Čitaoci verovali da će tabloidi biti prolazni trend
njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

31. aug. 2016

Čitaoci nastavljaju da povlađuju najnižim strastima novinara

BEOGRAD, 31. avgust 2016, (Njuz) – Redovni kupci dnevnih listova u Srbiji priznaju da je njihov sadržaj uglavnom niskog kvaliteta, ali da nastavljaju da ih čitaju kako bi udovoljili ukusu novinara i urednika koji žele da stvaraju takve novine.

– Sećam se vremena kada su se pojavili prvi tabloidi. Mislio sam da je to trenutna moda i da će novinarima brzo dosaditi da se bave takvim temama, ali me je vreme demantovalo – kaže Danko Jokić iz Beograda.

– Znam da bih, kao čitalac, morao držati do određenih standarda, ali ako novinar želi da piše o nekim skaradnim temama, ne vidim zašto mu ne bih pružio to zadovoljstvo. Ako je njemu toliko stalo da piše o ljubavnim aferama estradnih zvezda ili satima čuči u grmlju kako bi uslikao nečiju golu zadnjicu, celulit ili strije, red je da ispoštujem tu njegovu strast. Iskreno, imam razumevanje i za novinare koji bežeći od svakodnevnih problema zabadaju nos u tuđe živote i daju oduška svojim najnižim nagonima – priznaje on.

Ni televizijski gledaoci nemaju mnogo drugačiji pristup. Većina naših sagovornika tvrdi da nikada ne bi gledala ovakve sadržaje da ih televizije ne emituju.

– Ovo je 21. vek i krajnje je vreme da odbacimo lažni moral. Ako televizije žele da prave rijalitije kao što su Farma i Parovi ili emisije tipa Paparaco lov, mi ćemo ih gledati bez obzira šta lično mislili o njima. Urednici, novinari, voditelji, vlasnici televizija vole takve stvari i mislim da je, sa naše strane, apsolutno korektno da im obezbedimo gledanost – decidno tvrdi Željko Marić, analitičar medija.

Bojan Savić

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  Stanovnike Srbije sa jedne strane bombarduje premijer činjenicama za koje znaju da nisu tačne, sa druge strane ih bombarduju štampa i televizije prikazom života koji ne žive. Al izgleda da stanovnici u tome uzživaju, jel bi im u protivnom samo ostala stvarnost, koju je teško živeti!

 2. Ja sam kaže:

  Citaoci su olos najobicniji.

 3. Nenad kaže:

  Sve to nije problem sto vi bolesnici (u vecini) pisete sto ste videli ,slikali ili culi. Vec je stvarno problem sto lazete 99 %

 4. zoran kaže:

  ja volim da citam noviji izgled njuz

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *