Očekuje nas oštar rast obećanja
njuz-autor

AUTOR: urednistvo

17. sep. 2019

Brnabić: Od oktobra povećanje broja obećanja za 15 odsto

BEOGRAD, 17. septembar 2019, (Njuz) – Presednica vlade Ana Brnabić najavila je na konferenciji za štampu da građani Srbije od 1.oktobra mogu da očekuju da će se broj obećanja povećati za 15 odsto. Prema njenim rečima najveći porast, kada su obećanja u pitanju, odnosiće se na rast ličnog dohotka.

– Vlada Srbija usvojila je na sednici predlog da se građanima najviše obećavaju povećanja primanja u zdravstvu, tu ćemo imati rast od oko 15 odsto, zatim u prosveti gde ćemo broj povećati za 10 odsto, dok ćemo penzionerima uputiti jednokratna obećanja o povećanju penzija sledeće godine – objasnila je premijerka.

– Kada kod nas nešto obećavate to ima negativnu konotaciju jer se ranije obećavalo preko svake mere. Sada konačno imamo osnova da povećavamo broj obećanja za čak 15 odsto, ne zato što možemo da ih ispunimo, već zbog toga što smo u situaciji da to radimo bez ikakvih posledica po vladu – kazala je Brnabić.

Ona je istakla da je vera građana u obećanja vlade veća od očekivane i da vlada to želi da vrati građanima kroz nova obećanja.

 

Nenad Milosavljević

  1. Mixon kaže:

    Kako samo pametno zbori, svaka joj dala i vladala ona nama još 100 godina! Ako nastave ovom stopom obećavanja, onda ćemo biti zemlja sa najviše obećanja po glavi stanovnika (ako na kraju uopšte preostane stanovnika i ne odsele se skoro svi u nimalo obećavajuće Švajcarske, Austrije , Nemačke, Švedske, Norveške i Kanade).

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *