nazad na vrh

BBC otkupio licencu za “Slagalicu”

Od sledeće sezone na BBC-ju

BEOGRAD, 19. januar 2011, (Njuz) – Po tek potpisanom ugovoru sa britanskim javnim servisom BBC, čuvena srpska porodična emisija u formi kviza “Slagalica” se nakon završetka aktuelnog ciklusa seli u Britaniju.

Da podsetimo, “Slagalica” se emituje od Novembra 1993. godine i uprkos svom skromnom budžetu uspeva da održi milionski auditorijum. Finansijski uslovi nisu otkriveni, ali kako saznajemo iz nezvaničnih izvora građani Srbije više neće biti u obavezi da plaćaju tv pretplatu, a planira se i aktiviranje još jednog kanala na kome će se emitovati emisije “BBC-ja”.

U paketu sa “Slagalicom” u Britaniju se seli i gospođa Milka Canić, koja intenzivno pohađa kurs engleskog jezika radi što preciznijeg izgovora “Good evening” fraze koja je u međuvremenu postala legendarna. Iz izvora bliskog popularnoj supervizorki saznajemo da je sastavni deo ugovora i pokretanje posebnog šou programa na BBC 2 pod nazivom “Good Evening with Milka Canic” koji bi u maniru poznatog engleskog humora trebao da sadrži samo kadar gde gospođa Canić izgovara čuvenu rečenicu.

Direktor javnog servisa Srbije, Aleksandar Tijanić nije krio zadovoljstvo usled ovakvog razvoja događaja.

– Ovo je samo još jedan u nizu dokaza da radimo dobar posao. Kada je, molim vas, BBC ikada otkupio neki format od neke televizije u regionu? I dinosaurus da vodi Dvor ne bi zainteresovalo BBC da kupi nešto od TV Pink. A, evo, mi sa Milkom Canić uspeli – zaključio je Tijanić.
 

Dejan Babić
Dejan Nikolić

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
 1. Jadni Čak Noris ne sme da dođe u Srbiju jer je čuo da je Mile Kitić jači nego ikad. Pa je ovo jedini način za Milku Canić da vidi svog sina, Čaka.

 2. Milka ODBILA da seli u pustu Englesku. BBC gledaoci ostali uskraceni za Slagalicu!!!
  Uporni Englezi pomeraju pocetak emitovanja za 2060. do kada ce Milkin klon biti spreman za emitovanje.

 3. Šuška se da je Milka jedan od gostiju u sledećoj sezoni Top Gear-a.

 4. Prolupalo se..Millka Čokoladić zbog bajatosti ‘slagalica'preukrštava u ”Slagostarica”tako da umesto BBCija nastavlja saradnju sa RTSojem i Tijuvlačičem pod uslovom da svi prenosni mediji budu u uzdržanom stanju osim Njuz-a koji će prenosivost vršiti pomoču ogledala,koje deli besplatno,

 5. ama sve smo prodali što valja,kuda ide ova zemlja

 6. save Milka Canic

 7. Znate sta kaze Milka Canic kad dodje na sastanak: Dobro vece!

 8. Nacuo sam, da ce nam umesto Milke, svako svakodnevno “dobro vece” pozeleti licno Tijanic.
  Navikao ovaj narod na mazohizam, pa to ti je.

 9. Dobo veče.

 10. Milku za predsednika!!!!! :)))))

 11. Jel ce sad Milka Canic da kaze “dobro vece” na engleskom :)

 12. Gudivning maj dir enlgezi!
  ODLIČNO!!!
  veriveri gud!!!

 13. А ко ће сада одлучивати о правопису код Тијанића?

 14. …good evening…

 15. Dobro vece :-)

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix