nazad na vrh

Cene testova za polaganje mature u avgustu biće niže jer se rezultati neće bodovati

Poslednjih dana drastično opalo poverenje građana u testove na ulici

BEOGRAD, 28. jun 2013, (Njuz) – Za učenike koji će u avgustu polagati testove iz srpskog i matematike cene testova na ulici biće niže jer se ti rezultati neće bodovati prilikom upisa u srednje škole, odlučilo je Ministarstvo prosvete.

Ministar prosvete Žarko Obradović je u izjavi za Njuz objasnio da će i jeftiniji testovi proći uobičajenu bezbedonosnu proceduru kada je u pitanju štampanje i čuvanje kako se ne bi desilo da budu “provaljeni“, što bi dodatno umanjilo njihovu vrednost.

– Svim svršenim đacima se mora obezbediti mogućnost kupovine testova na ulici, bez obzira na to što se rezultati neće bodovati. U suprotnom đaci koji polažu u avgustu bi bili neravnopravni u odnosu na one koji su polagali u junu i kojima su testovi bili dostupni – napomenuo je ministar.

– Svesni smo da je poverenje građana u testove koji se prodaju na ulici opalo posle problema koje smo imali tokom juna i zbog toga smo u dogovoru sa prodavcima rešili da cene budu pristupačnije, kako bi svako dete moglo sebi da ga priušti i da se uveri da su u pitanju pravi testovi i da niko ne želi da ih prevari – istakao je Obradović.

Ministar Obradović je dodao i da je ubeđen da će avgustovsko polaganje testova proći daleko mirnije jer su upisne kvote u svim školama odavno popunjene.

Soko Sokolović

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
Tagovi:
  1. meni je jasno da je njuz sajt za zezanje i da ove vesti nisu prave, ali ja svejedno mislim da je ministar obradovic debil.

  2. Ma jok, nije on debil već predaje debilima. Ministar ili predaje ili prodaje onima koji kupuju neznanje.

  3. Ovo je genijalno!

  4. Odavno sam čitala KAKO SAM ( SMO) SISTEMATSKI UNIŠTEN OD IDIOTA

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix