njuz-autor

AUTOR: urednistvo

16. sep. 2011

Čovek pročitao etikete svih sredstava kućne hemije tokom boravaka u WC-u

Živanović utvrdio da svi proizvođači koriste iste sastojke

BEOGRAD, 16. septembar 2011, (Njuz) – Milorad Živanović (38) iz Batajnice pročitao je etikete svih domaćih sredstava za čišćenje tokom brojnih boravaka u WC-u u proteklih nekoliko godina.

Živanović, koji ima hronične probavne probleme, je tokom neugodnih i često vrlo dugih sedenja na WC šolji iz dosade čitao etikete na flašama proizvoda kućne hemije, a u poslednjih nekoliko meseci počeo je da radi i uporedne analize sastojaka sredstava za čišćenje.

– Odokativne analize pokazale su da svi koriste iste sastojke, a da su samo etikete i namena proizvoda različiti. Da budem precizan, sredstvima za čišćenje stakla možete da čistite i pod, a sredstvima za kupatilo možete komotno da perete posuđe, jer je hemijski sastav potpuno isti kao i kod „Sudomila“ – rekao je za Njuz Živanović.

Živanović je takođe utvrdio da „Lenjo polito“ sa sapunom uopšte nema sapun u sebi, kao i da „Super fiće preciose“ ima sastojke koji mogu da istope bajate žvakaće gume na obući.

Živanovićev pasionirani hobi išao je dotle da je pročitao i svu ambalažu praška za pranje, a na pitanje da li možemo u budućnosti da očekujemo uporednu analizu domaćih praškova, on kaže da će se to sigurno desiti, ali da u međuvremenu mora najpre da sprovede još jednu akciju.

– Želim da raskrinkam mister Propera. Siguran sam da on mnogo manipuliše sastojcima svojih proizvoda, tako da neću biti mnogo iznenađen ako analize budu pokazale upravo to, da on u sve svoje poizvode stavlja iste sastojke – rekao je Živanović.

Naš sagovornik kaže da će sada, kada je pročitao sve etikete kućne hemije za čišćenje, morati da pređe na kuhinjsku hemiju odnosno deterdžente za pranje posuđa i sredstva za odmašćivanje. On je takođe pozvao proizvođače da, ukoliko žele, sponzorišu njegova dalja istraživanja.

Nenad Milosavljević

 1. Golub kaže:

  Hmmm, vidiš… uporedne testove nisam vršio…. pametno se dosetio čo'ek…..
  sad će, kao i političari, da unovči kenjanje, s’ tim da će od ovoga i biti neke koristi.

 2. Danijel kaže:

  ” Želim da raskrinkam mister Propera…” – HA HA HA

 3. Hyppy0987 kaže:

  Hahhaha, ja vec godinama radim upredne analize lekova protiv glavobolje i upala, i dosla sam do zakljucka da su mnogi istog sastava, razlikuju se samo ibuprofen, paracetamol, analgin i andol, a sve ostalo su varijacije na temu koje kostaju poprilicno skuplje. Raskrinkala sam kafetin, panadol, aspirin…. :)))) Mozda se sad bacim na kozmetiku :D

 4. Drugi prvi treći kaže:

  Pridružujem se misiji!

 5. Kemal kaže:

  U ovo istraživanje bi mogli da uđu i neki sokovi – rezultati bi sigurno bili zapanjujući!

  1. Ђеки kaže:

   Саће да открију да сокови и “Мистер пропер” имају исту формулу… Заједно с лековима против упале и главобоље. Купиш једно нешто, и све тиме переш, лечиш…

 6. Katarina kaže:

  Dakle HIT!!

 7. gvozden kaže:

  urednistvo,

  trebalo je uz ovaj tekst da obavezno dodate ; DO NOT TRY THIS AT HOME! ovde ima veoma ozbiljnih citalaca… plasim se, da se neko ne pocne tusirati sredstvom za glancanje parketa.

  ja toliko.

  1. Ђеки kaže:

   Хахаха, ево сад идем да се перем пронтом…

 8. Sale kaže:

  dokon covek na prestolu nasao zanimaciju :)

 9. Zvonko kaže:

  Sudomil, kako se toga setiste? A Tas?

  1. Ђеки kaže:

   “Судомил” је одлично средство за ђубрење купуса. То су провалили сељаци, и заливају купус судомилом. Достиже џиновске размере. Једино што тај купус није за личну употребу, искључиво за продају…

 10. Aleksandar kaže:

  Odoh u WC da proverim ova istrazivanja!

 11. ariela kaže:

  samo da nije probao i da popije kao sto nam je svojevremeno savetovano od onog sredstva za ciscenje LOC..koje je izbacio “Amway”…nasa industrija deterdzenata jos nije dosla dotle…

 12. Pavle kaže:

  Ja sam poceo da ucim i strane lezike. Svasta moze da se nauci na etiketama na estonskom, kirgistanskom i ostalim jezicima koji su navedeni. I ja isto imam 38 godina.

 13. Olja kaže:

  A jel Cilit Beng pomaže kod kamena u bubregu? A Feri protiv nagomilavanja masnoće u krvnim sudovima?

  1. nikola kaže:

   Cilit beng može da se koristi kao kiselina umesto Sanitara, a Feri samo za masnle u krvnimn sudovima. Za trigliceride treba koristiti Feri ultra, mada je to manje više svejedno, kako reče dotični analizator.

   1. Olja kaže:

    A Feri Senzitiv je namenjen onima koji imaju em masne em krte arterije…:-)

 14. ImeObavezno kaže:

  Da se ja pitam, proverio bih odakle Miletu tolika sredstva za ciscenje.

  1. Ђеки kaže:

   Милету Игли?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *