njuz-autor

AUTOR: Nenad Milosavljevic

16. jan. 2014

Čovek koji ima dve partijske knjižice ne može da nađe posao

Mladi stranački aktivista razočaran što se poslovi dobijaju prema familijarnim vezama

BEOGRAD, 16. januar 2014, (Njuz) – Stranački aktivista Saša Trifunović (32) napisao je otvoreno pismo za javnost u kojem navodi da, iako ima čak dve partijske knjižice, ne može da nađe posao u Srbiji, te da zbog toga namerava da bolji život potraži negde u inostranstvu.

Trifunović je član Srpske napredne stranke i Partije ujedinjenih penzionera Srbije, ali mu to nije mnogo pomoglo da pronađe posao. On je samo jedan od mnogobrojnih mladih ljudi koji je, razočaran u svoju zemlju, rešio da “trbuhom za kruhom” krene u beli svet ne bi li sebi obezbedio egzistenciju.

– Država u kojoj mlad čovek sa dve partijske knjižice ne može da dobije posao osuđena je na propast. Iako sve partije tvrde da cene kvalitetne ljude, kada to treba da se pokaže na delu, nikoga od njih nije briga ni ako imate pet partijskih knjižica. Posao mogu da dobiju samo oni koji imaju rodbinske, kumovske i druge veze, a oni koji su u sticanje svojih partijskih knjižica uložili godine ostaju kratkih rukava – napisao je Trifunović u svom pismu.

Kako navodi ovaj mladi aktivista, verovatno će se pre odlaska u inostranstvo odreći obe svoje partijske knjižice.

– Nekada se znao neki red, cenile su se drugačije vrednosti. Nekada je partijska knjižica bila dokaz da vrediš i da ti nisu potrebne veze i poznanstva da bi uspeo u životu. Danas je to bezvredni komad papira i kad pomislim koliko sam samo uložio da bih naučio kako se piše program partije, koliko sam novca potrošio za kopiranje partijskih letaka i postera, koliko sam neprospavanih noći imao kada smo smišljali kako da oblatimo protivnike, zapitam se da li je išta od toga bilo vredno truda. Tačnije, sada sam siguran da nije – rekao je Trifunović na kraju svog potresnog pisma.

Nenad Milosavljević

 1. celtic kaže:

  Ne kaže se više ‘partijska knjižica’, nego ‘karta za raj’.

 2. Nebojša kaže:

  Fantastično i veoma aktuelno :)

  Bravo!

 3. Ender kaže:

  Potresno i tragično!
  Da razumem da ima 2 diplome i da ne može da nadje posao, što je takoreći normalno. Ali ovo… Nema pravde u Srbiji, definitivno.

 4. nisam bezobrazan kaže:

  I ja sada moram da se ponavljam jer me niko ne slusa. Prva knjizica kod cika Mice na Megatrendu. Druga knjizica iz Novog Sada sa fakulteta koji je zavrsio nas predsednik Nikolic. Vecina ministara iz SNS- je dobila knjizice kod cika Mice. Dragi Sasa da si na pravom mestu kupio knjizicu, danas bi u najmanju ruku bio ministar.

 5. Zoin Mihailo kaže:

  Moj prijatelj, inače član DS, našao je posao u preduzeću u kom su svi članovi SNSa, SPSa. Izjavio je da je primljen kao nestranačka ličnost.

 6. gradjanin kaže:

  Puno zakona se prepisuje od komšija iz susednih država. Iz tog razloga, kao pomoć radnicima(s obzirom da su naši sindikati dosta neefikasni u borbi za radnička prava) trebalo bi osnovati PARTIJU NEZAPOSLENIH. Ona bi, s obzirom da ima jako puno nezaposlenih u Srbiji, bila sa velikim brojem predstavnika u Skupštini gde onda tajkuni ne bi mogli preko svojih partija da proguraju zakone koji njima idu u prilog.

 7. Radnik u zdravstvu kaže:

  U gGradskom zavodu za javno zdravlje u Beogradu deca menadzmenta nisu u nijednoj partiji, na posao ne dolaze a plata im redovno stize na kucnu adresu vec desetak godina.
  Karta za raj njima nije potrebna dok je ovaj direktor na vlasti..

 8. Tagore kaže:

  Dve državne stolice na jedno doope?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *