njuz-autor

AUTOR: Sponzorisan tekst

31. okt. 2020

Čovek se za Noć veštica maskirao u osobu koja zna da štedi

BEOGRAD, 31. oktobar 2020, (Njuz) – Zlatko Radanović (36), konobar iz Zemuna, odlučio je da se ove godine za Noć veštica maskira u osobu koja zna da štedi.

Kako saznaje Njuz, Zlatko ne planira da troši novac na bilo kakve kostime, već namerava da se najobičnije obuče, a da bi što uverljivije delovao u ovom liku, on planira da tokom večeri povremeno proverava svoje stanje na računu i kurs evra.

Odluka da se Zlatko ovako maskira nije slučajna, jer, kako Njuz saznaje, ovaj momak već neko vreme pokušava da promeni svoje životne navike i nauči ponešto o štednji. U tome ga podržavaju njegovi prijatelji i devojka, jer je i njima već dosadilo da mu toliko često pozajmljuju i objašnjavaju mu na koje sve načine može da uštedi novac. Njegova devojka Žaklina napominje da joj se smučilo što se godinama grebao za novac.

– U jednom trenutku sam čak pomislila da je štednjofob. Ruku na srce, priznajem da ni ja do nedavno nisam previše toga znala o štednji, a uz takvog dečka nisam ni mogla previše da uštedim. Onda sam otkrila jedan sajt Ersteznali i tu sam mnogo toga naučila. Jedna od prvih lekcija je da prestanete da dečku sve plaćate i da morate i njega da malo finansijski edukujete. Drugi savet je bio, ako vam ovo ne uspete, da ga ostavite i nađete nekog normalnog tipa. Srećom, počeo je nešto da kapira – objašnjava Žaklina.

Kako saznajemo, Zlatko iz dana u dan vidi promenu u svom ponašanju.

– Žaklina dolazi uskoro kod mene i ja želim da čim otvori vrata jasno prepozna u meni čoveka koji zna da štedi. Već sam pripremio jednu čarapu u koju sam odvojio 350 dinara za naše buduće letovanje, dok sam u njenoj omiljenoj knjizi ‘’Štednja, ko se još nje boji’’ ostavio 24 dinara za mašinu za pranje veša. Naravno, najveću svotu novca, 642 dinara, ugurao sam u dušek. Mislim da je ovo veliki korak za mene, ko zna, možda se sledeće godine odlučim na još smeliji potez, pa oročim novac u banci. Da, baš taj izraz – oročim, i to u banci, naučio sam to posebno za danas – ekskluzivno otkriva Zlatko i dodaje da se nada da će uskoro uspeti da nauči i razliku između nominalne i efektivne kamatne stope.

Redakcija Njuza

Nema komentara za ovu vest.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *