nazad na vrh

Ćale smarao sina kako je u njegovo vreme on morao sam da pravi kocku od Plazme

ARANĐELOVAC, 25. april 2019, (NJUZ) – Penzioner Radomir Ivković (68) smarao je tokom celog jučerašnjeg dana svog sina Stefana (35), kako današnje mlade generacije imaju sve, dok je on u svoje vreme morao sam da pravi kocku od Plazme.

On kaže da njegov sin nije svestan “kako je mladima danas sve dato na gotovo”.

– Ti, sine, danas samo siđeš do prve trafike i sve ti je tu, na izvol'te. U moje vreme, prvo smo po sastojke morali da pešačimo po deset kilometara kroz mećavu, sneg i smetove. Pa se onda cela porodica okupi oko ognjišta i onda svi prave Plazma Kocku zajedno. Staramajka mrvi Plazmu, babo muti čokoladu, a mi deca, pošto smo imali najsitnije ruke za te najpipavije poslove, polako mećemo te mrvice jednu po jednu. Za jednu kocku sestri i meni trebalo je ceo dan da je sastavimo. I onda na kraju, onako umorni od posla, smažemo to za sekund. Ali vredelo je. Ili, taman kreneš da pojedeš tu kocku, a ona se rasturi, ili dođe stariji brat i uzme ti je, pa ti hajde onda pravi sledeću, ispočetka. E kad bi ti znao koliko smo se mi napatili i koliko smo se borili da bi vi lezilebovići danas imali Plazma Kocku – izjavio je Radomir.

Njegov sin kaže da će poludeti ako mu on otac još jednom ispriča kako je pravio kocku od Plazme.

– Mislim da mi je pet puta do najsitnijih detalja sve objašnjavao. I hajde još kad priča kako su pravili kocke i spajali ih mlekom, ali kad počne da mi objašnjava kako su u kazanu topili čokoladu za preliv, pa posle kako su čekićem lomili komadiće Plazme da bi posuli kocku na vrhu – kaže ovaj momak i napominje da je ovo najdosadnija očeva priča još od kad mu je, pre godinu dana, pričao kako je majku zaveo “tako što joj je svirao Indekse na akustičnoj gitari i poklonio najveću Plazma Kocku koju je ručno napravio.”

Marko Dražić

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
Tagovi: , ,

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix