nazad na vrh

Čovek sa platom od 42.000 uspeo da sistemom od tri koverte ostane bez dinara tek 20. u mesecu

BEOGRAD, 8. novembar 2018, (Njuz) – Tridesetogodišnji M. I. iz Beograda, koji je zaposlen u jednoj privatnoj firmi i ima platu od 42.000 dinara, već mesecima praktikuje sistem od tri koverte, pomoću kog uspe da pregura prvih 20 dana u mesecu.

Kako saznaje Njuz, on od svake plate u jednu kovertu odvoji novčanice od po 2.000 dinara, u drugu od 1.000 dinara, a u treću od po 500, 200 i 100 dinara.

– Mnogi me pitaju kako uspevam da svakog meseca razvučem platu na čak 20 dana, ali ključ je u velikoj disciplini. U jednoj koverti su mi pare za račune, u drugoj za samoposlugu, a u trećoj za izlaske i vraćanje dugova od poslednjih 10 dana iz prethodnog meseca – otkriva naš sagovornik.

On kaže da su mnogi njegovi vršnjaci jako neodgovorni sa novcem, zbog čega ne uspevaju da preguraju ni do 15. u mesecu.

– Apsolutno je sve u disciplini i ako ovako nastavim možda uskoro uspem da uštedim novac i za četvrtu kovertu – kaže ovaj mladić.

Marko Dražić

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
Tagovi: , , ,
  1. Uopšte nije teško pogoditi da su autori glavne vesti govnojedi iz Blica. Čuj, uštedeo više nego što je zaradio! Serem im se u vežbanku u kojoj su radili matematiku. Lažovi na svog vođu.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix