njuz-autor

AUTOR: Sponzorisan tekst

25. apr. 2019

Ćale smarao sina kako je u njegovo vreme on morao sam da pravi kocku od Plazme

ARANĐELOVAC, 25. april 2019, (NJUZ) – Penzioner Radomir Ivković (68) smarao je tokom celog jučerašnjeg dana svog sina Stefana (35), kako današnje mlade generacije imaju sve, dok je on u svoje vreme morao sam da pravi kocku od Plazme.

On kaže da njegov sin nije svestan “kako je mladima danas sve dato na gotovo”.

– Ti, sine, danas samo siđeš do prve trafike i sve ti je tu, na izvol'te. U moje vreme, prvo smo po sastojke morali da pešačimo po deset kilometara kroz mećavu, sneg i smetove. Pa se onda cela porodica okupi oko ognjišta i onda svi prave Plazma Kocku zajedno. Staramajka mrvi Plazmu, babo muti čokoladu, a mi deca, pošto smo imali najsitnije ruke za te najpipavije poslove, polako mećemo te mrvice jednu po jednu. Za jednu kocku sestri i meni trebalo je ceo dan da je sastavimo. I onda na kraju, onako umorni od posla, smažemo to za sekund. Ali vredelo je. Ili, taman kreneš da pojedeš tu kocku, a ona se rasturi, ili dođe stariji brat i uzme ti je, pa ti hajde onda pravi sledeću, ispočetka. E kad bi ti znao koliko smo se mi napatili i koliko smo se borili da bi vi lezilebovići danas imali Plazma Kocku – izjavio je Radomir.

Njegov sin kaže da će poludeti ako mu on otac još jednom ispriča kako je pravio kocku od Plazme.

– Mislim da mi je pet puta do najsitnijih detalja sve objašnjavao. I hajde još kad priča kako su pravili kocke i spajali ih mlekom, ali kad počne da mi objašnjava kako su u kazanu topili čokoladu za preliv, pa posle kako su čekićem lomili komadiće Plazme da bi posuli kocku na vrhu – kaže ovaj momak i napominje da je ovo najdosadnija očeva priča još od kad mu je, pre godinu dana, pričao kako je majku zaveo “tako što joj je svirao Indekse na akustičnoj gitari i poklonio najveću Plazma Kocku koju je ručno napravio.”

Marko Dražić

Nema komentara za ovu vest.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *