nazad na vrh

Čovek se za Noć veštica maskirao u osobu koja zna da štedi

BEOGRAD, 31. oktobar 2020, (Njuz) – Zlatko Radanović (36), konobar iz Zemuna, odlučio je da se ove godine za Noć veštica maskira u osobu koja zna da štedi.

Kako saznaje Njuz, Zlatko ne planira da troši novac na bilo kakve kostime, već namerava da se najobičnije obuče, a da bi što uverljivije delovao u ovom liku, on planira da tokom večeri povremeno proverava svoje stanje na računu i kurs evra.

Odluka da se Zlatko ovako maskira nije slučajna, jer, kako Njuz saznaje, ovaj momak već neko vreme pokušava da promeni svoje životne navike i nauči ponešto o štednji. U tome ga podržavaju njegovi prijatelji i devojka, jer je i njima već dosadilo da mu toliko često pozajmljuju i objašnjavaju mu na koje sve načine može da uštedi novac. Njegova devojka Žaklina napominje da joj se smučilo što se godinama grebao za novac.

– U jednom trenutku sam čak pomislila da je štednjofob. Ruku na srce, priznajem da ni ja do nedavno nisam previše toga znala o štednji, a uz takvog dečka nisam ni mogla previše da uštedim. Onda sam otkrila jedan sajt Ersteznali i tu sam mnogo toga naučila. Jedna od prvih lekcija je da prestanete da dečku sve plaćate i da morate i njega da malo finansijski edukujete. Drugi savet je bio, ako vam ovo ne uspete, da ga ostavite i nađete nekog normalnog tipa. Srećom, počeo je nešto da kapira – objašnjava Žaklina.

Kako saznajemo, Zlatko iz dana u dan vidi promenu u svom ponašanju.

– Žaklina dolazi uskoro kod mene i ja želim da čim otvori vrata jasno prepozna u meni čoveka koji zna da štedi. Već sam pripremio jednu čarapu u koju sam odvojio 350 dinara za naše buduće letovanje, dok sam u njenoj omiljenoj knjizi ‘’Štednja, ko se još nje boji’’ ostavio 24 dinara za mašinu za pranje veša. Naravno, najveću svotu novca, 642 dinara, ugurao sam u dušek. Mislim da je ovo veliki korak za mene, ko zna, možda se sledeće godine odlučim na još smeliji potez, pa oročim novac u banci. Da, baš taj izraz – oročim, i to u banci, naučio sam to posebno za danas – ekskluzivno otkriva Zlatko i dodaje da se nada da će uskoro uspeti da nauči i razliku između nominalne i efektivne kamatne stope.

Redakcija Njuza

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix