njuz-autor

AUTOR: urednistvo

12. mar. 2013

Čovek bankrotirao prodajući knjigu “Kako zaraditi na internetu”

Internet preduzetnik uprkos bankrotu već ima nove planove za zaradu

BEOGRAD, 11. mart 2013, (Njuz) – Poznati internet preduzetnik Boško Srećković proglasio je rano jutros lični bankrot jer nije mogao da servisira dugove nastale prodajom literature i kurseva pod nazivom „Kako zaraditi na internetu“.

Srećković u izjavi za Njuz priznaje da je nagomilao dugove jer ga je prevod stranih kurseva i knjiga sa engleskog na srpski jezik koštao mnogo više nego što je zarađivao.

– Nažalost, ispostavilo se da me prevodilačke usluge koštaju za oko 50 odsto više od svega što prodam. Kada sam to uvideo, počeo sam sam da prevodim tekstove, ali je već bilo prekasno. Takođe, previše novca iz svog budžeta potrošio sam i na listu mejlova koju sam kupio da bih na njih slao ponude svojih proizvoda, a dokrajčilo me je kada sam cenu knjiga spustio sa realnih 50 dolara na simboličnih 11 da bih započeo prodaju na Amazonu – objašnjava Srećković.

Prema njegovim rečima, bankrot ga neće pokolebati, već će se potruditi da iz njega izvuče i nešto pozitivno.

– Već imam plan za sledeći posao. Osmisliću kurseve i knjige na temu „Kako za dva dana prevesti 500 stranica teksta“, a razmišljam i o tome da napravim priručnik koji će ljudima pomoći da ovladaju veštinom slanja mejlova nepoznatim ljudima čak i ako ih oni ne žele – kaže ovaj preduzetnik.

Srećković dodaje i da će se možda vratiti starom poslovnom modelu, zbog kojeg je bankrotirao, ali da će ga neznatno modifikovati.

– Umesto modela „Kako zaraditi na internetu“ razradiću novi koncept koji će se zvati „Kako zaraditi od objašnjavanja ljudima kako da zarade na internetu“. Mislim da će to biti pun pogodak – rekao je Srećković.

Nenad Milosavljević

 1. Polovni Buntovnik kaže:

  Važno je imati viziju…

  1. mile kaže:

   izgleda mi kao dinkicev kadar

 2. Malo ja sam kaže:

  Da nemamo ovako visprenih, preduzimljivih i upornih ljudi ko zna gde bi nam bio kraj.
  Drzava treba da stane iza ovakvih projekata i da pocne sve da prevodi.
  I nas zedne preko vode i zemlju strancima i preduzeca tajkunima i Kosmet Siptarima i…
  A, da nisam ja malo zakasnio sa podrskom…?

 3. Damir kaže:

  Da je imao paypal, mislim da bi se obogaotio… ovako nije samo on kriv, kriva mu je i država :)

 4. Worf kaže:

  Bolje da je prodavao knjigu “Kako bankrotirati na Internetu” – o tome bar ima sta da pise. Naravo, opet bi i sa tim bankrotirao. Ali bar bi imao o cemu da pise na svom blogu… koji niko ne cita… :)

 5. Tagore kaže:

  Oklahoma City | 12. 03. 2013. – 08:21h | Kako zaraditi na internetu?

  Amerikanka (22) Misty Van Horne, majka dvoje dece iz Oklahome, uhapšena je prošle sedmice zato što je preko Fejsbuka htela Rusima da proda svoje dvoje dece za 4.000 dolara.

  Kako saznajemo od šerifa Oklahome, Rusi su je prijavili Putinu zato što nije htela da plati PDV.

  Oriđinal na oklahomanskom jeziku:
  — An Oklahoma woman is accused of trying to sell her two children on Facebook. Daily Dot reports that 22-year-old Misty Van Horn was jailed after police discovered she attempted to sell her 10-month-old and 2-year-old. Van Horn allegedly Facebook messaged a woman who lived 30 minutes away, offering her baby up for $1,000 and both children up for $4,000. She now faces charges for attempting to traffic minors. SOURCE: Daily Dot: Woman arrested for trying to sell her kids on Facebook.

 6. vladimir kaže:

  Kako me covek potseca na ministarstvo finansija.Ne zbog bankrota vec zbog radanja novih starih ideja temeljenih na dosadasnjim iskustvima.Znaci ceka nas novi koncept za nova vremena.

 7. bik koji sjedi kaže:

  80 % gradjana ex yu je bankrotiralo radeci svoj posao

 8. Tagore kaže:

  Savet (prijateljski)
  Od začeća finansijske i ekonomske krize, bankrot svaku pouzdanu, uvaženu i verodostojnu kuću vreba.
  Kako preko neta i pošteno postati veći lopov od lopova koji nas svakodnevno kradu ?

  Za početak otvori tri devizna računa; jedan u ”NLB”, drugi u ”RAIFFEISEN BANK” i treći u ”Société Générale Bank & Trust” – Belgrade, Serbia.
  Svaka od ovih banaka će ti ponuditi besplatnu kreditnu karticu, pa verujem da ćeš i ti od svaje prihvatiti bar jednu.

  U svakom času preko neta neka pouzdana kuća prodaje nešto po sniženoj ceni (iz razloga bankrota) od 50%, 70% ili 90%, pa kupi sve što poželiš – (kuću, kamen, dvor), i sutadan ga prodaj po trostrukoj ceni. I nikada ne zaboravi da se u igri bacanja novca nikada ne investira voše od 33% vrednosti tvoje imovine.

  Jedan od mojih poslovnih partnera je bacio US$500'000 (pola miliona američkih dolara garantovane dopunske penzije) i kupio prodavnicu mešovite robe i automehaničarskog alata, pa bankrotirao i sve što je u dućanu bilo mi je preko neta prodao za US$1 po komadu. Tri dana kasnije sam preko neta prodao celinu njegovog dućana jednako jeftino, ali po stostrukoj ceni.

  1. Tagore kaže:

   Ođe sam zaboravija da naglasim:
   Pri otvaranju deviznih računa u navedenim bankama, uvek voditi računa o kojoj valuti se radi !

   NPR: Libijski ”DINAR” za građevinare, tunižanski ”DINAR” za muslimane i tako redom. Bez toga vam i naše svetle banke, poput navedenih, u njihovim ”privatnim menjačnicama” sve pokradu.

   – Menjate li ”RUBLJE?” – u nekoj našoj menjačnici nakon dvogodišnjeg boravka u Sibiru pitam ja i već počnem da se skidam.
   – Sačuvajte ”GAĆE” za svaku slučaj – odgovara mi mlada službenica na šalteru srpskog bankarstva.

  2. limundovac kaže:

   Mi na sreću još nemamo ebay i Amazon , pa nemožemo toliko bankrotirati .

 9. Tagore kaže:

  Internjet kupoprodaja | 11. 03. 2013. – 22:11h | Holanđani zainteresovani za proizvodnju japanskih bicikala u Srbiji za privatna putovanja do Haga.

  Posle obilaska kruševačkog proizvođača bicikala, firme “Planet bajk” sa kojom ova kompanija sarađuje već od isporuke Hagu srpskih turista, Fortan je kazao da je zadovoljan onim što je video u fabrici i najavio mogućnost proširenja saradnje.

  Prvi biciklistički test će ići preko kineskog mostića Zemun-Borča pa tek kasnije na kargo relaciji Beograd-Hag, koju će naši Arapi uskoro u Surčinu sagraditi kao najveći kargo centar za prevoz biciklista na Balkanu.

  Ko kaže da na Internetu ne može da se bankrotira?

 10. Rur Rurovic kaže:

  Samo vas gledamo…

 11. Tagore kaže:

  Polako, b'eee, čo'eci !
  Preko neta u Deutschland, Nederland, Danmark, Sverige, Norge i Suomi možete kupiti i kesicu makedonskog pasulja ”Tetovac” preko Liechtenstein-a od hrvatskog ugostitelja prehrambene industrije ”Dona”.

  Ovaj vrag od pasulja u bistroj vodi sa Dunava toliko brzo narste, da od 100 grama u konzervi garantovano dobijate jedan kilogram, pa vaše naučne konzerve ”naduvenog Tetovca” izvozite ”preko neta” po desetostrukoj ceni.

 12. seljak kaže:

  Kada bi Pay Pal mogao da se koristi u Srbiji, lako bih mogao razviti posao sa inostranstvom. Ovako, poslove mogu samo obavljati u Srbiji, koja je na žalost već odavno bankrotirala.
  Problem je u tome što sam i sam bankrotirao zajedno sa većinom građana, a to ne mogu čak ni obelodaniti kao što čine u inostranstvu. Kada bih mogao da objavim bankrot, imao bih privilegije da me zaobiđu predstavnici države – sudski izvršitelji koji će kad tad da se domognu moje imovine koje sam sticao od rođenja, pa će mi sve oduzeti, možda i krov nad glavom.
  S obzirom da u Srbiji stalno kopiraju zakone iz okruženja, moguće je da će ukinuti izvršitelje i u Srbiji koji su u inostranstvu više ne postoje.

  1. Tagore kaže:

   Pozdrav bratu…

 13. Sms kaže:

  Nema ništa pametnog u takvim knjigama, nema novaca bez rada…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *