nazad na vrh

Čedomir Jovanović zbog povrede planira da se ubuduće više posveti politici

Čedomir Jovanović se i ranije bavio politikom iz hobija

BEOGRAD, 31. oktobar 2014, (Njuz) – Naš istaknuti ekstremni sportista i avanturista Čedomir Jovanović izjavio je danas da će zbog povrede kolena najverovatnije okončati svoju profesionalnu karijeru i da će se u narednom periodu posvetiti nekim drugim stvarima u životu, između ostalog i politici.

Sa Jovanovićem smo pričali u bolnici na Banjici gde se trenutno oporavlja od treće operacije kolena. Iako prikovan za krevet, Chadda, kako ga popularno zovu njegove kolege sportisti, bio je kao i uvek vedrog duha i spreman za razgovor.

– Povrede su sastavni deo sporta, to zna svaki sportista. Mi sada možemo da razgovaramo da li sam ja imao manje sreće nego neki drugi sportisti, ali vreme se ne može vratiti. Iskreno sam zadovoljan svime što sam postigao u svojoj karijeri i ne kajem se ni zbog čega – rekao je Jovanović.

Odluka da se ubuduće bavi politikom mnoge je iznenadila, no Jovanović kaže da u tome nema ničeg čudnog.

– Čitam po novinama da su mnogi zatečeni mojom odlukom da se bavim politikom, ali novinari koji to pišu me ne poznaju dovoljno dobro. Moji najbliži prijatelji znaju da je mene politika uvek zanimala i da sam se još od studentskih dana često njome bavio iz hobija – kaže ovaj sada već bivši sportista.

Veliki takmičar pobedničkog duha ne krije da velike ambicije ima i u svojoj novoj karijeri.

– Kažu da su srećni ljudi oni koji svoj hobi pretvore u posao, tako se i ja iskreno nadam da će moj hobi bavljenja politikom prerasti u uspešan biznis – dodao je na kraju Jovanović.

Čedomir Jovanović rođen je 1971. godine, oženjen je i ima četvoro dece. Kao reprezentativac Srbije u ekstremnim sportovima u više navrata uspešno je našu zemlju predstavljao na Himalajima, Kilimandžaru i Mikonosu.

Miloš Mileusnić

 1. ja se nad'o altimat fajtu Chadda vs. Picusti, ali trt…

 2. Pa ovaj lupeta k'o da se poliv'o ‘ladnom vodom!

 3. Kako uzivaju sportisti, krevet u najmanju ruku kao u hotelu, a ja kad zavrsim u bolnici uvek dobijem neki raspali krevet s tri noge

 4. Mozda se zaposli kod zene,kao degustator belog….brasna

 5. Pored politike moze da se baci i na blic, kurir, telegraf, press kao i na gledanje TV-a

 6. Šta su to ugradili Chaddi, neko mehaničko koleno, jer pored je skalamerija za podmazivanje. Izgleda da se polako pretvara u Iron Man-a.

 7. Sećam se njegovog prvog ekstremno-sportskog uspeha od pre 10-12 g. Popeo se na vrh gorionika u TENT-u i spalio 605 kg prah šećera. Obrenovac je tri dana mirisao na šerbet.

 8. Uvek je dobro kada se na političkoj sceni Srbije pojavi novo, sveže lice još ne ukaljano političkom prljavštinom i obećavajuće. Čeda je pravi primer takvog lica koje će sasvim promeniti političku sliku u Srbiji i doneti nadu svim ljudima kojima su se dosadašnje stranke ogadile. Pošto je u tom poslu neiskusan, tj. politikom se bavio iz hobija, sada mu se pruža prilika da razvije svoj neosporni talenat za taj posao na našu veliku radost. Predlažem mu i da osnuje stranku i da je nazove “Lako Do Posla”, tj. LDP. Svi nezaposleni će glasati za njega i njegovu stranku. Nadam se da će u svom novom poslu političara po zanimanju imati uspeha i da će moći njime da prehrani sebe, ženu i četvoro dece.

 9. “ako me pitate da li cu se baviti politkom, da, hocu! ako me pitate da li cu se baviti sportom, ne, necu!

 10. Tako mlad a vec ima problema sa nogom.
  Steta!

 11. Kako ne zvanicno saznajemo novopeceni politicar Chadda (za drugare Ceda Jovanovic ZMAJ) za svoju povredu krivi promasenu politiku iz 90-tih i trazice da drzava prizna realnost. I da je on jedini, sada vec, politicar koji nije bio nikada na vlasti stoga ocekuje da ce sa svojom LSD (liberalna stranka demokrata) partijom doci na vlast jer… I red bi bio jelte..

 12. Ma kakav je to oporavak ako mu Mišković nije došao u posetu i poželeo brz oporavak, Ili bar advokati….

 13. Razumem 4 daljinca-ima se moze se.
  Razumem i zeleni caj u solji -kontrasat crvenoj kolenskoj mokraci u plasticnoj boci.
  Mogu da shvatim i zenski kombinezon-zaboravila medicinska sestra.
  Ali ne kapiram onaj prs na desnom stopalu- do palca.
  Nadigo se na gore kao Slini sline na dole- kada ugleda Onoga odozgore.
  Kako to postize i cemu li mu sluzi- zna li ko?

 14. Steta , pokvarice ga politika .

 15. mora se mnogo krvi nadoknaditi, može odmah u principijelnu vampirsku koaliciju za boljitak krvne slike zajedno sa julinom

 16. Već si dokazao sa Fidelinkom da bavljenje politikom iz hobija može prerasti u biznis, nećeš valjda opet. Kao da i bez tebe nemamo dovoljno krvopija.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix