nazad na vrh

Čovek iz Beograda otišao na selo da bi pobegao od seljaka

Čoveku pobegao od silnih nevaspitanih ljudi

VELIKO ORAŠJE, 16. maj 2016, (Njuz) – Đorđe Smiljković (42), pravnik iz Beograda, odlučio je da napusti prestonicu, gde je živeo celog života, i preseli se na imanje svojih roditelja u selu Veliko Orašje.

Smiljković je ovu odluku doneo jer, kako kaže, ne može više da trpi “primitivne seljačine koje su preplavile glavni grad”.

– Godinama sam gledao sve te nevaspitane ljude koji bacaju đubre sa terasa, pljuju po ulici, tuku se sa kontrolorima u prevozu, trube na semaforu, dobacuju devojkama iz automobila, ne sakupljaju izmet za svojim ljubimcima…kap u prepunoj čaši bilo je kada je komšija iznad mene istresao tepih pun prljavštine i đubreta na moju terasu – rezignirano priča Smiljković.

Ovaj pravnik odlučio je da se povuče na selo i tamo počne da se bavi poljoprivredom, ali se na ovaj korak opredelio pre svega da bi bio okružen finim i pristojnim ljudima kakve je, kako kaže, u Beogradu sve teže naći.

– Želim da se družim sa dobrim ljudima, zemljoradnicima, a ne sa kojekakvim seljacima. U Beogradu ima samo karakternih seljaka, kako ih ja zovem. To su seljaci koji ne kopaju po zemlji već po svojim nosevima i to nasred ulice, a to je nešto čega se grozim i zbog čega sam odlučio da odem iz prestonice – završava svoju priču Smiljković, ističući da se nada da se demografski trendovi u narednim godinama neće promeniti tako da seljaci iz Beograda pohrle ka selima, jer onda ne zna “kuda bi više bežao”.

Nenad Milosavljević

Tagovi: , , ,
 1. Od seljaka možda i može da pobegne, al idioti u fantomkama su tamo gori!

 2. Ha-ha-ha,ej 42 godine,ha-ha-ha !!!

 3. Ovaj tekst nije za NJuz, ovo je postala stvarnost. Nasa sela jesu zapustena ali su na srecu cista. Ja nemam svoje selo, ali razmisljam da kupim neku parcelu pored potoka sa pastrmkama.

 4. Велико Орашје су купили црни Арапини, нема Смиљко више родитељско имање сад је на место њега диверзантску полигон…

  • Шалим се Смиљко, рођени мој, Велико Орашје и даље је питомо српско село, али нешто друго није за шалу одвећ истина јесте – због великог прилива београђана који на село беже од сељака, сељани Великог Орашја масовно напуштају огњишта своја и одлазе у Мало Орашје да би тамо осетили чист, непатворен сеоски дух, незагађен београдском малограђанштином…

 5. Djordje,džaba si begao.Urbani geaci imaju i vikendice,te ćeš se jopet sudarati sa nji.Imaju čak i verske vikendice…Ako si željan beogradjana.a ti dodji kod nas ,kad su produženi versko-državni praznici,tad je Begiš etnički čist,donekle…

 6. Čovek iz Beograda otišao na selo da bi pobegao od SELJAČINA.
  Seljak je čovek koji živi na selu.
  SELJAČINA je karakterna osobina.

 7. Ti momenti kada ne moze ni satira da ih izdrzi vec mora da se predje u apel !! Ja bih zadrzala neku garsonjericu (urbanu vikendicu) da dodjem za praznike.

 8. ovo me podseti na onog koji je hteo da pobegne od ludaka, pa je na kraju trajno emigrirao

 9. Takodje, čovek ne mora da bude gej da bi bio peder. Vučić mi je svedok.

 10. Ako se uzelis pravih beogradjana a ti skokni do Kanade.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix