njuz-autor

AUTOR: Nenad Milosavljevic

27. aug. 2013

Broj ministarstava u rekonstruisanoj vladi smanjen sa 17 na 18

Efikasnost vlade bi bila još veća da je broj ministarstava smanjen bar na 20

BEOGRAD, 27. avgust 2013, (Njuz) – Broj resora u rekonstruisanoj Vladi Srbije će, nakon višenedeljnih pregovora, biti smanjen sa 17 na 18, čime će vlada dobiti na agilnosti i efikasnosti u radu.

Informacije o novom broju ministarstava, koji je sada manji za minus jedno ministarstvo, potvrdile su nameru vodećih političara da po svaku cenu izvrše racionalizaciju ministarstava i umanje troškove njenog funkcionisanja, slažu se analitičari.

– Smanjenje jeste minimalno ali će sigurno doprineti izvesnoj uštedi u budžetu. Svakako da bi efikasnost vlade bila veća da je broj ministarstava smanjen bar na 20, ali teši činjenica da gotovo niko od ministara koji su zbog lošeg rada smenjeni neće ostati bez posla, tako da i dalje možemo da računamo na njihovu stručnost u različitim oblastima – kaže Gorčin Stojanović, stručnjak za rekonstrukcijsku politiku i menadžment.

Osim toga, kaže Stojanović, Vlada Srbije je umanjena i za niz savetnika iz zemlje i inostranstva, tako da se za ovu reknstrukciju nikako ne može reći da je “kozmetička”.

– Da su kadrovi samo rotirani sa funkcije na funkciju i da su pojedina ministarstva razdvojena na više resora, moglo bi se reći da je u pitanju kozmetička promena, ali to sa ovom vladom nije slučaj – zaključio je Stojanović.

Nenad Milosavljević

Foto: Tanjug

 1. nisam bezobrazan kaže:

  Nikad uspesnija vlada Srbije nije postojala, rece placipic.a(picousti) i brzo odskoci da ga ne proguta rupa koja se pod njim otvorila.

  1. technocaja kaže:

   (Izvini što ulećem u post, nisam bezobrazan)

   Pitanje za Redakciju Njuza:

   Kako to da niste obradili spektakularni koncert sa Ušća, znate na koji mislim?
   Evo nas 40 000 primetilo je da ste široko zaobišli tu temu, zašto?
   Jel sumnjate da nas je bilo toliko?
   Molim zvaničnu izjavu.

   1. Dejan kaže:

    Pa, obradili su spektakularni koncert sa Ušća, znamo na koji misliš: https://www.njuz.net/tag/depeche-mode/

 2. Lucano kaže:

  Već sam se zabrinuo šta je sa Gorčinom.

 3. ehm kaže:

  Vise je manje
  I manje je vise
  Vise-manje isto nam je

 4. aleksandar kaže:

  u principu iznenadjenja nema, znao sam i da su budale, a znao sam i da su tol'ke….

 5. pera kaže:

  Na pri pogled izgleda greška u računu, ali nije, ako se od negativnih 17 ministarstava oduzme jedno stvarno se dobije 18.

 6. himalajac kaže:

  uf sad mi je lakse, vec sam se uplasio da je evro skocio danas u odnosu na dinar sa 113,5 na 115,9, ali sad kad videh ovu vest jasno mi je da je dinar “ojacao” sa 113,5 na 115,9 u odnosu na evro

 7. Djem Bond 007 kaže:

  Valjda će da završe ove nedelje sa tom REKONSTRUKCIJOM, da od 01. septembra počnemo da pričamo o sledećoj !!!

 8. gradjanin kaže:

  Kakav cirkus! Koliko oni moraju da potroše energije u toj Skupštini da bi odglumili svoje uloge loših i dobrih političara, a celo vreme zajedno vuku narod za nos. Nisu nasledili Srbiju, a rasprodaju je kao svoju. Raspisuju tendere na kojima pobeđuju stranci koji dobijaju koncesije(i novac), a domaće firme izvode radove. Otvaraju strane banke da bi mogli izneti kapital iz Srbije, a zatvaraju proizvodne pogone da bi mogli dati tajkunima mogućnost da zarade na uvozu.Građanima velikodušno daju mogućnost plaćanja Pej-Palom da kupuju robu u inostranstvu, ali ih onda guše carinskim nametima. U Srbiji dobro rade većinom samo komunalne firme i ostala javna preduzeća u kojima su zaposleni rođaci političara a ona svoje račune naplaćuju sudskim izvršiteljima. Građanima uskraćuju pravo na lečenje jer traže da plaćaju participaciju i na one lekove koji su im neophodni za život(lekovi za pritisak i za živce) mada većina građana nema nikakva primanja jer su nezaposleni s obzirom da su im uskraćena prava na rad kada su zatvorili većinu preduzeća tokom “privatizacije”. Oni ne poštuju Ustav pa građani svoja prava obično ostvaruju u Međunarodnom sudu u Strazburu. Usvajaju zakone koji su na štetu Srbije i stanovništva. Korumpirano je Sudstvo sa tužilaštvom i policija koji bi trebala da hapsi kriminalce umesto da im služi jer u slobodno vreme rade za tajkune.

 9. Jan kaže:

  Kao onaj čuveni zadatak kada idu autobusom 5 putnika , na 1.stanici izađu trojica , na drugoj takođe trojica , dok na trećoj stanici jedan putnik mora da uđe da u autobusu ne bi nikog bilo .

 10. Tagore kaže:

  Ciganski kralj u centru pažnje, ili?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *