Mnogi ispitanici smatraju da bi Danas trebalo da bude izložen na manje vidnom mestu u trafikama
njuz-autor

AUTOR: Bane Grkovic

26. sep. 2016

Čitaoci Informera šokirani naslovima u Danasu

BEOGRAD, 26. septembar 2016, (Njuz) – Čitaoci Informera šokirani su naslovima koji se pojavljuju u dnevnom listu Danas, pokazalo je istraživanje Instituta za tabloidizaciju iz Sremske Kamenice.

Istraživanje u kojem je učestvovalo 23.830 čitalaca Informera pokazalo je da 13 odsto njih može da pročita naslove u Danasu, ali da ih oni veoma uznemiruju.

– Čak 62 odsto anketiranih je navelo da ih naslovi u ovom dnevnom listu toliko šokiraju da bi država morala nešto konkretno da preduzme jer je u pitanju očigledna zloupotreba slobode govora – kaže istraživač Instituta Svetolik Đogo.

Kako je naveo, 19 odsto čitalaca Informera smatra da bi trebalo zabraniti dnevni list Danas, dok jedan zavidan procenat ipak nije za tako radikalnu meru.

– Na pitanje “Da li bi trebalo zabraniti izlaženje dnevnog lista Danas?”, 42 odsto čitalaca Informera smatra da ne bi, ali da bi neka ograničenja morala da postoje – rekao je Đogo.

Među ograničenjima koja bi trebalo uvesti za Danas, čitaoci Informera su naveli da Danas ne bi smeo da stoji na vidnom mestu na trafici, da bi trebalo da bude umotan u crnu kesu ili da izlazi jednom nedeljno ili mesečno.

– Ovako veliki procenat čitalaca Informera koji se protive zabrani izlaženja Danasa, ali ipak pod nekim ograničenjima, govori o njihovoj visokoj svesnosti značaja slobode govora, ali i zaštiti od zloupotreba te civilizacijske tekovine – objašnjava Đogo.

Kada smo pokušali da dobijemo komentar glavnog i odgovrnog urednika Danasa Dragoljuba Petrovića, on nam je rekao da nas slabo čuje, da mu šušti u slušalici i da ulazi u tunel, posle čega se prekinula veza. Nakon što smo ga ponovo pozvali, Petrović je bio nedostupan.

Bane Grković

  1. Ja sam kaže:

    Po kuriripinkoinformerovucicevim novinarina Danas bi trebao da izlazi sutra, kada su vesti vec bajate.

  2. Gradjanin kaže:

    Knezevic je postao poznat javnosti kada je na televiziji popio casu mleka da bi dokazao kako se ne boji aflatoksina koji su u njemu. Takod]e je poznat i kao istaknuti clan masonske grupe koja vodi Srbiju u Evropu. Najvise je poznat po velikoj plati koju prima.

  3. haha kaže:

    A jos bolje da urednika “Danas”-a licno Ministar Policije detaljno preispita na poligrafu, pa da vidimo ko ce da pise takve gadosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *