njuz-autor

AUTOR: Bane Grkovic

07. feb. 2018

Čovek svoj siguran glas ponudio na Limundu

BEOGRAD, 7. februar 2017, (Njuz) – Beograđanin Jovan Andrić ponudio je preko Limunda na prodaju svoj siguran glas za beogradske izbore koji se održavaju 4. marta. Početna cena je 10 dinara, a aukcija traje do 1. marta u 23.59 – minut pre početka predizborne tišine.

“Glas je siguran. Upisan sam u birački spisak. Kupac dobija 100% garanciju i dokaz da je na izbornom listiću zaokružen broj po njegovoj želji. Ovaj siguran glas važi samo za izbore za Skupštinu grada Beograda 4. marta 2017. i ne važi na nekim narednim izborima”, stoji u opisu oglasa.

Andrić za Njuz kaže da se na ovaj korak odlučio jer i onako ne zna za koga bi glasao, a da je do sada uvek glasao na svim izborima.

– Moj glas je moje vlasništvo. Kako do sada nisam imao baš neku korist od njega, odlučio sam da probam da se okoristim na ovaj način. Stvarno ne znam koliko para mogu da dobijem za svoj siguran glas, pa sam zato i stavio da je početna cena 10 dinara – priča Andrić.

On ističe i da apsolutno neće ulaziti u detalje ko je potencijalni kupac.

– Meni je apsolutno svejedno. Može da ga kupi stranka, može neka stranka da ga kupi za drugu stranku. Može i neki građanin da ga kupi. Što se mene tiče može neko nekome moj siguran glas da kupio i kao poklon. Ja neću ulaziti u detalja – rekao je Andrić.

Andrić dodaje i da će, ako se ovaj način pokaže kao dobar, sledeći put na Limundo staviti i sigurne glasove cele porodice.

– Tu su mi supruga i sin, a i ćerka će uskoro biti punoletna, pa će i ona imati pravo glasa – kaže on.

Ipak, Andrić ističe da bi najviše voleo da sa nekim uspostavi dugoročnu saradnju.

– Iskreno, nadam se da bi neko mogao da nam ponudi sponzorski ugovor, pa da recimo u naredne četiri godine budemo siguran glas na svim predstojećim izborima bilo da su oni redovni ili vanredni, a kod nas izbora, hvala bogu, nemanjka – iskreno priča Andrić.

Bane Grković

 1. zivorad stankovic kaže:

  Moj glas malo vredi,kad me niko ne zove!?

 2. voya montoya kaže:

  Ma nista dok se ne uvedu kvote , ali za glasace…!!! Skolovan si:kvota 2.oo
  fakultet :kvota 3.50
  citas Kurir :kvota 0,75
  registrovani
  seljak :kvota 3,00
  urbani tip :kvota2,05
  vozac :kvota1,50
  penzioner :kvota 3,25 ( minus 10 %) . . .

 3. Malo mnogo kaže:

  Nadam se da će uzeti veći iznos od vrednosti litre ulja, kilograma brašna i kese makarona, koliko se dobija za glas u naturi.

 4. Tuta Bugarin kaže:

  U nekim opstinama BG daju pregled oftamologa i naocare za vid besplatno, verovatno da smanje mogucnost greske zaokruzivanja pogresnog na izborima. Inace zna se ko godinama unazad nudi sponzorske ugovore za glasanje, tako da g.Andricu zelim da se prvo informise malo, a potom i potpise dobar ugovor. Na kraju krajeva, mozda mu zaposle i sina u nekoj fabrici, pa ga posalju na obuku 3 meseca u Rumuniju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *