nazad na vrh

Članu SNS-a sumnjivo što država automobile kupuje samo od njega

Beograd.rs
Naprednjak tvrdi da pada s nogu od poslaFOTO: Beograd.rs

BEOGRAD, 31. jul 2020, (Njuz) – O. M. dugogodišnji član Sprske napredne stranke i trgovac automobilima prilično je zbunjen saznanjem da isključivo njegova firma dobija unosne poslove sa državom i sumnja da se iza svega kriju nečije loše namere.

– Godinama se bavim uvozom i prodajom automobila na domaćem tržištu, ali nikada se nije dešavalo da država ovoliko otkupljuje od moje firme – priča zbuljeni O.M. – Sve to mi postaje prilično sumnjivo. Moji zaposleni i ja se prosto polomismo od posla. Konstantno sam na telefonu. Gotovo svakodnevno naručujem robu iz inostranstva, borim se sa carinskom dokumentacijom, organizujem transport, a gotovo odmah pošto automоbili stignu u Srbiju, ja ih prosledim dalje. To više ne može da se izdrži, pogotovu u ovakvoj epidemiološkoj situaciji koja dodatno komplikuje poslovanje – opisuje ovaj preduzetnik stres sa kojima se svakodnevno susreće i pokazuje koliko je poruka sa obaveštenjem o prispeću novca na račun dobio od banke u poslednjih nekoliko dana.

– Pitao sam se da li smo možda previše jefitini, čak sam dao nalog zaposlenima u finansijskom sektoru da provere našu politiku cena, ali oni ne vide nikakva odstupanja u odnosu na konkurenciju. Više ne znam šta da mislim, čini mi se da iza svega stoji nečiji plan da me ovakvim tempom fizički iznuri i zauzme moje mesto na tržištu – objašnjava O.M.

On dodaje da je svoje zebnje podelio sa partijskim kolegama, ali da ga oni uverevaju da nema razloga za zabrinutost i da je sve to normalno.

– Znam da u državnim organima još postoje ostaci bivše vlasti koji rade protiv SNS-a i kompletne države, pa sam posumnjao da je ovo njihov pokušaj da nas destabilizuju. Partijske kolege mi kažu da je kod njih slična situacija. Ne znaju kud će sa sobom od posla. Državne, gradske, opštinske firme i institucije nemilice kupuju njihovu robu. Visoki funkcioneri naše stranke me umiruju i kažu da je ovoliki obim posla normalan jer se država ubrzano razvija i modernizuje. Svestan sam ja da svi moramo dati svoj doprinos napretku, ali se plašim da ovakve napore neću izdražiti još dugo – zabrinuto je zaključio on i dodao da je jedino dobro što se svi poslovi završavaju direktnom pogodbom pa ne mora da troši vreme na komplikovane tenderske procedure.

Nenad Milosavljević

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. U ovo ni deca u pravim razredu neverujem da mogu da poveruju. Ko radi sa državom taj ću ti kao zalije a ne dase hvali po novinama

  2. Dogodine u marici…!!?? Ako bude Maricke bitke sa Erdoganom , jer istorija se ponavlja…

  3. On je samo jedan od onih koji imaju mesečnu platu 30 miliona dinara i što nam kvare prosek od naše mesečne plate od 20 hiljada dinara .

  4. Pravilno se kaze sumLJA.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix