njuz-autor

AUTOR: urednistvo

30. mar. 2012

Članovi masovno napuštaju stranke zbog najavljene departizacije države

Zbog masovnog napuštanja članova, neke stranke će imati problem da sastave izborne liste

BEOGRAD, 30. mart 2012, (Njuz) – U proteklih sedam dana registrovano je da građani masovno vraćaju članske karte strankama kojima su pripadalali zbog najavljenje departizacije države.

Ovaj trend vraćanja članskih karata prvo je zabeležen u Demokratskoj stranci.

– Nakon što je Dragan Đilas, aktuelni gradonačelnik i zamenik predsednika DS-a, predložio usvajanje zakona kojim se ukidaju upravni odbori i uvode strogi kriterijumi za izbor direktora, koji bi bili birani na javnim konkursima, samo na Vračaru je iz stranke u jednom danu izašlo oko 130 članova – kažu u DS.

Ni u Ujedinjenim regionima nije ništa bolja situacija.

– Nismo imali pojavu vraćanja članskih karata u stranci sve do momenta dok nismo u kampanji počeli govoriti o departizaciji koja se nalazi u našem programu. Sada imamo problem u pojedinim sredinama i regionima jer ne možemo da popunimo izborne liste – navode u URS-u.

Ista svojevrsna epidemija vraćanja članskih karata zahvatila je i druge stranke: SDPS, LDP, SPO, JS, SNS posle javnog potpisivanja dokumenta, na pozov Blica, da neće zapošljavati stranačke kadrove.

– U stranku sam se učlanila jer šest godina nisam mogla da dobijem posao. Završila sam molekularnu biologiju sa prosekom 9,2. Isčlanila sam se jer želim da budem ravnopravna sa drugim kandidatima, a ne da me političko opredeljenje koči – priča Milica Stojanović, doskorašnja članica URS-a.

Dragan Brdar kaže da će i on veoma brzo istupiti iz LDP-a.

– Nakon što sam diplomirao na Mašinskom fakultetu diplomu sam negde ostavio, učlanio sam se u stranku i nikad je više nisam tražio. Člansku kartu vraćam čim pronađem diplomu. Ipak neki dokument moram da imam kod sebe – kaže Dragan.

Novoformirano Udruženje zaposlenih partijskih kadrova je saopštilo da ovakva politika može imati katastrofalne posledice.

– Niko ne govori šta će biti sa nama koji smo već dobili poslove na osnovu partijske knjižice. Šta da mi radimo? Da li se ovo odnosi na buduće konkurse ili ćemo i mi morati na njih? Nikome od nas nije jasno da li da ostanemo u strankama ili da i mi vratimo članske karte – nezadovoljni su u ovom udruženju.

Bane Grković

 1. Xtro2 kaže:

  Zavrsio za jebivetra a dobio posao kao menadzer ili lizac markica za koverte.Tako je to kad si u coporu, gazda ti obezbedi kvalitetno seno a marva iza ograde nek gladuje.

 2. Nebojša kaže:

  Tu pojavu treba hitno zaustaviti! Neće valjda neki stručnjaci i neke budale sa naočarima da nam vladaju. Treba odmah doneti zakon kojim će se stati na rep ovoj štetnoj pojavi. Predlažem radni naziv ” Zakon o porezu na iščlanjenje iz političkih stranaka, verskih zajednica i nevladinih organizacija”.

  1. Aleksandar kaže:

   Слажем се, не треба државу оставити на милост и немилост штреберима, под хитно вратити све политички подобне ликове!

 3. himalajac kaže:

  tacnije, preostali gradjani- clanovi, posto gradjani vec decenijama napustaju drzavu zbog (uspesne) partizacije drzave

 4. Pera kaže:

  Jao, pa kad umesto odliva mozgova krene odliv partijskih kadrova… “Knjizicom za kruhom”…

 5. Aleksandra kaže:

  Sjajan tekst! Na zna se koji je Njuzov tekst bolji. Kada sam jutros čitala o kandidatu za gradonačelnika Niša koji otvara kesicu grisina, plakala sam od smeha.

  1. deda Stavra kaže:

   Sta da se radi … Ovo je Njuz, sto ce reci – Najbolji! :-) A i ja cesto placem. Ponekad kad citam Politiku, a ponekad od smeha kad citam Njuz. U svakom slucaju, plakanje nam ne gine (mada meni nekako draze ovo uz Njuz) :-)

 6. celtic kaže:

  ‘Ipak neki dokument moram da imam kod sebe’; Uredništvo, divno ste ovo rekli/napisali.

 7. Obavezno kaže:

  To je prevara, kad se svi izčlane iz partija, opet će tajkuni da profitiraju.

  1. celtic kaže:

   Kaže se ‘iščlane’, ne ‘izčlane’. Samo te posmatram ;-)

   1. Slavisha kaže:

    Pravda za Posmatrača!

 8. slučajnaprolaznica kaže:

  Ipak vi deco čuvajte blanko partijsku knjižicu, od diploma možete napraviti flopove. Kvalitetan papir. A na razgovorima za posao na pitanje Da li ste član neke političke partije odgovarajte- Nisam ali biću sve što želiš.

 9. mirjanajanis kaže:

  sve dodje na svoje mesto…nasi mafijasi su oni isti uskoci i hajduci koji su resavali “krive drine”,znace i oni da cene znanje i prave diplome…mnogo ih je diplomiralo za dve nedelje slusanja …napred

 10. MikiS kaže:

  Svaka čast! Ovo je najbolja vest do sada.
  Baš me zanima šta pripremate za sutra?

 11. Nikola kaže:

  E kako sad to, pa nije im fazon :)

 12. ehm kaže:

  Pa naravno. Kad vise nema mesta da se zaposli niko, onda necemo vise da zaposljavamo.
  Kada smo sve iscedili (jaci smo od Marka kraljevica koji je cedio suvu drenovinu), onda smo, evo, dobri i pustamo strucnim licima da vode firme koje su do te mere degradirane da se ni na dobos ne mogu prodati.

 13. Živadinka kaže:

  A jel se ova depolitizacija odnosi i na one partijske kadrove zaposlene u silnim Agencijama? Tu su ovi iz URSa bez premca. Ako oni krenu da vraćaju knjižice i članstvo URSa neće moći da popuni ni jedan sto za šest osoba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *