nazad na vrh

CIA PRIZNALA: Ubili smo Kastra prirodnom smrću

CIA je već pokušavala da eliminiše Fidela Kastra

LENGLI, 27. novembar 2016, (Njuz) – Na Fidela Kastra izvršen je atentat prirodnom smrću od strane američke Centralne obaveštajne agencija (CIA), saznaje Njuz u krugovima bliskim toj agenciji.

Kuba je ranije saopštila da je CIA Kastra pokušala da ubije više od 600 puta, a najnoviji pokušaj, u kojem je CIA koristila prirodnu smrt, bio je koban.

– Nakon što smo od 1959. mnogo puta bezuspešno pokušali da uklonimo Kastra, nekoliko naših operativaca došlo je na ideju da kubanskog lidera eliminišemo tako što ćemo jednostavno pustiti da umre sam od sebe. Ovaj metod nije baš omiljen među obaveštajnim agencijama jer je spor i nepredvidljiv što se tiče trajanja, ali je za razliku od ostalih vrsta eliminacija efikasan 100 odsto – naveo je izvor Njuza iz CIA-e.

Prema njegovim rečima, akcija je planirana dugo i pažljivo.

– Organizacija je bila veoma komplikovana jer je trebalo koordinirati veliki broj agenata agencije da protiv Kastra ne urade ništa što bi ugrozilo realizaciju cilja. Svaki postupak koji bi mu okončao život pre prirodne smrti mogao je da uruši sve – kaže sagovornik Njuza i dodaje da je CIA trebalo mnogo ranije da upotrebi vreme kao oružje protiv Kastra, ali da se sa tim metodom borbe ne slažu mnogi čelnici agencije jer smatraju da se tako “produžava agonija žrtve”.

Nenad Milosavljević

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
 1. Znaciii…CIA i prirodu potkupila.
  Bednici stranoplacenicki!!

 2. 17–19 April 1961 – Bay of Pigs, southern coast of Cuba
  Dobrodušni demokrata J.F.K. je poslao 1400 naoružanih Kubanaca i CIA braću u Zalivu Svinja da pomognu Fidelu oko slobode naroda Kube i dobrovoljnih robova na sadnicama šećerne trske bogatih KONKISTADORA porodice KASTRO.
  Priča se da trgovac J.F.K. i CIA nisu imali dobru mapu ZALIVA SVINJA, i da su blago naoružani putnici iz MIAMI VICE od Floride pobrkali nešto sa svinjama.
  Preživela kraljica Kube, (časna sesra) Juanita Castro od Majami, i danas pobožno radi za CIA, ”nickname” (DONNA).
  Fidel Kasto je oslobodio i obogatio sve robove čuvene porodice robovlasnika KASTRO, poklonio duvan od Havane i ovih dana svakom robu poklonio po jednu američku limuzinu od 1960-tih godina.
  Kubanska Vakcina je izlečila sve mozgovite bolesnike, ali Hugo Chavez je bio alergičan na vakcinu – veruje naslednik krune RAUL.

 3. Zato su prema civilima u Srbiji bili milosrdni, kao milosrdni anđeli

 4. Značii pala je SAO Cuba po scenariju,mada sa zakašnjenjem od 40 godina.Sa zaverom protiv Srbije je išlo mnogo brže…Valjda je takvo podneblje,sve radja i sve se razvija brže nego u podneblju Cube.U Srbiji nema zime…Mada na prvi pogled ništa ne uspeva…Stalno su u revoluciji,reformama,imun narod na sve strane uticaje jer su vakcinisani.a znamo šta sve vakcine i pelcovanje nosi.Eto do broja 630,sadašnji golobradonja doći će već 2034.godine.Savet Stranih Investitora,ocenjuje,da je Srbija već sada VaraDero Regiona.Em dere,em vara…I tako do izbora El Vojvode ,bez AP…

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix