nazad na vrh

Čovek primoran da ode na Sejšele jer nema dovoljno novca za letovanje u Guči

Vikipedija
Guča je za većinu građana ove godine samo nedostižan sanFOTO: Vikipedija

BEOGRAD, 29. jul 2020, (Njuz) – Bogdan Ličina (39), sistem administrator iz Beograda, morao je da na letovanje sa porodicom ode čak na Sejšele, jer nije mogao da priušti sedmodnevni boravak u hostelu u Guči.

Ličina je tek jedan od brojnih građana Srbije koji su, trbuhom za pansionom, prinuđeni da odmor i uživanje pronađu na nekoj od dalekih lokacija širom planete.

– Strašno je na šta smo spali. Sa porodicom nisam letovao nigde par godina i željno smo iščekivali ovo leto kako bismo ostvarili svoj davnašnji san, da letujemo u Guči, Bajinoj Bašti ili Svilajncu. Međutim, kada smo videli cene, šokirali smo se. Sada nažalost moramo da se zadovoljimo Sejšelima, jer su dosta jeftiniji od Guče. Kažu nam poznanici da i nije toliko loše. Sigurno ne može biti dobro kao Guča ili Bajina Bašta, ali koliko para, toliko muzike – rezignirano nam je ispričao Bogdan Ličina.

Prema njegovim rečima, deca i žena su prilično razočarani okolnostima, ali se on trudi da ih uteši.

– Najporaznije od svega je što ja sa svojim relativno dobro plaćenim poslom ne mogu u ovoj zemlji da porodici obezbedim odmor kakav zaslužuju, već moramo da se zadovoljavamo nekakvim rezervnim varijantama. Pokazivao sam deci slike Sejšela na internetu. More, krstarenja, bungalovi na vodi, pa tirkizno plava voda i beli pesak, pa kokteli, voće, neograničena hrana u hotelu sa pet zvezdica, prazne divlje plaže, ali ne vredi. Dovoljno je da pogledaju sliku hostela u Guči ili gumenog bazena u vikendici Novom Sadu i odmah se rasplaču. Letovaćemo mi i biće lepo, ali bojim se da ćemo sve vreme imati osećaj da prosto nije to to – zaključio je Ličina.

Nenad Milosavljević

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
Tagovi:
  1. nije valjda i Sopot prebukiran? 😭

  2. Sta bi sa vaucerima za Republiku Palau , gde smo dobrodosli, a bogme i pozvani, za kupanje sa ajkulama…??

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix