate tamo Ćustića..i ostale pa ih zezajte tamo

 4. Mladen kaže:

  Naučio ga je Aleksandar i da voli samo djecu iz Republike Srpske.

 5. gosha kaže:

  prvi registrovani narkoman bivse Juge.. nuff said

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *