Čoveku pobegao od silnih nevaspitanih ljudi
njuz-autor

AUTOR: Nenad Milosavljevic

16. maj. 2016

Čovek iz Beograda otišao na selo da bi pobegao od seljaka

VELIKO ORAŠJE, 16. maj 2016, (Njuz) – Đorđe Smiljković (42), pravnik iz Beograda, odlučio je da napusti prestonicu, gde je živeo celog života, i preseli se na imanje svojih roditelja u selu Veliko Orašje.

Smiljković je ovu odluku doneo jer, kako kaže, ne može više da trpi “primitivne seljačine koje su preplavile glavni grad”.

– Godinama sam gledao sve te nevaspitane ljude koji bacaju đubre sa terasa, pljuju po ulici, tuku se sa kontrolorima u prevozu, trube na semaforu, dobacuju devojkama iz automobila, ne sakupljaju izmet za svojim ljubimcima…kap u prepunoj čaši bilo je kada je komšija iznad mene istresao tepih pun prljavštine i đubreta na moju terasu – rezignirano priča Smiljković.

Ovaj pravnik odlučio je da se povuče na selo i tamo počne da se bavi poljoprivredom, ali se na ovaj korak opredelio pre svega da bi bio okružen finim i pristojnim ljudima kakve je, kako kaže, u Beogradu sve teže naći.

– Želim da se družim sa dobrim ljudima, zemljoradnicima, a ne sa kojekakvim seljacima. U Beogradu ima samo karakternih seljaka, kako ih ja zovem. To su seljaci koji ne kopaju po zemlji već po svojim nosevima i to nasred ulice, a to je nešto čega se grozim i zbog čega sam odlučio da odem iz prestonice – završava svoju priču Smiljković, ističući da se nada da se demografski trendovi u narednim godinama neće promeniti tako da seljaci iz Beograda pohrle ka selima, jer onda ne zna “kuda bi više bežao”.

Nenad Milosavljević

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  Od seljaka možda i može da pobegne, al idioti u fantomkama su tamo gori!

 2. zeks kaže:

  Ha-ha-ha,ej 42 godine,ha-ha-ha !!!

 3. folirant kaže:

  Ovaj tekst nije za NJuz, ovo je postala stvarnost. Nasa sela jesu zapustena ali su na srecu cista. Ja nemam svoje selo, ali razmisljam da kupim neku parcelu pored potoka sa pastrmkama.

  1. voya montoya kaže:

   sa PET pastrmkama,ma može…

 4. Рубљов kaže:

  Велико Орашје су купили црни Арапини, нема Смиљко више родитељско имање сад је на место њега диверзантску полигон…

  1. Рубљов kaže:

   Шалим се Смиљко, рођени мој, Велико Орашје и даље је питомо српско село, али нешто друго није за шалу одвећ истина јесте – због великог прилива београђана који на село беже од сељака, сељани Великог Орашја масовно напуштају огњишта своја и одлазе у Мало Орашје да би тамо осетили чист, непатворен сеоски дух, незагађен београдском малограђанштином…

 5. voya montoya kaže:

  Djordje,džaba si begao.Urbani geaci imaju i vikendice,te ćeš se jopet sudarati sa nji.Imaju čak i verske vikendice…Ako si željan beogradjana.a ti dodji kod nas ,kad su produženi versko-državni praznici,tad je Begiš etnički čist,donekle…

 6. BogiB kaže:

  Čovek iz Beograda otišao na selo da bi pobegao od SELJAČINA.
  Seljak je čovek koji živi na selu.
  SELJAČINA je karakterna osobina.

 7. Ime (obavezno) kaže:

  Ti momenti kada ne moze ni satira da ih izdrzi vec mora da se predje u apel !! Ja bih zadrzala neku garsonjericu (urbanu vikendicu) da dodjem za praznike.

 8. himalajac kaže:

  ovo me podseti na onog koji je hteo da pobegne od ludaka, pa je na kraju trajno emigrirao

 9. Sp kaže:

  Takodje, čovek ne mora da bude gej da bi bio peder. Vučić mi je svedok.

  1. vitez kaže:

   Bravo! to je kao seljak i seljačina. AV je pederčina.

  2. Strani Placenik kaže:

   Peder nije seksualno opredeljenje vec karakterna osobina.

 10. Aleksandar Maricic kaže:

  Ako se uzelis pravih beogradjana a ti skokni do Kanade.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *