njuz-autor

AUTOR: urednistvo

13. jan. 2020

Čedomir Jovanović zamolio da se cenzus spusti na 3 glasa

BEOGRAD, 13. januar 2020, (Njuz) – Lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović apelovao je da cenzus za predstojeće izbore bude spušten na tri glasa, kako bi što više političkih aktera dobilo priliku da učestvuje u radu parlamenta.

Jovanović  je naveo da će Liberalno-demokratska partija na izborima učestvovati samostalno i da bi joj značilo ako se ne bi baš mnogo “zatezalo” oko cenzusa.

– Mi možemo da pričamo i o prošlosti, kada je cenzus bio pet odsto, ali moramo biti realni, i tri odsto je mnogo. Neka izađe polovina od ukupnog broja upisanih  glasača na izbore, to je već oko 100.000 glasova za cenzus. Ja bih vas podsetio da ceo Dorćol, na koji LDP najviše računa, ima samo 22.000 stanovnika – istakao je Jovanović.

Lider LDP-a izrazio je bojazan da bi i cenzus od tri glasa mogao da bude problematičan.

– LDP je na prethodnim izborima na mom glasačkom mestu na Novom Beogradu osvojio svega dva glasa, što je dokaz da je i cenzus od tri glasa ponekad prevelik, ali to će nas samo motivisati da sprovedemo vrlo jaku i sveobuhvatnu kampanju. Drugim rečima, narednih meseca nećemo kuvati espreso samo na Dorćolu već i na Novom Beogradu i na Zvezdari, pa što da ne i u Rakovici! Dobro, možda nećemo baš u Rakovici – najavio je Čedomir Jovanović i zaključio da je snižavanje cenzusa korak u dobrom smeru koji bi možda mogao da dovede do toga da jednog dana “poslanik može da bude svako ko prosto dođe u skupštinu i prijavi se na pisarnici”.

Nenad Milosavljević

  1. milan (nisam odavde) kaže:

    Pa nije pitanje da li je neko poslanik ili ne. Osnovno pitanje je da li će, u Skupštini, Maja nekom dati pravo glasa ili ne!

  2. voya montoya kaže:

    Rece moja malenkost…da valja uvesti kvote za tzv. izbore…!! Mozda, i kladionice,adaptirati u glasacka mesta,radi usteda narodnog budzeta…?? Ovako ,vidi se da Cedomir-nema program…

  3. Mitra kaže:

    A gde će da nađe još 1 glas? Nerealno je 3 glasa, treba spustiti na 1, možda 2 glasa, al i to je teško.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *