Naprednjak tvrdi da pada s nogu od posla
njuz-autor

AUTOR: urednistvo

31. jul. 2020

Članu SNS-a sumnjivo što država automobile kupuje samo od njega

BEOGRAD, 31. jul 2020, (Njuz) – O. M. dugogodišnji član Sprske napredne stranke i trgovac automobilima prilično je zbunjen saznanjem da isključivo njegova firma dobija unosne poslove sa državom i sumnja da se iza svega kriju nečije loše namere.

– Godinama se bavim uvozom i prodajom automobila na domaćem tržištu, ali nikada se nije dešavalo da država ovoliko otkupljuje od moje firme – priča zbuljeni O.M. – Sve to mi postaje prilično sumnjivo. Moji zaposleni i ja se prosto polomismo od posla. Konstantno sam na telefonu. Gotovo svakodnevno naručujem robu iz inostranstva, borim se sa carinskom dokumentacijom, organizujem transport, a gotovo odmah pošto automоbili stignu u Srbiju, ja ih prosledim dalje. To više ne može da se izdrži, pogotovu u ovakvoj epidemiološkoj situaciji koja dodatno komplikuje poslovanje – opisuje ovaj preduzetnik stres sa kojima se svakodnevno susreće i pokazuje koliko je poruka sa obaveštenjem o prispeću novca na račun dobio od banke u poslednjih nekoliko dana.

– Pitao sam se da li smo možda previše jefitini, čak sam dao nalog zaposlenima u finansijskom sektoru da provere našu politiku cena, ali oni ne vide nikakva odstupanja u odnosu na konkurenciju. Više ne znam šta da mislim, čini mi se da iza svega stoji nečiji plan da me ovakvim tempom fizički iznuri i zauzme moje mesto na tržištu – objašnjava O.M.

On dodaje da je svoje zebnje podelio sa partijskim kolegama, ali da ga oni uverevaju da nema razloga za zabrinutost i da je sve to normalno.

– Znam da u državnim organima još postoje ostaci bivše vlasti koji rade protiv SNS-a i kompletne države, pa sam posumnjao da je ovo njihov pokušaj da nas destabilizuju. Partijske kolege mi kažu da je kod njih slična situacija. Ne znaju kud će sa sobom od posla. Državne, gradske, opštinske firme i institucije nemilice kupuju njihovu robu. Visoki funkcioneri naše stranke me umiruju i kažu da je ovoliki obim posla normalan jer se država ubrzano razvija i modernizuje. Svestan sam ja da svi moramo dati svoj doprinos napretku, ali se plašim da ovakve napore neću izdražiti još dugo – zabrinuto je zaključio on i dodao da je jedino dobro što se svi poslovi završavaju direktnom pogodbom pa ne mora da troši vreme na komplikovane tenderske procedure.

Nenad Milosavljević

 1. Branko kaže:

  U ovo ni deca u pravim razredu neverujem da mogu da poveruju. Ko radi sa državom taj ću ti kao zalije a ne dase hvali po novinama

  1. milos44 kaže:

   Razumećeš sutra.

  2. Vulinova tetka kaže:

   Bravo majstore. Kako si ih samo provalio.

 2. voya montoya kaže:

  Dogodine u marici…!!?? Ako bude Maricke bitke sa Erdoganom , jer istorija se ponavlja…

 3. Jan kaže:

  On je samo jedan od onih koji imaju mesečnu platu 30 miliona dinara i što nam kvare prosek od naše mesečne plate od 20 hiljada dinara .

 4. Zoran kaže:

  Pravilno se kaze sumLJA.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *