nazad na vrh

Broj komjuniti menadžera u Srbiji premašio broj korisnika interneta

Brojni komjuniti menadžeri koji nemaju kompjuter nude svoje usluge sa komšijinog računara

SREMSKA KAMENICA, 12. novembar 2012, (Njuz) – Broj komjuniti menadžera u Srbiji premašio je broj građana koji imaju internet konekciju za gotovo 1,8 miliona, pokazuju najnovija istraživanja Instituta za monitoring internet stručnosti iz Sremske Kamenice.

Prema rezultatima studije, u Srbiji internet koristi oko 4.107.000 građana, dok je za poslove vođenja naloga na društvenim mrežama stručno čak 5.900.000 građana. Ta brojka praćena je i drastičnim porastom broja internet stručnjaka, ali i agencija koje nude ovakve usluge.

U Sremskoj Kamenici kažu da je ishod istraživanja očekivan i da je tim čak bio i iznenađen zato što u Srbije nema više komjuniti menadžera.

– Kao komjuniti menadžeri u našim anketama izjasnili su se oni koji imaju kompjuter i internet, ali i veliki broj onih koji su neki nalog na društvenim mrežama otvorili sa tuđeg kompjutera, kod komšija, prijatelja ili rođaka i koji internet koriste bar pet minuta u toku jednog kvartala. Podbacili su, međutim, oni koji su kompjuter samo videli i eventualno na njemu pogledali neki smešni video ili otkucali bar jedan Word dokument. Mnogi od njih su nezvanično tvrdili da su potpuno kompetentni za posao komjuniti menadžera, ali mahom nisu želeli tako da se izjašnjavaju iz ličnih razloga – naveo je Đura Milošević iz Instituta.

Gorčin Stojanović, stručnjak za internet stručnost, u izjavi za Njuz ocenio je da je reč o tek prvom merenju broja komjuniti menadžera u Srbiji i da će već sledeće godine rezultati biti bolji.

– Mi smo narod koji je jednostavno kompetentan. Ja očekujem da se to pokaže već u sledećem istraživanju jer ne vidim problem ukoliko bi broj komjuniti menadžera bio veći čak i od broja stanovnika. Potrebno je samo da građani shvate da ne treba da se stide i odriču znanja koja poseduju – ocenio je Stojanović.

Nenad Milosavljević

 1. broj fanova na drustvenim mrezama, prevazisao ukupni broj korisnika facebooka http://www.bizlife.rs/vesti/vest/45259/da-li-se-isplati-kupovati-fanove-na-drustvenim-mrezama.html

  :-)

 2. Ja imam 5 web prezentacija , 20 email adresa , 4 skype , 4 facebooka , 3 limundo profila , 1 tweeter , nekoliko profila za Blic , 2 za ebay , halooglasi , polovni automobili, kupujem-prodajem , 5 kompjutera , 3 interneta , itd. – nisam zaposlen .

 3. Gorčin Stojanović, stručnjak za stručnost.
  Mi smo narod koji je jednostavno kompetentan.
  Bravo Nenade.

 4. Ya sam ne pismen, rAZlikujem slova samo po Velicini i kolicini. ali ovu mashinu koristim perfekCIJA nisticki. Slicno ko oni sto zamuuumuckivajjju dok pricaju a pevaju ko slavuj u ruci( bolje nego golub na grani).
  Ya imam dva komada KOMjuniti menadjerske strucne skOLE. Jednu sam svrsio u KumroWeCe-u( clan sam KP od prvog dana kada sam se uclanio). Druga mi je VIsocija POslovna. NJuz sam dokrajcio na poslu.
  Radim u banci i Brisem monitoringe od KOmjunitora i stakla na prozore, iznad petog sprata.
  Pitam komenAtentatore koji rade u NJUZetu , de bi ja, sa oviliko viska znanja,mogo jos da radim i jos dalje, mnogo dalje, daleko u p… m… mogao da se ispousavrsavam.
  Hvala bam u napredi sa sVih drugih strana.

 5. P.S.
  Yesam napismen ali sam zato neobrazovan( ne racunajuci one dve Komjuniti skole) i ni po cemu se ne razlikujem od od nasih vrhunskih folk pevaljki ili voditeljskih knjizevnica.

 6. Ma šta reče, samo oko 5.900.000 komjuniti menadžera u Srbiji + Đura Mutavi?
  Naš glavni manadžer kaže: ”Uverili smo se u ljubav koju Srbi i Grci međusobno gaje”!

  I tako se ja jutros poluotvorenog oka oko 4h kod srpskog manadžer-provajdera jedva uplatim pala sata neta i prošunjam malko po Internetu…
  O grčkoj menadžerskoj ljubavi već sam načuo nešto, ali tu se nađe i neki novi manadžer i ponudi mi amnestiju, pomilovanje i amneziju ako kupim novi stpski kompjuter i uđem u ”Serbian Community Relations Manager”.

  – Tvoj komp i tvoj telefon su ‘gotovo zaraženi’, ”sve kraći radni vek računara i telefona” čini da mi, srspski manadžeri, aktivno nudimo tebi, budućem pripadniku komjuniti menadžera u Srbiji, bolje uslove života i rada, a moj laptop, nevaljao ‘Soni Vajo’, ima samo deset unazađenih godina i još uvek besprekorno radi.

  Tu se u trećoj smeni nađe i moj drugar Bertrand Delanoë gradonačelnik i manadžer Pariza, ponudi mi novi francuski Renault iz Maroka i zabrani mi ulaz u Paris ako moj novi 21-godišnji Micubiši ima više od 17 godina starosti i prokolicu na 4 točka. (I belgijski manadžer-premijer Di Rupo mi je ponovio isto.)

  Najbolji srpski manadžer, cvećar iz Njujorka, mi je ponudio zelenu baštinu i južnoamerikansko drvce ”beaucarnea recuvata” rečima – ”buy 2 for US$399.95 each and save 10%”:
  http://realpalmtrees.com/palm-tree-store/medium-pony-tail-palm-tree.html
  To primitivno drvce, kao i palmu ”Kentia Howea Palm” i sam već godinama proizvodim, ali i bilo gde u Evropi može da se na nađe po ceni od 10-14€.

  Živeli manadžeri !

 7. mr Tadge, ova palmica je GMO. zato je tako skupa.
  ove naše se đubre stajskim đubrivom, pa (kažu anglosaxonski stručnjaci) nisu za qrac, te su s toga i jeftine

  • Ma kad sam gi vid'o nji'ovu GMO anglosaksonsku cenu, odmak sam pao na doope!
   Lord Howe Islands (near Australia) idem i još me boli…

   • bratori, da se maneš dopa na vreme. to šiptari krate ko zna čim….
    ali, ako je sa The Long Island – daj i nama drugarima da i mi osetimo taj orgazam stojećki %)

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix