njuz-autor

AUTOR: Soko Sokolovic

01. feb. 2018

Bugarski turisti zbunjeni: Ne znaju da li treba da krenu kući da bi se Beograd raskitio, ili moraju da čekaju da se Beograd raskiti da bi krenuli kući

BEOGRAD, 1. februar 2018, (Njuz) – Nekoliko desetina hiljada bugarskih turista i dalje boravi u Beogradu jer su, kako kažu, zbunjeni zbog novogodišnje rasvete koja još uvek stoji na ulicama glavnog grada. Oni su za Njuz izjavili da nisu sigurni kakva je procedura prilikom odlaska, odnosno da li oni treba da krenu kući da bi se Beograd raskitio, ili moraju da čekaju da se Beograd raskiti da bi krenuli kući.

Jedan od njih, dvadesetosmogodišnji Valeri Lečkov, nada se da će im se neko od čelnika Beograda uskoro obratiti i da će im objasniti šta treba da rade.

– Stigao sam u Beograd početkom novembra privučen, kao i svi moji sunarodnici, novogodišnjim ukrasima. Planirao sam da se vratim kući najkasnije 16.januara, jer sam očekivao da će grad do tada uveliko biti raskićen, međutim dani prolaze, a ukrasi su i dalje po celom gradu i sada ne znam šta da radim. Razgovarao sam i sa drugim turistima kojih je pun grad, svi su u istom problemu. Nismo sigurni da li je nepristojno prema našim domaćinima da odemo dok ne raskite grad, a opet možda oni čekaju da mi odemo da bi konačno skinuli ukrase – izjavio je očajni Valeri.

Njegov sunarodnik, Krasimir Georgiev, kaže da je u panici jer već deset dana nije u situaciji da troši po 300 evra dnevno.

– Znam šta se očekuje od nas Bugara kada dođemo u Beograd, ali apelujem na gradske vlasti da imaju razumevanja za to što trošimo manju količinu novca od one koju su oni planirali. Niko od nas nije planirao da ostane ovde ovoliko dugo. Devojka i ja se za sada snalazimo, roditelji i prijatelji nam šalju novac, ali moramo da štedimo jer ulice mogu da ostanu okićene još mesec dana, ili čak duže – rekao je Georgiev za Njuz.

Bugarski turisti su napomenuli kako se nadaju da, kada se situacija razreši i kada konačno krenu kući, neće morati da idu preko kružnog toka na Novom Beogradu jer, kako su čuli, Deda Mraz tamo stoji do maja.

Soko Sokolović

  1. voya montoya kaže:

    Pa nek potraze turisticki azil kod TOB-a…!!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *