Očekuje se da će na fontani biti sve više krštenja u budućnosti
njuz-autor

AUTOR: Nenad Milosavljevic

26. jun. 2017

Član SNS-a krstio dete u fontani na Slaviji

BEOGRAD/PROKUPLJE, 26. jun 2017, (Njuz) – Član Srpske napredne stranke iz Prokuplja Živorad Simić je svog tek rođenog sina jutros krstio u fontani na Slaviji.

Simić se na ovaj korak odlučio jer smatra da u Srbiji ne postoji mesto koje je više sveto od fontane na poznatom beogradskom trgu.

– Slavijska vodica ima blagoslov predsednika Aleksandra Vučića, za kojeg ja lično smatram da treba da bude proglašen za sveca, tako da je krštenje mog sina u fontani bila potpuno logična odluka – objašnjava Simić za Njuz.

Ovaj srećni otac navodi da je veliki vernik.

– Verujem u Vladu Srbije, u Srpsku naprednu stranku, ali iznad svega u Aleksandra Vučića. Voda koju je on blagoslovio očistiće mog sinčića od svih prošlih, a i budućih greha kao što su recimo sumnja u rast BDP-a ili eventualni ulazak u Demokratsku stranku – naveo je Simić.

On je takođe izrazio veliko ushićenje time što mu je gradska vlast izašla u susret i tokom krštenja omogućila da svetla fontane budu u bojama SNS-a, a da na razglasu umesto Majkla Džeksona bude emitovan govor Aleksandra Vučića.

Prema običajima, voda kojom se dete krsti se nakon ceremonije prosipa tamo gde niko ne gazi, što, kako nam je objasnio Simić, nije bio nikakav problem jer je fontana “toliko dobro osmišljena i napravljena da već sama preliva na okolni travnjak po kojem inače niko ne gazi”.

Nenad Milosavljević

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  SNSu se očito presipa na sve strane, al kad stigne račun….!

 2. Salacue kaže:

  Da li se mali Simić kojim slučajem ne zove Aleksandar???

 3. Malo mnogo kaže:

  Krštenje bi trebalo da bude organizovano i masovno.Da se jedan sveštenik angažuje da zagazi u fontanu i krštava vernike ko sveti Jovan na reci Jordan.Jako je interesantna i vođina fasciniranost vodom te fontana,te Beograd na vodi,možda je sledbenik filozofskog učenja starogrčkog filozofa Talesa koji je verovao da je voda u osnovi postojanja svega.

  1. voya montoya kaže:

   Ne odnese beogradska voda ,sa dve reke nista…No natalozi suspendovani mulj u okruzenju akvalenda Srbija…Sto bi Nole srao:ocistimo Srbiju!!!Dok je bio involviran…

 4. zivorad stankovic kaže:

  Da pogadjam, dete se zove Alek!

 5. voya montoya kaže:

  pa sto ne saceka pregovore oko Gazivoda…???

 6. Zautim je otisao na deponiji u Vinci i da ga okadi. Kako bi bio ceo verski ritual.

 7. ariela kaže:

  Masovno krstenje je vec ovde U Austriji medju nasim ljudima postalo Moda…nas Popa odveo Srbe na austrijsko jezero koje smatra svetim Po svom nahodjenju i bogami uzeo lepe pare…kaze odobreno Mi iz Beograda…bila TV neka istocnosrpska…obukli se svi sredili i pravac jezero…tek da javim da Mi pojma nemamo gde je sveto mesto…zato je vlast tu da nas prosvetli…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *