Bugarska vlada se izvinjava zbog svih njenih državljana koji nisu došli u Beograd
njuz-autor

AUTOR: Miroslav Vujovic

03. jan. 2016

Bugarska šalje Srbiji po 300 evra za svakog svog građanina koji nije stigao u Beograd na doček Nove godine

SOFIJA/BEOGRAD, 3. januar 2016, (Njuz) – Bugarska vlada odlučila je da Srbiji pošalje po 300 evra za svakog bugarskog građanina koji iz nekog razloga nije stigao da Novu godinu tradicionalno dočeka u Beogradu, saopšteno je iz kabineta premijera ove susedne zemlje.

U zvaničnom saopštenju bugarske vlade stoji da se ta zemlja izvinjava Srbiji zbog nerazumne odluke velikog broja njenih građana da, umesto odlaska u Beograd na velelepni doček, imaju neka preča posla.

– Imamo informaciju da oko 90.000 Bugara ipak nije stiglo u Beograd. Mi se izvinjavamo i šaljemo Srbiji po 300 evra za svakog od njih, što je ukupno 27 miliona evra. Izgovori za neodlazak naših građana u Beograd sada nisu bitni, da li nedovoljno poznavanje srpske kulture, da li nekoliko stotina kilometra koji su morali da pređu po hladnom vremenu, da li želja za dočekom u svojoj državi. U svakom slučaju, nema opravdanja da Bugari tradicionalno ne dočekaju Novu godinu na velelepnom slavlju ispred skupštine u centru Beograda, a potom da uživaju u šetnji Skadarlijom ili da se provedu na nekom od nadaleko čuvenih beogradskih splavova – stoji u ovom saopštenju.

Iz bugarske vlade napominju da su hteli da pošalju po 300 evra za svih 7,5 miliona stanovnika Bugarske koji nisu otišli u Beograd, ali da u ovom trenutku to prevazilazi njihove finansijske mogućnosti. Iz vlade su obećali i da će za svakog bugarskog ministra koji se oglušio o želju beogradskog gradonačelnika, poslati duplu svotu – po 600 evra.

– Posebno izvinjenje upućujemo gradonačelniku Beograda Siniši Malom koji je danima čekao da naši građani pohrle u srpsku prestonicu, što se ipak nije dogodilo. Nekoliko desetina naših sugrađana koji su ipak došli u Beograd da ispoštuju tradiciju nagradićemo sa po 300 evra i time im refundirati troškove koje su imali u Srbiji – zaključuje se u saopštenju bugarske vlade.

Kako nezvanično saznajemo, Bugarska je pozvala Lepu Brenu da nastupi u Sofiji i obećala da će joj obezbediti najmanje 90.000 posetilaca, među kojima će, za kaznu, biti svi oni koji nisu stigli u Beograd za Novu godinu.

Miroslav Vujović

Viktor Marković

 1. Рубљов kaže:

  П.С.

  Телеграм за менађера весића

  Паре су на сигурном. стоп У конзулату “Београда на води” – апартманско насеље “сини шамали”. стоп Паре донео наш чувени графолог Слепче Неписменов. стоп Паре на потпис преузео чувени донатор који је купио апартманско насеље и тражио само да, у знак захвалности, насеље његово име носи. стоп Потпис проверио Неписменов. стоп Све је у дуре. стоп Стварно је у питању конзуларни представник “Београда на води. стоп Поздрав из Софије.стоп

 2. Ja sam kaže:

  Ako novi mercedesov autobus iz Ikarbusa ima zimske gume i ako na 1 kvadrat mogu da stanu 6 prosecno siromasnih putnika, koliko ondda Mali ima stanova u Bugarskoj?

  1. Рубљов kaže:

   Је л’ као зимску гуму рачунаш ону ребрасту што диктује на вратима фрижидера? Ако не, ја не бих знао одговор на Ваше питање…

   1. Ja sam kaže:

    Jok. Ta je univerzalna. Koristi se i za letnje zamrzivace.

    1. Рубљов kaže:

     Онда ништа…идем ја…

 3. voya montoya kaže:

  Mali matematičar citiram: uložićemo 22 miliona dinara,zaradićemo 22 miliona evra!!!Politika ovih dana…Situacija se otima kriminogenoj kasti!!!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *