njuz-autor

AUTOR: urednistvo

28. apr. 2013

Službenik uspeo da pruži svoj minimum na poslu

Marković uprkos velikom zalaganju nije uspeo da se izbori sa konkurencijom

NOVI SAD, 28. april 2013 (Njuz) – Zoran Marković (28), šalterski službenik iz Pokrajinskog zavoda za zdravstveno osiguranje u Novom Sadu, juče je na poslu uspeo da napregne sebe kao nikada ranije i pruži svoj apsolutni minimum, saznaje Njuz.

Zoran, koji inače nije poznat kao čovek koji ulaže bilo kakav trud, tokom jučerašnjeg dana se osetio posebno motivisanim i potrudio se da se na poslu angažuje manje nego što je to uradio ikada ranije i bude po završetku radnog vremena zapažen kao “najbeskorisniji radnik dana”.

Ipak, iako je dao sve od sebe da izbegne svaki mogući rad i zalaganje, Zoran i sa svojim najslabijim izdanjem jednostavno nije uspeo da parira starijim i znatno iskusnijim kolegama, tako da je na kraju ipak morao da se zadovoljim time što je zaista dao svoj minimum u datom trenutku.

– Želeo sam naravno i više od toga, ali nije išlo. Zadovoljan sam, borio sam se do poslednjeg minuta. Konkurencija je na kraju jednostavno bila previše jaka i ja im čestitam na pobedi – rekao je Zoran.

Svedoci su rekli da je Zoran odlično krenuo i čak je tri četvrtine radnog vremena bio u velikoj prednosti, ali mu se onda desio mali kiks kada je mladi šalterski je ustao sebi da skuva kafu, umesto da je sedeo mirno i nekome ko to već radi dobacio da bi “mogao i on jednu”.

Goran Mirković

 1. Ja sam kaže:

  Trebalo bi im ukinuti kafu, pa da vidimo sta ce onda da rade.

 2. Polovni Buntovnik kaže:

  Ne možete vi njega toliko malo da platite koliko on malo može da radi!

  1. aleksandar kaže:

   tehnicki gledano, ako plata kasni a ljudi dolaze na posao, a prestanu da dolaze tek kada shvate da plata koja je kasnila u stvari nikada nece ni doci, onda su placeni nista a radili su vise nego sto su placeni jer su uopste dolazili na posao, a skidanje kaputa i kacenje istog na civiluk isto predstavlja pomeranje predmeta i menjanje njihovog oblika, sto je rad. tehnicki gledano… mozes u srbii raditi nista i biti placen jos manje.

   1. Polovni Buntovnik kaže:

    Dobro, teorijski je tako ali ta teorija ne važi u praksi kada posmatraš javna preduzeća i organe lokalne i državne uprave u Srbiji, kao Ajnštajnova teorija relativiteta u ekstremnim slučajevima…

 3. Miloje kaže:

  Uobičajeno je da,subotom,šalterski radnici pružaju maksimum svog minimuma.

 4. Jan kaže:

  Samo neka nastavi da vežba , jer nam upravo takvi šalterski službenici i trebaju za zdravstveno osiguranje .

 5. Nikola kaže:

  Nije njemu bilo lako… Prejaku je on konkurenciju imao… :)))

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *