nazad na vrh

Čovek koji je mogao da bude najstariji na svetu umro u 76. godini života

Ilija, samo dan nakon što je imao šanse da jednog dana bude najstariji na svetu

ŽAGUBICA, 19. novembar 2014, (Njuz) – Ilija Trajković iz sela Milatovac kraj Žagubice, koji je mogao da bude najstariji čovek na svetu, umro je juče od srčanog udara u svom porodičnom domu, u 76. godini života, preneli su svi domaći mediji.

Novinar Njuza koji je posetio ovo zabačeno selo na Homoljskim planinama, zatekao je u porodičnom domu Trajkovića Ilijinu suprugu Stanislavu koja je potvrdila da je on lako mogao biti najstarija osoba na svetu, “samo da je poživeo još četrdesetak godina”.

– Svojim preranim odlaskom, moj muž je nažalost propustio priliku da možda jednog dana doživi 120 ili čak 130 godina i uđe u Ginisovu knjigu rekorda, čime bi postao i najstariji Srbin ikada. Iako živimo na Homoljskim planinama, Ilija nikada nije pokazivao preterano interesovanje za zdravim životom. Mrzelo ga je da šeta na svežem vazduhu, da bere lekovito bilje i da pravi čajeve za poboljšanje imuniteta i cirkulacije. Umesto toga, on je imao običaj da popije po šest-sedam čašica rakije dnevno, a pored uživanja u masnoj hrani, obožavao je i slatkiše, doduše konzumirao ih je umereno – rekla je za Njuz uplakana Ilijina supruga Stanislava – Sve to ne umanjuje činjenicu da je mogao da bude najstariji čovek koji je ikada hodao Zemljom, samo da je ispunio taj jedan uslov – da nije umro – dodala je ona.

– Čitala sam dosta o plemenu Hunza sa Himalaja koji žive po 120 godina zato što unose dovoljno vitamina B17 koji dobijaju iz presno mlevenog semena kajsije. Bila sam ubeđena da je moj suprug mogao da nadživi i njih samo da je jeo isto što i oni, da je koristio heljdino umesto belog brašna, da je vežbao jogu, da nije pušio i da je izbegavao slatko, masno i slano, a posebno margarin i rafinisano ulje – potvrdila nam je Stanislava.

Ilijina supruga kaže da to što je Ilija propustio priliku da se proslavi širom sveta, ne znači da ona neće nastaviti tamo gde je on stao, te da će već od sutra krenuti sa izbacivanjem transmasti iz ishrane i širenjem pozitivnih misli kako bi jednog dana možda baš ona bila najstarija žena na svetu.

Miroslav Vujović

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
 1. Vidis onu plavu ladu? E takvog fiata cu da kupim, samo crvenog.

 2. “…vitamina B17 koji dobijaju iz presno mlevenog semena kajsije.”
  Redakcijo, moj duboki naklon!!!!

 3. Tako mlad a vec dozivotno mrtav!

  • E Ilija, mucenice!
   A da si samo preziveo dan danasnji i procitao sveze vesti sa neta u prestiznom B92, saznao bi kakve sve skrivene tajne cuce u analno seksu i sa koliko bi volje tvoja sada ucveljena Stanislava, muzla ovce, cistila svinjac i komentarisala sa komsikom Paraskevom o poslednjem fesen viku.

 4. Da bi doživeli 120 godina treba se pridržavati samo jednog pravila – ne umreti .

 5. Čovek koji nam je mogao biti predsednik je onomad otišao u Hag, a kada se vratio svatio je da mu nema povratka.

 6. Bog da mu dušu prosti, neka mu je laka zemlja i neka mu grob bude potaman. Znam da su se neki Biljani Srbljanović žalili s konstatacijom: “Mali mi je ovaj grob”! Izgleda da je komfor i na ‘onom’ svetu bitan.

 7. Ma to ga je sigurno otrovao neki ljubomorni Krepoljinac koji se nameračio da obori rekord, a nesrećni Ilija mu je predstavljao opasnu konkurenciju… Morate priznati da ne ide da svetski rekord drži neki tamo Milatovčanin, pored onolikog Krepoljina!

 8. Ne doceka 2016-u.

 9. Veoma uznemirujući tekst. Zato evo nekoliko sremskih saveta za dugovečnost. Svakodnevno jesti slaninu (nikako adidas, samo sapunjaru)
  Dva do tri puta nedeljno večerati leba, masti, soli i paprike sa crnim lukom.
  Kuvati i pržiti na masti.
  Obavezno dva puta nedeljno doručkovati kačamak sa droždinom.
  Nikako ne izbegavati paslulj sa kolenicom ili papcima bez obzira na vetrove (jedan vetrić dinar manje doktoru)
  Što se fizičkih aktivnosti, treba preći na drugu stranu ulice, ako ti nailazi u susret komšija.

  • Zezaj se ti, ali moja kuma napunila 91 godinu, a jede sve to. Zdrava kao dren. Sve mi se čini stićiće po godinama učitelja Jodu. naravno ako ne umre pre toga.

 10. Ima li većih lažova od novinara?! Naravno da nema jer izmišljaju lažne i fascinantne vesti kako bi se ugurali u neki članak i članakli čitanost… 40 godina živim u Milatovcu i odgovorno tvrdim da prezime Trajković ne postoji u ovom selu niti čovek po imenu Ilija.Moj deda ima 89 godina i još uvek je živ,zdrav i veoma vitalan i ne seća nijednog čoveka sa tim imenom i prezimenom… jajare novinarske sram Vas bilo…

 11. Ta sveza jezgra kajsija mogu nekad biti, pomalo, nezgodna …

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix