njuz-autor

AUTOR: urednistvo

04. apr. 2012

Čitaoci šokirani nakon otkrića da “Danas” objavljuje jučerašnje vesti

Pojedini čitaoci otkrili i da "Večernje novosti" ne objavljuju samo večernje vesti

BEOGRAD, 4. april 2012, (Njuz) – Čitaoci dnevnog lista “Danas” šokirani su nakon otkrića da ta dnevna novina objavljuje jučerašnje vesti.

Ovim povodom razgovarali smo sa mr Mihailom Panajotovićem i Branimirom Čuturom, čitaocima koji su prvi uočili da postoji nelogičnost između naziva novine i datuma dešavanja događaja na koje se vesti odnose.

– Čitam “Danas” od osnivanja, pre svega zbog samog naziva novine, koji me je i doveo u zabludu da svakog dana čitam vesti koje su se tog dana i desile – izjavio je mr Panajotović – Međutim, pre otprilike dva meseca, vest koju sam čuo tog dana na televiziji “Danas” je objavio tek u sutrašnjem broju. U početku sam mislio da mi se samo učinilo, jer znate, danas vesti liče jedna na drugu, pogotovo kada su u pitanju naši političari, kao da svi pričaju isto – dodao je Mihailo.

– Nakon ovog događaja počeo sam da obraćam pažnju na aktuelnost događaja o kojima “Danas” piše. Zapanjio sam se kada sam shvatio da nijedna vest nije današnja, odnosno da se većina vesti, u najboljem slučaju, odnosni na jučerašnje događaje – razočarano je rekao mr Mihailo Panajotović.

Njegov prijatelj Branimir Čutura, takođe verni čitalac “Danasa”, istakao je da je njihove sumnje potvrdila vest o tome da je Tadić dobio godišnju nagradu Saveta Evrope “Sever – Jug”.

– Samo sam pogledao naslov i nisam ni pročitao vest u novini jer sam znao da je jučerašnja – rekao je ovaj čitalac – U šoku sam, prosto ne mogu da nađem reči kojima bih adekvatno opisao moje razočaranje. “Večernje novosti” sam prestao da čitam jer nisam želeo da ujutru čitam večernje vesti, jer su već bajate. Od “Politike” sam odustao jer ne piše samo o politici već su ubacili i horoskop. Sad se desilo i ovo sa “Danasom”. Posle svega ovoga ne znam da li ću ikada više biti u stanju da verujem onome što pišu novine – poručio je gospodin Čutura.

Glavni i odgovorni urednik “Danasa”, Zoran Panović, na molbu novinara Njuza da prokomentariše saznanja do kojih su čitaoci došli odgovorio je da će redakcija u toku današnjeg dana izdati saopštenje koje će u celosti biti objavljeno u sutrašnjem broju.

Soko Sokolović

 1. ariela kaže:

  Onda treba da pocne da se stampa drugi casopis koji se zove “Sutra” pa ce biti vesti od danas…vi koji danas citate “Danas” zaista nemate pojma sta je bilo danas…

  1. Miki kaže:

   Postojao je dnevni list “Sutra”. Izlazio je vrlo kratko, pre oko 5 godina. Ali su se napadno reklamirali, nekoliko beogradskih autobusa je bilo skroz “ofarbano” u reklame tog lista. I te reklame su potrajale par godina, pa su putnici mogli da vide naslovnu stranu na kojoj je bila vest o tome da je Nole osvojio Vimbldon (pogodili su da će u finalu pobediti Nadala, ali ne i rezultat, oni su tipovali na 3:2), da će Srbija do kraja godine postati član EU, da će Katarina Radivojević da dobije Oskara, da će Bred i Anđelina da dođu u Beograd na 7 dana…
   Eto, ko voli vesti od sutra, imao je prilike da ih čita sa autobusa…

 2. Slavisha kaže:

  Čemu to? Zašto ja lepo ne kupim sutrašnje novine, u njima su sigurno današnje vesti? A sutra uveče kupim Večernje novosti i pročitam šta je bilo večeras! Jedino Politiku ne moram da kupujem, ona je ista svaki dan (osim onog horoskopa, ali kome pa treba jučerašnji horoskop)!

 3. Милан kaže:

  Ко? Шта? Данас.
  Од кога? Од чега? Од данаса.
  Коме? Чему? Данасу.
  Кога? Чега? Данаса.
  Хеј, данасе!
  С ким? С чим? С данасом.
  О коме? О чему? О данасу.

  Не мењајте “Данас”.

 4. dragan kaže:

  Ima i gorih od Danasa…RT Vojvodine objavljuje vesti od prekjuče, pa danas može da ih ima kao izvor svežih nformacija.

 5. e... kaže:

  nek se zove juce

 6. orka kaže:

  Juče je danas bilo sutra! Šta je tu nejasno???

 7. sloboda(n) kaže:

  pa i njuz su kao novine, ali u wc ih ne mozes poneti. za one koji kazu da moze jer imaju laptop oni su promasili smisao novina u wc-u.

 8. Obavezno kaže:

  Joj da su bar jučerašnje…. nego su prekjučerašnje

 9. OwenOwen kaže:

  e ova vam je stvarno dobra…:D xaxaxaxa

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *