nazad na vrh

Čitaoci nastavljaju da povlađuju najnižim strastima novinara

Čitaoci verovali da će tabloidi biti prolazni trend

BEOGRAD, 31. avgust 2016, (Njuz) – Redovni kupci dnevnih listova u Srbiji priznaju da je njihov sadržaj uglavnom niskog kvaliteta, ali da nastavljaju da ih čitaju kako bi udovoljili ukusu novinara i urednika koji žele da stvaraju takve novine.

– Sećam se vremena kada su se pojavili prvi tabloidi. Mislio sam da je to trenutna moda i da će novinarima brzo dosaditi da se bave takvim temama, ali me je vreme demantovalo – kaže Danko Jokić iz Beograda.

– Znam da bih, kao čitalac, morao držati do određenih standarda, ali ako novinar želi da piše o nekim skaradnim temama, ne vidim zašto mu ne bih pružio to zadovoljstvo. Ako je njemu toliko stalo da piše o ljubavnim aferama estradnih zvezda ili satima čuči u grmlju kako bi uslikao nečiju golu zadnjicu, celulit ili strije, red je da ispoštujem tu njegovu strast. Iskreno, imam razumevanje i za novinare koji bežeći od svakodnevnih problema zabadaju nos u tuđe živote i daju oduška svojim najnižim nagonima – priznaje on.

Ni televizijski gledaoci nemaju mnogo drugačiji pristup. Većina naših sagovornika tvrdi da nikada ne bi gledala ovakve sadržaje da ih televizije ne emituju.

– Ovo je 21. vek i krajnje je vreme da odbacimo lažni moral. Ako televizije žele da prave rijalitije kao što su Farma i Parovi ili emisije tipa Paparaco lov, mi ćemo ih gledati bez obzira šta lično mislili o njima. Urednici, novinari, voditelji, vlasnici televizija vole takve stvari i mislim da je, sa naše strane, apsolutno korektno da im obezbedimo gledanost – decidno tvrdi Željko Marić, analitičar medija.

Bojan Savić

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Stanovnike Srbije sa jedne strane bombarduje premijer činjenicama za koje znaju da nisu tačne, sa druge strane ih bombarduju štampa i televizije prikazom života koji ne žive. Al izgleda da stanovnici u tome uzživaju, jel bi im u protivnom samo ostala stvarnost, koju je teško živeti!

  2. Citaoci su olos najobicniji.

  3. Sve to nije problem sto vi bolesnici (u vecini) pisete sto ste videli ,slikali ili culi. Vec je stvarno problem sto lazete 99 %

  4. ja volim da citam noviji izgled njuz

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix