njuz-autor

AUTOR: Jasmina Gavrilov

28. okt. 2013

Čovek konačno odlučio da prestane da puši svoje cigarete

Mladić kaže da ovo pozitivno utiče na zdravlje, jer njegovi prijatelji puše kvalitetnije cigarete

BOR, 28. oktobar 2013, (Njuz) – Dragiša Mitrović (24) odlučio je da definitivno prestane da puši svoje cigarete, saznaje Njuz. Ovaj student iz Bora veruje da će ovakva odluka pozitivno uticati na njegovo zdravlje i zbog toga je odlučan u svojoj nameri da uspe.

– Nekoliko puta sam do sada ostavljao cigarete, ali bezuspešno. Uvek kad bih prestajao da pušim, bio bih nervozniji, a često bih i dobijao na kilaži. Kad bih se, nakon toga, ponovo vratio cigaretema, pušio bih više nego inače. U svom društvu imam nekoliko prijatelja koji su mi konačno otkrili tajnu – tako sam prestao da pušim svoje cigarete. Nisam mogao da donesem bolju odluku, ovo koristi i meni, i mom budžetu – ističe Dragiša, koji navodi da ovo dobro utiče na zdravlje, jer većina njegovih prijatelja puši kvalitetnije cigarete od onih koje je kupovao.

– Sada je već drugi dan kako ne pušim svoje cigare i mogu vem reći da se odlično osećam. Jutros sam se ogrebao za par cigareta od cimera, kasnije sam uzeo tri komada od kolege sa faksa, a popušio sam i pola kutije koju je devojka zaboravila kod mene u stanu. Uopšte nisam nervozan, niti primećujem da jedem više. Stvarno nisam verovao da će mi tako dobro ići ta apstinencija – rekao je Dragiša, koji kaže da ga ljudi u njegovom okruženju čudno gledaju ovih dana, ali da je to uvek tako kada se čovek odluči na neku promenu.

On dodaje da planira da, za svaki slučaj, prestane da nosi novčanik u grad, kako ne bi došao u iskušenje da kupi cigarete, a nada se da će mu to pomoći možda i da ostavi alkohol.

Jasmina Gavrilov

  1. Irena kaže:

    Kada bude shvatio da ni ta taktika ne pali, preci ce u pasivne pusace, a tek tu ga cekaju muke :))

    http://fokus.iz.rs/nauka/106-svaki-peti-pasivni-pusac-pokusava-da-ostavi-cigarete

  2. scoby kaže:

    Moj komšija Spasa, to radi već godinama. A kad mu neko od onih kojima žicka, kaže da nema cigara, Spasa mu se ljutito obrati: ”A zašto ne kupiš?!”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *